Profetisk syn under New Wine-konferensen

Fortsätter vara på New Wine-konferensen idag. Håller i flera sessioner idag som handlar om väckelse i Sverige. I kväll bär det tillbaka till Stockholm för att åka till Almedalen under söndagen.

Under torsdagskvällens möte fick jag en syn från Gud. Jag såg en karta över Sverige. Jag upplevde det som ett mäktigt regn över Sverige. Synen var så konkret så jag mer eller mindre kände hur regnet öste ner och jag blev dyngblöt, fastän jag satt mitt inne i kyrksalen. Det regnade intensivt, det regnade överallt, och man blev rejält blöt och det var svårt att undvika regnet. Det var ett riktigt ösregn.

Jag blev påmind om några bibeltexter som handlar om regn. Joel 2:23 säger att ”Han ska sända er rikligt med regn, både höstregn och vårregn som tidigare.” Sedan läser vi om effekten av regnet ”så skall tröskplatserna fyllas med säd och pressarna flöda över av vin och olja. Jag ska gottgöra er för åren som åts upp av gräshopporna.” ”Ni ska äta och bli mätta”.

Regnet ger liv, ger näring, skapar stor skörd, det ger mat och dryck och överflöd. Torka skapar hunger, armod och misströstan.

Regnet symboliserar också Andens utgjutande. Jag upplever att Gud vill säga att han vill besöka vårt land, det kommer ett mäktigt regn, som ger en stor skörd. Budskapet till församlingarna är att viktigaste strategiska åtgärden är att öppna upp och ta emot regnet från Gud. Det är Guds initiativ, Guds verk. Det kommer att få en församling att blomstra. Det kommer att få landet att blomstra.

Men precis som alltid, vi kan ställa oss under taken, hålla oss borta från regnet. Eller kanske till och med förneka dess existens. Vi väljer.

Hur ska man få del av regnet. Samma recept som alltid, omvändelse, ödmjuka sig inför Gud, söka Guds ansikte, bedja intensivt av längtan efter att få tag i det Gud gör, och ta emot, och börja leva i det och vandra i det.

 

 • Claes sjödahl

  Hallejua vilken härlig syn. Låt det ske i Jesu namn.

 • http://unajuaje.niwega.net Kamau Mweru

  Stefan, du skriver: ”Men precis som alltid, vi kan ställa oss under taken, hålla oss borta från regnet. Eller kanske till och med förneka dess existens. Vi väljer.”

  Är det inte ett eufemistiskt sätt att säga att man inte bör ”pröva” din något dolda profetia?

  Enligt Guds ord måste allt profetiskt tilltal prövas. (1 Tess. 5) Att inte pröva är att visa förakt. Andens tilltal kan då utsläckas.

  Efter vilka kriteria vill du att vi prövar din ”profetia”?

  /Kjell

 • SefastTronde

  ”Dina profeters syner voro falskhet och flärd, de blottade icke för dig din missgärning, så att du kunde bliva upprättad; de utsagor de förkunnade för dig voro falskhet och förförelse.”
  Jeremia 2:14

  Läs Jeremia, och notera att boken till stora delar är en spegling av idag, och till stora delar handlar om politik, om folkets (och församlingens) synd och avfällighet från levande Gud! Såsom idag.

  – Ja, falskhet och sina egna fantasier är det som självutnämnda profeters inbillning vill försöka lura de fåkunniga med, blott för att försöka förstärka sina positioner. Men huruvida deras profetior stämmer kommer snart att bli en dom över vilka dessa självutnämnda profeter är, huruvida deras förutsägelser kommer från Gud eller defacto är enligt deras egna inbillningar. Sedan följer deras bortförklaringar…