Se hit alla pastor-Jean-aktivister, fyra riksdagsledamöter på väg till Kongo

Har sett detta pressmeddelande idag. Intressant för alla pastor-Jean aktivister. De som jobbar med Kongokontakten, kan ni inte ge dem kontaktuppgifter?

Pressmeddelande

Stockholm den 1 mars 2012

 

Fyra riksdagsledamöter besöker PMU:s verksamhet i Kongo och Rwanda

 

– Vi ser fram emot att få ta del av det arbete en svensk biståndsorganisation som PMU medverkar till. Det här är biståndsarbete utan omvägar via regeringar med förankring på plats.

 

Annelie Enochson (KD), Lars-Arne Staxäng (M), Roland Utbult (KD) och Mikael Oscarsson reser på lördag 3/3 till DR Kongo för besöka verksamheter biståndsorganisationen PMU verkar i. De kommer att besöka Panzersjukhuset där prisbelönta Dennis Mukwege leder arbetet med traumatiserade kvinnor som erfarit sexuellt våld.

 

Ledamöterna är tillgängliga för intervjuer både före och efter resan.

 

Kontakt:

Annelie Enochson, 070-65 50 650

 

Lars-Arne Staxäng, 070-380 46 30

 

Roland Utbult, 070-825 06 83

 

Mikael Oscarsson, 073-056 09 26


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Inga-Lise

  Intressant pressmedelande. Dem Rep Kongo är till ytan drygt 2,3 milj. kvadratkilometer. Ska riksdagsledamöter besöka PMU:s arbete och Panzisjukhuset i Bukavu är de så långt österut man kan komma i Kongo och Rwanda ligger dessutom öster om Kongo. Kinshasa ligger i västra delen av landet, vilket innebär att det nog är ganska otroligt att de tar sig till Kin. Men mirakel har vi ju varit med om tidigare.

 • Petterssonb

  Det verkar som vi alla blivit lurade…..

  http://www.friatider.se/expressen-anklagas-for-att-visa-bluffbilder-pa-utvisad-pastor

  Ser man på bilderna är det uppenbart att de är bluff…

  Tror att när allt blivit uppenbart så har pastor Swärd gjort bort sig rejält….

  Granska bilderna själva och se. Jag är besviken.

  Bildernas metadata visar att de blivit manipulerade. Skämms Stefan Swärd!

 • http://twitter.com/Lunnavadet Kenneth Hermansson

  Här finns lite upplysning om vad Fria Tider är, och vem som står bakom den sajt som sign Petterssonb hänvisar till då han påstår att bilderna på pastor Jean är manipulerade: 
  http://expo.se/2011/de-ligger-bakom-fria-tider_3800.html Kanske ger Expo en bild av syftena bakom manipulationspåståendena?

 • Petterssonb

  Kenneth:

  Jag försöker verkligen vara kritisk till mitt kritiska tänkande här, men fallet är löjligt och karaktäristiskt för afrikansk scamming. I stort sett ALLA källor i fallet är pastor Jean själv, ”Jean säger, Jean påstår”.

  Jag tog första bästa länk till analysen av bilderna. Flashback har en lång tråd om detta. Samma flashback som alltså avslöjade naturfotografen Terje Hellsjö som fuskare, den källan anser t om expressen som trovärdig, bättre så?

 • AlmaM

  Pettersomnb, jag tvivlar på att du någonsin tittar in på denna blogg igen efter dessa två arrangerade inlägg-som du och dina kompisar skickar runt just nu-men för andra läsrae skriver jag detta svar:

  Fakta i fallet är att bilderna inte är manipulerade. Fria tider är verkligen ingen trovärdig källa. Flashback är vem von helst, mycket rasister där också.

  Stefan Swärd känner Jean personligen som en trovärdig källa. Vi har många kontakter med Kongo i kyrkorna-kolla med dem!

  Just FAKTAgranskning är inget för er främlingsfientliga. ”200 miljoner flyktingar söker sig till Europa” ”5% är riktiga flyktingar” sådant hörs från detta håll-som vanligt siffror helt tagna ur luften när man kollar med FAKTA.

 • AlmaM

  Stefan. Av allt att döma är Pettersonb med i samma gäng som lusat ner bloggar i min närhet på sistone, helt anonymt, men de skriver likadant och låtsas att de varit bloggläsare länge. Som du ser har han aldrig kommenterat något annat än just detta under detta bluffnamn. Men du skulle ju kunna uppdatera med en länk till Josefin Arenius blogg där hon redovisar resultat av riktiga tekniska undersökningar av bilderna.

 • Petterssonb

  Givetvis finnns det rassister på flashback, något som flertalet kommenterar och säger att det är osmakligt med ”neger”kommentarer….

  Rassism är idiotiskt. Likadant är det att bli lurad av uppenbara scamförsök… Läs HELA trådarna inte bara enstaka idioter. Jag trodde faktiskt på Jean tills jag såg bilderna själv.

  Problemet i detta fall att Jean tar resurser från verkliga flyktingar. Sverige tar emot för FÅ flyktingar, det är fakta. Men Jean är, allt av dömma, INTE en flykting.

 • Petterssonb

  Nej du Alma den gubben går inte…. Jag är för invandring och tycker att Sverige tar emot för få. Men Jean är ingen flykting. Så uppenbart att du/ni blivit lurade så man skrattar. Varför inte engagera et för verkliga flyktingar istället?

  ”Stefan Swärd känner Jean personligen som trovärdig källa”. Hur många har inte blivit lurade av nöra vänner?

  Ditt inlägg om 5% förstår jag inte alls…. Vi disskuterar ett enskilt ärende här.

  Sedan kan ordet manipulerade vara missvisande, arangerade är nog mera korrekt.

 • Petterssonb

  Att kalla alla som ifrågasätter det rimmliga kring detta ärende gör ingen en tjänst. Bra citat från flashbackanvändare: ”Att andra med andra politiska åskådningar ifrågasätter, och kanske hetsar tar inte bort en del frågetecken om det här fallet. Vi har ju att göra med rätt så fanatiska kristna människor, och de har ju inte världens bästa trackrecord när det gäller ärlighet.

  Problemet med den kristna sektens argumentation är att det hela tiden hänvisas till anonyma källor (en lokal människorättsorganisation, vilka är det? Kontaktpersoner?). Ge oss namn där nere så skall jag med mina kontakter (ja, jag har kontakter hos organisationer där nere) kolla upp dem.

  Sedan gör det ju sekten också gällande att det i princip är en konspiration (även om de inte använder det ordet). Det är alltså högerextrema, SD, nazister, Migrationsverket, polisen och de styrande i Kongo. Visst, det kan ju vara så. Men det är för många ingredienser i den här historien som känns tveksamma. Det är just därför det debatteras.” det är därför fler och fler ifrågasätter detta ärende. Det är inte trovärdigt och ett hån emot verkliga flyktingar. Men pastor Jean får GÄRNA få invandra till Sverige för mig, men då ska han inte ljuga om skälet…..

 • AlmaM

   Frågade du dig inte då varför man öht börjar ifrågasätta bildernas äkthet? varför öht börja diskutera saken på Flashback? Vet du vilket land du talar om? Kongo DRC är ett land där mänskliga rättigheter systesmatiskt kränks av staten och av paramilitära grupper.

  Är du verkligen intresserad läs detta: http://jwiksten.wordpress.com/2012/03/03/bildbevis/

 • Petterssonb

  AlmaM: efteratt ha sett de nya bilderna sånär jag nu beredd att ta tillbaka min tidigare kritik och medge att jag hade fel. Jean har uppenbart blivit skadad.

 • http://twitter.com/Lunnavadet Kenneth Hermansson

  Bra gjort, Petterssonb!