Nu är det allvar – blodigt allvar – Amireh och Zeinab utvisas idag

Amireh och Zeinab, de två iranskorna från Fellingsbro ska utvisas idag. Jag har berättat om det tidigare här på bloggen. TV4 tog upp fallet på nyheterna i går kväll, pastor Ingemar Olsson menar att de två kvinnorna nu sitter i en dödscell och ska utvisas till döden. Det grymma och totalitära religiösa systemet i Iran kommer med all sannolikhet döma de två kvinnorna till döden, bl.a. för att de har konverterat till kristendomen.

Kvinnorna har förts till Göteborg och ska utvisas därifrån.

Jag hittar uppgifter på twitter att det blir blockad på Landvetter kl. 12.30, för att försöka stoppa utvisningen. Gör något, ställ upp.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Andreas Holmberg

  Gör något ihop med Rfsl i asylfrågan, Stefan! Jag har sagt det förr och upprepar det: det mediala genomslaget skulle bli enormt, till gagn för alla parter. Att troende och/eller homosexuella förväntas leva i garderoben – och om de inte gör det skylla sej själva ifall de blir avrättade – medan politiskt aktiva (ofta i varje fall) betraktas med större respekt för sin aktivitet, det är orimligt och orättvist, vad vi än har för åsikter om verkligheten bakom den påstådda religiösa eller sexuella upplevelsen/utlevelsen.

 • Sward

  bra idé Andreas,
  Förresten, jag besöker alla kyrkor i Edsbyn söndag 7 oktober.
  Kommer du förbi hör av dig, vore kul att prata med dig live. Om jag fattat saken rätt bor du i Bollnäs.
  Stefan Swärd

 • Andreas Holmberg

  Nej, jag bor numera i Iggesund utanför Hudiksvall (där min fru är pastor). Har inte hunnit ändra blogguppgifterna men ska göra det. Är antagligen i Missionskyrkan i Hudiksvall söndagen 7 oktober med fru och barn, men ska kolla möjligheten att dra en sväng med några av barnen.

  F.ö. är ju Lufthansas agerande positivt enligt senaste nytt: http://www.varldenidag.se/nyhet/2012/09/14/Flygbolag-vagrade-medverka-i-utvisning-av-iranska-konvertiter/ Liksom naturligtvis än mer Ingemar Olssons och många andras agerande (bl.a. ditt) som lett fram till detta – måtte bara utvisningen kunna hejdas helt. (Hur kan flyktingar utvisas tillbaka till IRAN? – här måste regeringens småpartier agera starkare).

 • Pingback: Länkar till media och bloggar om Amireh och Zeinab — Josefine Arenius()

 • Pingback: Civilkurage avgjorde Amirehs och Zeinabs öde | Liv och Rätt()