Boken om korset

Den bok om korset som jag kom ut med för 6-7 veckor sedan känns för mig som det viktigaste jag har gjort, och det viktigaste budskap jag framfört till svensk kristenhet. Jag känner ett särskilt ansvar och kallelse att värna om grundläggande kristen tro, i den teologiska relativisering som pågår både i Sverige och i västvärlden. Denna bok syftar till detta på liknande sätt som min föregående bok ”Efter detta”.

Det tar lite tid innan man får in reaktioner på en ny bok, folk behöver få tid att läsa, och recensenter och bloggare behöver få tid att läsa. Är dock förvånad över den tystnad som har varit hittills, vad jag vet. Det kan ju ha skrivits saker som jag missat.

Blev dock glad när jag såg Johnny Bergman skriva följande som en kommentar på denna blogg häromdagen: ”Hej, Stefan! Har läst din bok om Försoningen med stor behållning. Får tydligt bekräftat att de strömningar som finns som vill ge försoningen en annan innebörd inte bygger sina idéer på Bibelns texter utan på någon egen tolkning som saknar stöd i både NT och GT. Det vore ärligare om de istället öppet förklarade att de inte tror på Paulus skildring av försoningens innebörd utan har valt att propagera för en egen privat lära som de av olika anledningar tycker är mer rimlig.”

Försäljningen av boken går dock bra, och förläggaren planerar ett nytryck redan till sommaren, Livets ords bibelskola har dessutom beslutat att ta in boken som läromedel.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • gäst & främling

    Bloggen har blivit tystare,möjligen som en följd av att vi som inte är inloggade har förlorat möjligheten att klicka på gilla, på grund därav känns det som att vi ”talar för döva öron”
    (Det kan vara positivt någon gång att se att någon har läst det man skrivit)
    Jag har testat att vara inloggad men då skriver datorn välkommen gäst & främling till andra som använder samma dator, därför är jag utloggad.