Christianssons blogginlägg har massivt stöd

När jag tittar på Uffe Christianssons facebookinlägg inser jag vilken tung opinionsbildare han är i svensk kristenhet. Nästan 1000 likes på Facebook, och många hundra kommentarer, dock en hel del kritiska. Och över 400 delningar av inlägget. När jag läser igenom listan på namnen som har skrivit älska, eller gilla, med anledning av inlägget så förundras över hur många namn jag känner eller känner igen. Den känns som splittringen är total bland oss som kallar oss kristna, och jag tar helt avstånd från den hållning, teologi, och ande som detta är uttryck för.

Jag förundras dock över att jag och Micael Grenholm i vår bok ”Jesus var också flykting”, ger en utförlig bibelteologisk genomgång av ämnet invandring och flyktingar. Hittills har inte något gått i svaromål bibelteologiskt, hävdat att vi läser Bibeln fel, missar relevanta bibeltexter eller något annat. Boken har nu varit ute på marknaden i 2,5 år, och fortfarande har inte någon kommit med ett bemötande bland alla dessa SD-vänliga kristna.

Kom igen nu. Jag vill gärna ta den debatten om vad Bibeln faktiskt säger.

 • Tord Ivarsson

  Här finns en del invändningar mot din inledande text.
  Du meddelar din förundran över att frågan är så ’het’, och du konstaterar att Ulf Kristiansson måtte vara en jättetung opinionsbildare därför att hans inlägg på facebook genererat ovanligt måste ’likes’ etc.
  Logiken blir här att U.K. lyckades omvända så många läsare då de läste inlägget, varför de gillade inlägget enormt. Fast det kan ju å andra sidan vara så att de hade den åsikten redan före.

  Frågan om Jesus som flykting har naturligtvis bäring på flyktingfrågan även i Sverige.
  Jag har visserligen inte läst boken, men finns distinktionen mellan flyktingar under mordhot och tekniska flyktingar som söker sig till andra världsdelar för att öka chansen till bättre livsvillkor och nya utmaningar, med? Det finns många vittnesbörd om det senare fallet från många hitkomna ’flyktingar’. Ensamkommande unga män från olika delar av Mellanöstern söker nya möjligheter. Det finns vittnesbörd om irakiska ungdomar som skämtar om att få komma till Sverige och få gratis rum och uppehälle om man bara kallar sig ’ensamkommande flykting’. Den ganska höga avslagsfrekvensen från invandrarverket, avslöjar detta verklighet. Som bekant är även SD positiva till flyktingmottagning.

  Så jag tror inte frågan handlar om huruvida bibeln förespråkar flyktingmottagning eller inte.