Rapport från UD bekräftar bilden

Den här länken är till svenska utrikesdepartementets rapport om situationen i Kongo och framförallt situationen när det gäller mänskliga rättigheter. Rapporten visar och bekräftar bilden med dödshot för pastor Jean att återvända till Kongo.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • http://pulse.yahoo.com/_4CQF54K3CDY5XWEUXN2IWVQWUU Robert

    Vem ska man maila och eller skicka brev till på Migrationsverket? Vad är det rent konkret man kan göra för att rädda hans liv? Ibland är man rädd för att agera för att man tror att situationen kan bli värre (även om det säkert inte kan bli det i detta fallet) hur göra med sådana känslor? Vad är det bästa sättet att göra i denna krissituation?

  • http://www.literacy.se Helene Boethius

    UD:s rapport ger en väldigt bra bild av den allmänna situationen i DRC. Det behövs dock något konkret att peka på som visar att det finns en hotbild mot just pastor Jean. I DRC finns det en hel rad olika oppositionspartier som kritiserar regimen. Det är alltså inte omöjligt att kritisera regimen. Viktigt att komma ihåg är att DRC är ett jättestort land med 64 miljoner invånare, och en kaotisk infrastruktur. Staten saknar helt kontroll över vissa områden. Det är inte någon DDR-liknande situation, där allt och alla kontrolleras, tvärtom är det i land i kaos och oordning. Då måste man kunna visa att det finns en konkret och specifik hotbild mot pastor Jean när han återvänder till den del av landet som han kommer ifrån. Stefan, du får gärna maila mig på helene.boethius@bredband.net  – eller vi kan prata i telefon om du vill, jag kan ta ett samtal i eftermiddag mellan 14.30 och 17.30. 070-630 44 55