Nu drar jag till Norge

Har nu en helt ledig långhelg och reser till Oslo strax tillsammans med hustrun för att besöka vår dotter som bor i Oslo.

Lite uppkopplad är jag nog ändå, så räkna med något blogginlägg och lite twitter.

Vi arbetar intensivt vidare med frågan om pastor Jean, framförallt med att ordna arbetstillstånd så att han kan söka jobb i Sverige, och den vägen komma tillbaka. Troligen kan det lösas ganska snabbt. Vi samarbetar med Diakonia, som vi tidigare har meddelat, i frågan om vad Jean har utsatts för i Kongo. Diakonia har kontor i Kinshasa, folk på plats, och det genomförs nu en seriös utredning i frågan som håller juridiskt och internationellt. Återkommer så snart vi vet något mer. Pastorn hålls just nu gömd i Kinshasaområdet.

Det händer en hel del i helgen som jag missar.

Sveriges Kristna Råd ordnar en klimatkonferens i Immanuelskyrkan under lördagen, jag har varit med och planerat och arrangerat den, men kan tyvärr inte vara med. Ärkebiskop Wejryd är dock på plats.

I Elimkyrkan är det fullt pådrag hela helgen. Vi har dock ett stort och duktigt pastorsteam, så saker och ting beror inte alls på min närvaro. Vi startar upp vår träningsskola i morgon i samarbete med New Wine och Korskyrkan. Vi har Transformationsgudstjänst lördag kväll 19.00 med New Wineledarna Hans Wolfbrandt och Alfred Nygren på besök. De medverkar också i Elimgudstjänsten kl. 11.00 söndag förmiddag. Övrig info via vår hemsida www.elimkyrkan.org. Under lördagen har vi också vårt fantastiska familjeäventyr, kristet barnarbete som fokuserar på hela familjen.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399