Vad händer just nu?

Jag har varit helt däckad i en influensa senaste veckan, men försöker lite att komma igång.

Ska strax på möte hos PMU med Micael Grenholm för att tala om nätverk som försöker förena karismatisk kristendom och en radikal syn på social rättvisa.

Sedan årsskiftet sitter jag i kyrkorådet för Oscars församling och dess arbetsutskott. I kyrkorådet kommer vi att mötas ikväll.

Besökte lunchandakten i Oscars kyrka i tisdags, då var det stiftsjuristen emeritus som höll i andakten. Han talade om tecken, under och mirakler och att Gud vill hela de sjuka. Han talade om en Gud som vill uppenbara sig i vår tid och göra väldiga gärningar. Har alltmer kommit till insikt att vi frikyrkliga betydligt behöver nyansera vår inställning till Svenska kyrkan, allt är inte svart eller vitt.

Fortsätter att be för, nätverka för, och planera för, en storskalig satsning på mission för att nå Östermalmsbor med evangeliet om Jesus Kristus. Just nu arbetar vi med olika alternativ när det gäller Alphalokaler. Vi tro på och vill planera för en storskalig Alphasatsning på Östermalm. Har man en Alphakurs med 10 pers är det enkelt med att ordna det praktiska med mat och lokal. Men planerar man för 50+ är det lite mer komplicerat . Har ett viktigt möte i dag i denna fråga.

På söndag bär det av till London med New Wine-styrelsen i Sverige.

  • Ingemar Forss

    Härligt att ni satsar på en storskalig Alphakurs. Här i Östersund har vi gjort det på Wayne´s Coffee med ca 40 deltagare. Har fungerat klockrent där samarbetet med Wayne´s är mycket smidigt.