Gästblogginlägg av David Wellstam

Det förekommer ju en hel del spekulationer med anledning av senaste helgens event på Friends Arena, inte minst den koppling som flera av talarna har till Bethel Church i Redding California.

Örebropastorn David Wellstam skriver här ett gästblogginlägg och bemöter en del av den kritik som riktats mot Bethel. Gästblogginlägget har publicerats på Davids egen blogg.

Bill Johnson & Bethel Church | Del 4: Myten om”grave sucking”

Min spontana reaktion när jag första gången stötte på begreppet ”grave sucking” var en blandning av förvåning och skratt. Det lät så surrealistiskt och extremt att det var svårt att ta på allvar. Att detta skulle vara en godkänd och vanlig praktik inom Bethel Church gjorde inte saken mindre märklig. Varken jag själv eller någon annan jag känner (inklusive människor som gått BSSM 3 år) hade hört talas om det. Jag valde då att undersöka det hela.

För dig som inte vet vad ”grave sucking”, ”grave soaking” eller ”mantle grabbing” är: att besöka en kristens grav med förhoppning att absorbera den avlidnes smörjelse. Försök till bibelstöd för detta är när en död man slängdes i Elisas öppna grav och återuppstod tack vare att smörjelsen fortfarande vilade över Elisas kropp (2 Kung 13:21-22).

Låt oss inleda med några grundläggande frågor och svar.

F: Har någon ledare från Bethel Church undervisat om grave sucking?
S: Nej.

F: Har någon ledare från Bethel Church praktiserat grave sucking?
S: Nej.

F: Har någon ledare från Bethel Church uttryckt sig positivt om grave sucking?
S: Nej.

Inga bevis finns på något sådant. Det enda jag hittat är en bild där Beni Johnson (Bills fru) besöker CS Lewis grav:

grave.jpg

Hon lägger upp detta på sin egen instagram och skriver ”What I do. Lol #CSLewis #oxfordtrip”. Om det rörde sig om grave sucking skulle Beni knappast lägga upp detta på internet. Jag säger som Dr Michael Brown nyligen sa i sitt radioprogram ”Line of fire” där lyssnare fick ringa in och ställa frågor om karismatik: ”For all I know she might be pondering upon the life of CS Lewis and praying that she and others might have the wisdom and insights that characterised his life, which I would have no problem with.” (ej exakt citat). Dr Brown betonar att  bilden inte säger oss hurvida Beni bara reflekterade och bad, eller om hon försökte absorbera CS Lewis smörjelse (lyssna på programmet här). Eftersom ingenting annat tyder på att Bethel uppmuntrar sådant, så bör Beni betraktas som oskyldig tills motsatsen bevisas. Det som dock stör mig med bilden är personen som kommenterar”grab some for me”. Men det får stå för personen ifråga, inte Beni.

Av alla ledare från Bethel Church skulle många säga att Kris Vallotton är en av de mest tongivande. Så här skriver han på sin Facebooksida om grave sucking:

I’ve been asked what I think about ”grave sucking” several times lately. Personally I had never heard the phrase before a couple of months ago. I guess they are asking if I believe you can receive some dead person’s ”anointing” by laying on their grave.

I think the idea came from the story in the book of 2Kings. It reads, ”Elisha died, and they buried him. Now the bands of the Moabites would invade the land in the spring of the year. As they were burying a man, behold, they saw a marauding band; and they cast the man into the grave of Elisha. And when the man touched the bones of Elisha he revived and stood up on his feet.” 2 Kings‬ ‭13‬:‭20-21‬ 

I am not sure exactly what happen to that dead soldier who came to life, except he was dead and then he was alive. But I think that story encouraged some folks over the years to visit the graves of a few past revivalist in hopes of receiving some lingering impartation.

It has been an inside joke among our Bethel team for years. I really thought it was funny until some folks took it seriously. I mean if God wanted us to receive some kind of impartation from people who have already passed than certainly we would have some New Testament examples or instruction on it.

Furthermore, if you could receive some gift from people after they died, than why did Joseph want Jacob to lay hands on his sons before he passed if they could have just as easily received an impartation at his funeral? I think the Elisha story was never meant to be repeated as there are no other accounts of it in the Bible. The Scriptures need to be the foundation in which we base all of our experiences.

We are a radical group of revivalist who want to be on the cutting edge of everything God has for us. But it’s really important that in our zeal for God we don’t become spiritually weird.

I love it when Jesus people boldly go where few have dared to tread. Yet it’s also important that we learn from our mistakes.

I have done and said some pretty stupid things in the name of God over the years. I regret everyone of them!

Personally, I think we should take flowers to the graves of our loved ones, pay our respects, and leave it at that!

Kris bekräftar alltså att det kommit till hans kännedom att några sysslat med grave sucking. Han tar tydligt avstånd från det och det framgår att det inte är någonting ledarskapet praktiserat. Intressant att notera är att han säger att det varit som ett internskämt bland några av ledarna tidigare, något de skojat om som något crazy de inte gör eller anser att man bör göra. Det skulle kunna kasta lite ljus över Beni’s ”What I do. Lol” (Lol: laughing out loud). Bilden kanske var just ett sådant internskämt. Man kan såklart ha åsikter om hurvida det är lämpligt att skoja om sådant. Hur som helst så tyder ingenting på att Bethels ledare praktiserar grave sucking.

Bill Johnson intervjuades nyligen av Dr Michael Brown, där han fick möjlighet att ge respons på kritik som florerar (lyssna på hela intervjun här).  17 minuter in i klippet samtalar de om ”grave sucking”:

We don’t talk to the dead, we don’t seek impartation from the dead, we don’t worship the dead. – Bill Johnson

Johnson säger att han har besökt kända väckelseprofilers gravar för att hedra dem och be Gud göra samma sak i vår tid som han gjorde då. Besöket vid graven handlar då om inspiration, inte om någonting annat.

Varje år går tusentals elever från hela världen Bethel School of Supernatural Ministry. Det verkar som att någon eller några av dessa fått för sig att besöka gravar med avsikt att absorbera eventuella spår av kvarlämnad smörjelse. Bethel Church kan omöjligen lastas för allt som f.d. studenter gör, lika lite som att Teologiska Högskolan Stockholm (THS) kan lastas för allt som deras studenter säger eller gör.

Somliga menar att det är Bill Johnsons fel, eftersom han tidigare har uttryckt:

“There are anointings, mantles, revelations and mysteries that have lain unclaimed, literally where they were left because the generation that walked in them never passed them on. I believe it’s possible for us to recover realms of anointing, realms of insight, realms of God that have been untended for decades simply by choosing to reclaim them and perpetuate them for future generations.” – Bill Johnson

Bill talar här uppenbarligen inte om grave sucking. Han talar troligen mer bildligt om att Gud vill göra det han tidigare gjort även i vår tid. Eftersom mycket av hans tidigare verk under väckelser dog ut, verkar Bill här reflektera över möjligheten att vi idag kan bli välsignade med sådant som Gud tidigare välsignat andra rörelser med. Jag kan hålla med om att detta ryckt ur sitt sammanhang är ganska flummigt och intetsägande, men det är i alla fall ingen uppmaning till grave sucking. Oavsett om några associerade med Bethel tidigare gjort något som liknar grave sucking, så har Bill Johnson och Kris Vallotton offentligt fördömt sådant.

Det finns säkert några kristna någonstans i världen som har praktiserat grave sucking. Jag tar förstås helt avstånd från sådant och tycker det är obibliskt, osmakligt, onödigt och potentiellt farligt.

Anledningen att denna marginella ytterlighet fått sådan spridning tror jag beror på att vissa kristna har ett behov av att hitta anledningar att slippa utmanas av vad Gud gör i Redding. När väktarbloggarna och hädelsejägarna hittar minsta lilla smula så kastar de sig över den, tillsätter eget mjöl, smör, topping och bakar en gigantisk kaka av den. Det som var en liten smula har blivit uppförstorat bortom rimlighetens alla gränser.

Är det rättfärdigt att sprida rykten utan bevis? Är kristna ledare och församlingar numera skyldiga tills motsatsen bevisas? Väktarbloggare som på tryggt avstånd sitter och sprider rykten, hittar på egna teorier och fördömer halva kristenheten är ett fenomen som oroar mig mer än grave sucking.

UPDATE

Några har gjort mig uppmärksam på att det florerar ett klipp på Ben Fitzgerald (Awakening Europe & GODfest ministries) där det påstås att han sysslar med grave sucking. Jag valde att själv undersöka saken och samtalade nu precis med Ben om detta i telefon.

Ben berättade att klippet är från innan han var ledare i Bethel och att det stals från hans privata Facebooksida. Han sa att han inte tror på konceptet grave sucking och att han aldrig gjort något sådant. Däremot har han besökt några väckelseprofilers gravar för att hedra dem och be att Gud ska välsigna honom med det Gud välsignade personen med. Ben sa vidare att man ej besöker en släktings grav för att personen är där, utan för att minnas och reflektera. Han liknar det vid att besöka platser som är kända från Bibeln, – det handlar om inspiration, inte att suga åt sig gammal smörjelse. Ben påpekade att vi kristna ofta ber att vi ska få samma hjärta som Kung David. Vi ber ju då inte om en överföring från Kung David i himlen utan om att Gud ska verka i våra hjärtan.

I slutet av vårt samtal upprepar Ben att varken han eller någon annan ledare från Bethel praktiserar grave sucking eller ens tror på konceptet.

Personligen så tror jag på vad Ben säger. Jag hör under samtalet hans hjärta och att han är illa berörd över att människor tror att han sysslar med sådant. När jag tittar på klippet ser jag ingen grave sucking, utan en grupp som ber och vill göra vad Smith Wigglesworth gjorde. När de ber för de som tittar på klippet förlöser de ingen impartation från Smiths döda kropp, utan från den närvaro av Guds Ande som de upplevde mötte dem under sin bönestund.

Det är förstås upp till dig att göra din egen bedömning. Själv väljer jag att inte tro att Ben är en lögnare.

Blessings
/David


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Kenneth Mäki

  Patetiskt försvar av alla dessa sammanhang. Det blir bara löjligare och löjligare. Stefan, du når botten nivå efter botten nivå!
  Vad har ni då att säga till försvar om Ben Johnsson påstående om angelorbs, goldflakes och fjädrar som regnar ner över dem? Vad har ni att säga till försvar om deras Sozohealing där ett viktigt inslag är att klappa i händerna unisont, för att bryta barriärer i hjärnan så anden, energin på något mystiskt sätt ska kunna verka? Det spelar väl ingen roll hur mycket trams som de än hittar på som jag slänger fram mitt för nyllet på er, ni kommer ändå inte att vilja erkänna, för ni är ju redan själva så insyltade i dessa rena villoläror och falska manifestationer. Det borde räcka att se hur på punkt efter punkt allt liknar den hinduistiska kundalinirörelsens manifestationer för att en troende skulle förkastade allt som trosrörelsen nu genom decennier lyckats införa i kristenheten och som de ännu står för.

  Den som inte hängt av sin hjärna uppmanar jag att själv studera det hela och alla likheter. sprattandet, ryckandet i kroppen, transtillstånden etc etc. Obibliskt svammel och trams!

 • Janne

  Repent

  or go full swing

  New Agers

 • smaland2

  bra david

 • Stefan Swärd

  Kenneth Mäki,
  jag kan tyvärr inte svara på det du säger eftersom jag aldrig varit i Bethel Redding. Det du skriver om har jag aldrig märkt eller hört talas om. Det enda jag kan säga är att under helgen som var, upplevde jag inte något som kändes tveksamt eller obibliskt.
  Jag har bara lyssnat på Bill Johnson ett par gånger och en till predikant från Bethel, och då har det inte förekommit något jag har reagerat över. Inte heller har jag noterat något konstigt i den begränsade läsning av böcker jag har gjort.
  Förekom något konstigt inslag under Awakening Europe-helgen? I så fall vad?
  Det enda jag hörde var ett enkelt och klart evangelium med kallelse till frälsning och omvändelse.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Kenneth Mäki

  Nej det verkar ju känneteckna dig, tyvärr Stefan. Du verkar omfamna allt utan någon som helst grundlig research. Vad är det som driver dig egentligen? Är det nån slags desperation, du välkomnar allt bara för att det ska hända nåt, kyrkan ska växa? Du kollade aldrig upp någonting om Baker tex. Det borde räckt med ett enda (nu finns det ju mycket, det är ingen engångsföreteelse) klipp av henne där hon ligger på golvet och åbäkar sig och spelar full. Men märkligt vilken koll på mikrofonen hon har hela tiden (den som sysslat lite med ljud vet vad jag talar om) Den som har lite innanför pannbenet går inte på sådant skådespeleri och trams. Det är ansvarslöst Stefan. En man som du som varit med så länge som du borde veta bättre. Borde lärt dig någonting. Du borde veta att inom kristenheten finns många med psykiska problem, nu menar jag inte nedsättande. Jag var själv på botten av mitt liv när jag mötte Jesus. Sen följer oftast år av helanden när Jesus börjar verka. Det är då många lätt lockas av dessa vidriga typer som leder in dem på det ena vansinniga efter det andra med ännu värre följder efter några år när de upptäcker att det är byggt på nåt som inte håller. Det är byggt på lögn. Är det inte solklart hur mycket trosrörelsen skadat kristenheten redan och fortsätter nu med din hjälp? Ta och studera den grundligare som jag och många andra gjort. Är det inte solklart vad Ulf Ekman och hans hejdukar är för ena fula råttor? Räcker det inte med det bevisade faktum hur de skott sig ekonomiskt på församlingens, medlemmarnas surt förvärvade pengar? Räcker det inte? Under alla år kom signalerna och vittnesbörden om hur folk for illa och så som grädde på moset när kaptenen Ulf själv lämnade skutan kom så också det där fram. Räcker inte det? Ingen rök utan eld är en gammal sanning. Det är klart det är svårt att se något klart när man själv står mitt inne i röken! Kliv ut från det huset Stefan, kliv ut ur röken så ska nog din syn klarna efter ett tag när det så slutat svida i ögonen. Det svider när tårarna rensar bort skräpet. Sanningen svider, den är sur, men befriande. Många, sa Jesus, (och många är många, inte några stycken eller några) många ska komma till honom och säga har vi inte gjort det och det i ditt namn. Vad svarar han då? Gå bort från mig! Ni ondskans hantlangare, ni gör inte min Faders vilja!
  Vad är Guds vilja? Att vi helgar oss!
  Vad finner vi speciellt inom trosrörelsen och dess ledare? Den ena efter den andre avslöjas med otrohet, ekonomiska tvivelaktigheter, mm. mm.
  Hur många av dem ska jag räkna upp för dig? Ska jag börja rada upp namn efter namn? Men likväl är de fort uppe på banan igen, välsignade av varandra, de som kallar sig själva profeter och apostlar. Jag säger som CH. Spurgeon skulle sagt. Clowner som välsignar clowner. Vill du bli ihågkommen som en clown Stefan? Se hur Ben Johnsson försvarade och välsignar clownen Todd Bentley? En clown som hade en affär med barnflickan och som sparkar och slår på folk och det menar man är Jesus i det hela? Vakna upp Stefan!
  Jag har annat och säga dig men gör det nog hellre öga mot öga.
  Kenneth

 • Läsare

  Tack Kenneth
  Ibland behövs det att man tar i från tårna, hoppas detta kan väcka någon…

 • Stefan Swärd

  Kenneth Mäki,
  Nja, jag tycker nog att jag har varit ganska aktiv på min blogg att granska företeelser i kristenheten, ibland kritiskt, även i mitt bokskrivande. Men jag brukar inte kritisera utan grundlig research, eller direktkontakt med det jag granskar så jag inte har missuppfattat
  blessings
  Stefan Swärd

 • Kenneth Mäki

  Visst, visst, what ever. Nu tror jag inte jag har nåt mer att säga dig så du slipper mig. Lär nog inte titta in här nåt mer (hoppas inte jag sagt det förut, då blir det lite pinsamt).
  Blessings? Varför säger du så?
  Jag kan i alla fall vara ärlig och säga att jag har ingen lust att välsigna dig just nu, det vore bara tomma ord i detta läge. Jag välsignar förmodligen dig senare i mina böner när irritationen lagt sig, Men jag önskar dig i alla fall inte olycka, så mycket kan jag stå för.
  Kenneth

 • Stefan Swärd

  Som kristen är man ju kallad att älska alla människor och välsigna dem, i synnerhet dem som kan uppfattas som fiender. Den troende har bara djävulen som fiende, men det handlar ju om att välsigna dem som uppfattar en som fiende.
  allt gott,
  Stefan Swärd

 • Kenneth Mäki

  Fiende? Du hotar mig inte. Även om jag är skitarg och irriterad över saker du låter dig involveras i och promotar, och i det läget kan känna att jag inte ger mycket för dig, så tycker jag ändå om dig innerst inne, du får tro vad du vill, och jag skulle nog inte tveka att göra vad jag måste mot den som hotade skada dig eller din familj och jag råkade befinna mig på plats. Du har många bra sidor, det är bara det här som gör mig besviken, och om jag inte brydde mig om dig så skulle jag fullständigt strunta i vad du engagerar dig i. Jag hoppades på en kristenhet som nu till slut tydligt tog avstånd från alla dessa sammanhang med alla dessa överdrivna manifestationer. Istället ser jag att det kommer att öka.
  Nå! Jag skulle ju lägga ner det här.
  /Kenneth

 • Jonas Rosendahl

  Alla karismatiska nya rörelser är behäftade med avarter som inte har biblisk grund. Hur många känner till att vid Azuza street så förekom att man ”skrev i tungotal”?
  Betyder det att allt på Azusa street var fel och inte av Gud? Nej, självklart inte. Det betyder bara att vi människor är ett tempel åt den helige Ande och att vi har en själ som är inspirerad, vill mycket och tolkar och vill kanalisera ett skeende.
  Därav att det är så viktigt med bibliska äldste och en mogenhet som får växa fram och så att man landar ner i en stabilitet i Guds Ord och inte far ut i knepiga andliga upplevelser och övertolkningar.

  Att dessa människor skulle åka till en grav bara för att reflektera och minnas, det tror jag ärligt talat – och nu uttrycker jag mig lite drastiskt – inte är annat är rent struntprat. Det är lika tomt prat som när en del katoliker påstår att de vördnar en ikonbild men inte tillber den.

  Att reflektera och minnas det hör tiden till när man bör göra just det. Det finns inte i en tid när man är i ett andligt skeende. När man önskar ett andligt skeende då finns tid för reflektion och att läsa och minnas och önska att samma saker händer igen som förr.

  Det kan naturligtvis vara en kombination av detta också. Men jag tror inte för en sekund att man åker runt till gravar när man har fullt upp med annat egentligen OM man inte tror att det har en andlig betydelse, och då djupare än att reflektera och be en stilla välsignelsebön.

  Det är så typiskt att andliga skeenden spårar ur, så låt oss vara öppna och ärliga och benämna saker vid vad det är. Vi kan göra det utan att börja vara emot allt karismatiskt. Vi behöver karismatiken! Vi behöver Andens påtagliga närvaro! Det är tillräckligt torrt som det är i många sammanhang. Men låt oss samtidigt tillåta att vi kan tillrättavisa varandra så vi förblir i sanningen.

 • Janne Olofsson

  Jonas, öppen fråga:

  ”Alla avarter i karismatiska sammanhang ska erkännas,” – Hur länge ska man behöva erkänna att man är fel ute utan att ändra sig och låta Bibelorden styra beteendet, istället för motsatsen?

  Utan Helige Ande, vad är det för kristendom? Vi behöver väl inte bedröva Gud och kalla pajaskonst väckelse? Bara för att man nu är så fascinerad av liv ur den döda materien (ockultism)?

  Fenomen som ovan här är en av orsakerna till varför jag inte ville ha något att göra med kristen tro, man trodde ju att alla är lunatics och bortom vettet. Nu var det inte så. Jag har jobbat inom socialpsykiatri. Och har hört en del tugg ibland ur samma världsbild som ”predikningar” av Beni och BillJ. Finns inte en chans att Helig Ande är och orerar på kyrkogårdar och talar om Jesus i New Age terminologi – kom igen!

 • http://godatankarochfunderingar.wordpress.com Tony Malmqvist

  Mycket bra skrivit!

 • Jonas Rosendahl

  Finns många vettiga och sunda kristna också. Låt dig inte bedras av ytliga fenomen. Det är inte alla som syns och hörs på FB, Instagram och bloggar 😉

 • Janne Olofsson

  Jag är inte med i dessa sammanhang. Blir oroad bara över vilken förvillelse som kommer över svenska kristna. Det är massivt.

  Separation finns inte på kartan. Det är ett bibliskt ämne att separera sig från avguderi (även avguderi i ”Jesu namn.”)

  ”Låt dig inte bedras av ytliga fenomen.” Jag tror inte alls att det här är några ytliga fenomen det är frågan om. Bethel Church predikar och praktiserar ockultism, fast i kristen lingo. Har flera böcker bla Physics of Heaven och Heaven invades earth som inte alls är otydliga. Det är mycket allvarligt och ingen småpotatis.

  ”Finns många vettiga och sunda kristna också.” Du ska de som har någon insikt i andliga ting ställa sig upp och tala klarspråk, så inte massor av människor drabbas av Guds vrede och går i skeppsbrott.

  Halvmesyrer och ”vi kan/får inte bedöma vad som pågår” ändrar få kurs av. Utan helgelse (holiness) ska ingen se Herren.

 • Janne Olofsson

  Bethel Church Redding CA – New Age is rightfully owned by the Christians https://www.youtube.com/watch?v=4e5oAexhQ4o

  Bethel ”Netherlands”
  https://www.youtube.com/watch?v=SLmafxVU4J8

  Här är två ex på saker i Bethel Ch. Först sägs det att New Age tillhör kristna. Astrologi och Vattumannens tecken finns i evangelierna. Kristna lever i ”Andens tidsålder” zoe aionion betyder life of the ages – The New Age. Fantastisk profetia tycker Bethel predikanten. I den andra videon profeteras det över otroliga väckelser och smörjelser över Nederländerna och man tar turer att profetera välgång över landet med smörjelser, eld och kraft, handpåläggningar, ny teknik-genombrott och Guds rike med smash. Flera av profeterna kan inte prata utan kriyas skakningar och orgasmliknande läten.

  Den som är född av Herren fruktar och älskar honom. Här är det hönshus. Gör ont att se.

 • SefastTronde

  Det finns ett uttryck som heter ”att kasta ut barnet med badvattnet”, eller som Alftaprofeten Birger Olsson uttryckte det för kristna sammanhang: ”- Jag har aldrig varit med om någon väckelse annat än att djävulen suttit på främsta bänk.”

  Som jag ser det kan kristenheten i stort delas upp i två kategorier, 1., de som är ledda av Anden, längtar efter Gud och inser att karismatikern och Den Helige Ande då måste få vara verksam, trots att ev. avarter samtidigt kommer till uttryck, och 2., de som fokuserar på avarterna, huvudsak är lagiska och fördömande, och utan någon andebedömningens gåva utnämner sig själva till ’väktare’ i ett ständigt fördömande och uppmaningar till avståndstagande.

  Polariseringen mellan de båda grupperna tilltar, och djävulen skrattar. Men Gud vare tack och lov att Han har all makt över Himmel och Jord, och att Han allena utväljer sina tjänare och tjänarinnor. Trot mig inte kunna se någon självutnämnd väktare i den gruppen.

 • Janne Olofsson

  ”Den Helige Ande då måste få vara verksam, trots att ev. avarter. Polariseringen mellan de båda grupperna tilltar, och djävulen skrattar…”

  Grejen är att både Lagen i GT (5:e mos 19, 5: mos 13) och NT fördömer vad du ser ovan.

  Ovan i artikeln påpekas:
  Guds Ande verkar bland gravarna och vi ber om att få kraft av döda kristna hjältar.

  Helig (qadosh) betyder helt annorlunda, upphöjd, separerad (inte av världen).

  Den Helige Ande.

  http://biblehub.com/hebrew/6918.htm

  Bibelordet dömer, inte enskilda kristna. 2 Tim 3:16

  All scripture is given by inspiration of God, profitable for doctrine, reproof, correction (rätta till), for instruction in righteousness, that the man of God may be thoroughly furnished unto all good works.

  inget hindrar dig att fortsätta hoppas på Bethel Church. Utom ”legalisterna.” Fariseerna gjorde egna läror och tolkningar av Bibeln. Och ville tvinga andra att följa dessa. En bibeltroende kristen vill följa Guds ord i Bibeln. Och det kallar du legalist.

  Kampen mot falskheten lär inte upphöra. Tror du att den Helige Ande är för sjuka läror och förvirring i kyrkan?

 • Coldfire

  Vad som gör mig bekymrad är den dumma naiviteten att man kontaktar dessa människor och sedan köper blint vad de säger. ALLA människor är lögnare till att börja med. En bra lögn håller sig alltid så nära sanningen som möjligt, det är det som gör den bra. Om dessa människor nu skulle vara bedragare och falska apostlar kommer de tala med klyven tunga.

  Jag vet att alla människor är lögnare och Gud är sann, att en man gör överträdelser för en limpa bröd. Hur kan jag då lita på vad andra säger!

  Kom ihåg att Jesus sa åt folket att lyssna till Fariséerna men INTE ta efter deras gärningar, för de säger en sak men gör en annan. Har man inte förstått att en människas ord inte är tillförlitliga och att även människor ljuger i Jesu namn och att Satan använder sanningen och Ordet för att förföra lever man nog i en bubbla och har ingen verklighetsförankring

  Villfarelse kommer inifrån och mitt ibland oss, det är ingen läskig kult utifrån.

  Få tag i och läs denna boken,

  http://heavensphysics.com/chapters/

  Om man anser att Bethel är rätt ute så bör man också anse att New Age är något vi skall ta tillbaks från Gud, därmed argumentera istället för läran och försvara varför New Age vore något Bibliskt från första början…

  ”I have found throughout Scripture at least 75 examples of things that the New Age has counterfeited, such as having a spirit guide, trances, meditation, auras, power objects, clairvoyance, clairaudience, and more. These actually belong to the church, but they have been stolen and cleverly repackaged.” – Jonathan Welton

  ”We need to begin to use [New Age] counterfeits as signposts. Every time a counterfeit shows up, take it as the Lord presenting you with an opportunity to reclaim . . . the Church’s stolen property.” – Jonathan Welton

  ”If we are asking the Lord to restore the authentic to us, why should we have so much fear of accidentally operating in the counterfeit?” – Jonathan Welton

  Physics of Heaven har en råd tråd igenom hela boken, det är öppna med att det finns andliga sanningar att finna inom new age, en av författarna säger till och med att hon fått ut allt vad Bibeln och församlingen kan ge därför sökte hon sig till New Age grupper för att se om det fanns mer, där upptäckte hon nya andliga sanningar som kristna förlorat.

  Vad som sägs sägs, det går inte förneka! Det kommer ner till att försvara dessa läror eller fördöma dem, INTE påstå att sådant aldrig lärts ut…

  Men i slutändan handlar det om att vara villig att erkänna att man är bedragen, villig att omvända sig om det är sant! Skon klämmer i varje människas eget hjärta, det är ens egens hjärtas motiv man bör granska innan man letar sanningen. Vill jag ha en sanning som passar mig eller den riktiga sanningen oavsett vad den må innebära. Är man villig att söka sanningen även om det innebär att allt man tror på falskt? Om Bethel är från Gud då vill jag lovprisa honom och om det inte är så då tar man bara avstånd. Det spelar ingen roll, vad som är SANT är det viktigaste, Jesus är ju ändå sanningen!

  Jag ser ofta dom som kritiseras för att bara kritisera få en smäll i ansiktet där man påstår att de bara letar efter att kritisera. Men man bör kunna vända på det hela också, dom som ständigt försvarar det hela kanske letar efter en anledning till att det skall vara RÄTT, för att dom vill att de ska vara rätt och då ser de inte objektivt på det hela! Det går alltid båda vägarna!

  Vill man ha sanningen eller vill man att det skall vara som man själv hoppas på och anser? En mycket viktig fråga! Du kan kritisera bara för att DU vill att det skall vara så men du kan även försvara något för att DU vill att det skall vara så!

  Allt handlar om hjärtats motiv!

 • Coldfire

  Physics of Heaven är övertydlig med vad det handlar om. Introductionen har rubriken ”The Habitations of Dragons” och handlar om att gå utanför kartan till det okända, där drakar och monster bor, för att hitta nya andliga sanningar! Kartan i detta fall är Bibeln, New Age är det okända var drakar bor!

  En av författarna säger att Hon under många år hade fått ut allt vad Bibeln och Karismatiska kretsar har att erbjuda, därför sökte hon sig till New Age kurser och började finna ”Nya” andliga sanningar som kristna hade förlorat!

  Sen i femte kapitlet handlar det om att inte vara rädd för New Age utan att det är stulet från Bibeln, därför sysslar vi med sådant i Jesu namn kommer han leda oss in i det rätta och inte falska.

  ”I have found throughout Scripture at least 75 examples of things that the New Age has counterfeited, such as having a spirit guide, trances, meditation, auras, power objects, clairvoyance, clairaudience, and more. These actually belong to the church, but they have been stolen and cleverly repackaged.” – Jonathan Welton

  ”We need to begin to use [New Age] counterfeits as signposts. Every time a counterfeit shows up, take it as the Lord presenting you with an opportunity to reclaim . . . the Church’s stolen property.” – Jonathan Welton

  ”If we are asking the Lord to restore the authentic to us, why should we have so much fear of accidentally operating in the counterfeit?” – Jonathan Welton

  Bill Johnson har skrivit kapitel 4 och 16, Beni Johnson har skrivit kapitel 15. Det är en röd tråd genom hela boken och den är väldigt lätt att förstå! Finns inget tvivel om vad som sägs!

  Människor ständigt försvarar den här skiten men förnekar att dessa lär vad dom egentligen lär! Ingen tar sig tid att SJÄLV läsa boken när man påpekar det hela utan går in på bloggar som försvarar allt istället…

  ”Den som svarar innan han lyssnat,
  handlar dåraktigt och skamligt.” – Ords 18:13

  Antingen läser man boken eller erkänner att man faktiskt inte vet, i härdar man ändå med att försvara det hela handlar man dåraktigt och är arrogant! Man anser då att man själv redan vet! Var man anser sin egen väg rätt. Det är arrogans!

  Heaven invades earth har jag inte läst mer än några stycken, så jag kan inte uttala mig lika mycket om den, men vad jag sett verkar följa samma mönster! Vad angår New Age och Ockultism är det något jag är väl införstådd med och har själv varit indoktrinerad i pga att jag intresserat mig av fel saker i mitt liv, men har aldrig medvetet utövat sådana saker. Så jag känner väldigt väl igen skiten.

  Det är villfarelse och jag skulle vilja se att människor försvarar dessa läror istället för att i ignorans förneka att det lärs, tror att de flesta redan vet att det är fel. Därmed förnekar man att Bethel lär ut sådant för att man gillar vad som predikas och är därmed också rädd för att läsa dessa böcker ifall det blir så övertydligt att man inte längre kan förneka det hela.