Aftonbladet sammanfattar idag kristen SD-debatt

Aftonbladet sammanfattar idag den kristna debatten om SD i en nyhetsartikel publicerad under dagen.

Där utmålas jag och Micael Grenholm som spjutspetsar i kristen SD-kritik, och Carl Uhr och Malmölektorn Kroon utmålas som spjutspetsar i SD-positiva kristna tongångar. Aletheia nämns också i den gruppen.

Det var ju festliga klassificeringar. Aftonbladet har uppenbarligen inte särskilt bra koll på svensk kristenhet. Men festligt att jag och Micael Grenholm nämns tillsammans, vi känner ju varandra och ligger varandra mycket nära i de flesta frågor. Är stolt över att hamna i detta fack. Vi båda förespråkar ju en kristendom präglad av tron på tecken och under, bibeltro och att detta ska förenas med en radikal efterföljelse och socialt engagemang. Micael är ett unikum i svensk kristenhet, både med tanke på vilka som är föräldrarna, och att så tydligt argumentera för en konsekvent kristen tro och livsstil.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ted Nilsson

  Kanske det vore bra om du börjar berätta om tecken, under och kraftgärningar och vad Jesus har gjort på korset för oss istället för att berömma dig av din avsky mot SD.
  Vi behöver alla få höra vittnesbörd om helanden som sker i människors liv.
  Ber dig verkligen att fråga dig själv om detta inte börjat gå lite väl långt i din strävan efter att få rätt.
  Ödmjukhet och omvändelse är början till Guds handlande i våra liv, gamla meriter ger varken dig eller mig någon egen fil i Guds rike.
  Mindre politik och mer Jesus är vad både du och jag behöver och fler här inne på bloggen, det börjar med att vi böjer oss under Honom som gett oss frälsningen som gåva.

 • GoranDuvenett

  Vad har Michaels föräldrar med detta att göra?

 • GoranDuvenett

  Håller fullständigt med dig! Var tog boken om korset vägen?

 • GoranDuvenett

  Hans mamma. Pappan är ju död.
  ”Unikum” personkult vill jag kalla detta för.

 • Stefan Swärd

  Göran,
  är i slutspurten i boken om korset, ska komma ut i början av april.
  Stefan Sw

 • Läsare

  Får hoppas att du låter bli att spika upp några kristna SDare i den boken, men man kan nog inte vara riktigt säker

 • Inge

  http://www.dagen.se/skolavslutningar-i-kyrkan-till-sommaren-1.314176
  Kanske SD ändå kan hjälpa till att bromsa avkristningen i vårt land? Eller anser du Stefan att alliansen borde gå på vänsterns linje för att inte stödja SD?

 • gäst & främling

  Det står att SD går på alliansens linje, jag tycker det ser ut som SDs linje om man läser deras program.

  http://partiprogram.se/sd/2014/den-svenska-staten-kan-och-bor-inte
  Jag har problem med att komma in på denna sida, jag hamnar för det mesta på Hägglunds avgång, dessa inlägg från den 31/1 har jag inte kunnat nå, men fick nu en direktlänk som jag lagt som favorit men varför blir det så, blir det lika konstigt om Stefan lägger in något nytt efter den 31/1 .
  Om jag bara söker på Stefan Swärd så hamnar jag på den 29/1 är det min dator som är fel på eller är det fler som drabbas?

 • GoranDuvenett

  Det tror jag inte.

 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm

  Hej Göran!

  För att inte bry dig om mina föräldrar verkar du bry dig en del om mina föräldrar. Min pappa lever, läskigt att du börjar sprida annat. Det Stefan syftar på är förmodligen att han tycker att detär bra att jag är evangelikal karismatiker fast mina föräldrar är liberalteologiska lutheraner, och det tycker jag också.

  Gud välsigne dig!

 • Stefan Swärd

  Micael,
  yes, det var exakt detta jag menade, men jag vågade inte uttrycka det tydligt.
  var välsignad,
  Stefan Swärd

 • Nils

  Och ”kristna” som medverkat i hejarklacken på läktaren till Jimmy Åkesson, markerade i går att skolavslutningar ska kunna hållas i kyrka – och dessutom finns ingen munkavel för att ha skolavslutning i konfessionell anda.

  Det du SD-fobiker – det var något svårsmält det !

  Inte ens den kritstreckrandige KD-ledaren har under 8 år som minister lyckats andas om kristen prägel på skolavslutningar.

  Jimmy Åkessons hejarklack är kanske ”nyttiga idioter” i statsvetarens värld ?

 • wildwest63

  Vilken världssensation att Aftonbladet inte h ar koll på svensk kristenhet! 20% av svenskarna har förtroende för denna vänsterpopulistiska blaska med sitt nazianstrukna förflutna.

 • wildwest63

  Nej, Nils, du har missat hela poängen! Om en SD-företrädare säger ”kristen” så betyder det precis det omvända. När en rödgardist som Åsa Linderborg i den storartade tidningen Aftonbladet säger att det är verklig demokrati om man begränsar yttrandefriheten och motarbetar riksdagens tredje största part så betyder demokrati just demokrati i det orwellska nyspråk som vi numera har i debatten.

 • AlmaM

  Fast din mamma bryr sig om de fattiga och var den enda av ÄB-kandidaterna som tveklöst sa ja till att ge pengar till tiggare. Det är inte oviktigt i sammanhanget.

 • SvenA

  Hej Micael!

  Bra att du förklarar för jag tyckte nog också Stefans formulering var lite klumpig eller konstig, som om han inte kan tillstå att dina föräldrar är riktigt kristna bara för att de tolkar kristen tro på ett annat sätt och har behov av att markera det här – en liten märklig attityd som man i så fall bör motivera tycker nog jag.. I alla fall var det min spontana reaktion – även om jag hoppas och tror att Stefan inte menade så.

  Jag reagerade också på uttrycket ”föräldrar”, vilket kanske berodde på att jag just läst en Dagen artikel om dig och din mamma där det även stod:
  ”Men när han [Micael] var i 15-årsåldern dog Cristinas man och Micaels styvpappa plötsligt på en lunch.”

  Kanske hade Göran också läst den.
  http://www.dagen.se/livsstil/mor-och-son-grenholm-olika-men-%C3%A4nd%C3%A5-s%C3%A5-lika-1.95768

  Pax et bonum!

 • Nils

  Nej – du rör till min inlaga.
  Det var en liten ansats att ge ett perspektiv till Swärds mediala myntade uppmaning, att kristna inte ska stå i Jimmy Åkessons hejarklack…

  Vad som nu skett, är vad de flesta undertecknare av pastorsuppropet drömt om.
  Men när nyckeln till beslut förmedlades av SD, då synes undertecknarna vara påfallande tysta.

  De som påtalar konfessionell frihet att förkunna är SD-representanter. Övriga duckar…
  Sammma visa i abortdebatten.

  Man får nog travestera Niklas Piensoho: ”pastorskollektivet sköt sig i foten” (- då han tidigare påstod att SD sköt sig i foten).

  Hur som helst – vi kan ha åsikter om det allmänna, men när pastorskollektiv ger sig ut med politiska pekpinnar mot väljarkollektivet ,då har de glömt vad predikostolarna är ämnade för.

 • Kenneth Hermansson

  Tyst och tyst? Jag tycker bara det känns lite meningslöst att diskutera med dig. Inte pga av dina lysande argument utan pga din personkampanj gentemot Swärd 😉

 • Klaus Seigel

  Jag beundrar dig för att du orkar vara så vänlig och klok i det här sammanhanget.

 • Nils

  lite rörande med ”don quijote”.
  Jag tror nog de flesta som skådat mina inlagor genom tiden vet att jag inte bedriver personkampanjer.
  Däremot uppträder jag aldrig lismande eller bejakande för att en grupp tror sig få extra tyngd i argumentation när man värvar påskrifter.
  När sakargumenten påvisas vara så utomordentligt vaga & framförallt partisinnade, då säger jag gärna tydligt ifrån.

  Jag erkänner att jag blir än mer upprörd, när ansatsen görs med predikostolspatos.
  Hade detta upprop kommit enbart från en lekmannarörelse, så hade jag haft respekt och lämnat det därhän.
  Jag hade kanske t.o.m. uppskattat det som ett inslag i en viktig debatt, men bara ansatsen ”pastorsuppropet” … – ja, jag har utvecklat argumenten tydligt tidigare – det du felaktigt förfäktar ”personkampanj” .

  Fundera över vem som mest försvararade Stefan Swärd när polemiseringen från Tårsten Åhman gentemot Swärds teologiska anförande om helvetet ?
  Och det gjorde jag i flertalet skrivelser – då Åhman inte släppte taget.

  Det om något kunde klassas som personkampanj mot Swärd – men det var ju en ”pastor” som drev kampanjen, så…

 • gäst & främling

  Det var en konstig text i Dagen, vad borde det stått istället,
  drog dom på en lunch ?

 • Pelle

  Du verkar lika orolig som nazisterna på 30-talet mot kritik.