En intensiv helg

Det har varit en intensiv och händelserik helg. Min pappa fick hjärtinfarkt i natt och jag har besökt honom idag på hjärtintensiven på Södersjukhuset – läget är dock stabilt för närvarande, fick veta detta först efter söndagsgudstjänsten i Elim. Ungdomspastorn i Söderhöjdskyrkan, Oskar Nyström, har gift sig idag, och jag har varit förbi på bröllopsfesten ett tag. Idag på förmiddagen predikade jag i Elimkyrkan, tog upp om att ständigt uppfyllas av Anden, då slipper vi hamna i torka och tristess i våra kristna liv. Anden uppfyller oss med glädje och kraft, och ger oss frimodighet att förkunna evangeliet. Betonade betydelsen av att utvecklas i Andens gåvor. Det profetiska och att höra Guds direkta tilltal, alla kristna har potentialen till detta, och att be för de sjuka.

Under lördagen hade vi ledardag i Elimkyrkan, för pastorsteam och församlingsråd. I fredagskväll  var jag ute med ungdomskyrkan Konnekt, fick bland annat prata med en kille som är satanist, en som är asatroende och hämtar styrka från Tors hammare som han har hängande runt halsen – men var intresserad av att gå på Alpha i Elim, träffade en fotbollshuligan som berättade om senaste slagsmålet då han hade ”spöat skiten” ur en del. Vi har en bönestol i Tantolunden, där ungdomarna kan få förbön.

Det är spännande att vara kristen, det har den här helgen påmint en om.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://www.streetchurch.se Robert

  Med tanke på ämnet, ”att utvecklas i Andens gåvor, det profetiska och att höra Guds direkta tilltal”, tänkte jag bara rekommendera boken ”Tid at lyssna” och cd-skivorna ”Att höra Guds röst” och ”Profetens tjänst” av evangelisten Roger Larsson. De finns att köpa här http://www.evangelistfonden.se/9873/

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Händelserik helg,i Guds rike blir det aldrig långtråkigt. Vi ber för din pappa och var välsignad, du och hela din familj. psalm 103 :1-5 v v v v Thommy Bergenwall….

 • wildwest

  Att få såna där plötsliga besked om sina närmaste vet jag hur det känns. Det är inte roligt även om livet påstås vara på det viset. Jag kommer aldrig över det jag varit med om, men hoppas att Din far kommer igen för några år, han är ju inte purung längre. Tänker på Dej.

 • Nils

  Stefan !
  Ska inte du tala på världspingstkonferensen i Filadelfia ?

  Du har väl närmare pingstanknytning än Ulf Ekman, så det är väl närmare till hands…
  – eller fick inte du heller en inbjudan ?

 • Nils

  …eller så är det några som vill arrangera en blåsning ? :-)

 • http://helapingsten.wordpress.com/ helapingsten

  Jag ska be för din far.

 • http://www.malmohuskyrka.se Christian

  Härligt att ni hade bönestol – Gud fungerar – Han helade 6 personer mitt på Gustav adolfs torg i Malmö på lördagskvällen. Fortsätt vara frimodig och praktisera det du predikar

 • anna

  En helg med en massa ”frikyrklighet”. Fy sjutton vad jobbigt det verkar och vad tacksam jag är att jag kommit från det livet. Vet att Gud låter sig mötas på andra ställen, inte minst i svenska kyrkan. Den kyrka jag upplever att du skrev ner i ett tidigare inlägg.

 • Bo Westin

  Din far minns jag som en mycket fin och kärleksfull människa som betydde mycket för mig genom sitt respektfulla och kärleksfulla bemötande. Hälsa honom så gott från mig (som på den tiden hette Bo Granberg). Om han nu kommer ihåg mig. Och hälsa även till din mor. Och din fru.

  Vänligen BW

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Nils, jag har inte fått någon inbjudan till världspingstkonferensen. Vilka kriterier ska man uppfylla för att klassificeras som pingstvän?
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Ulf Stenlund

  Är det inte helt enkelt så att man måste anmäla sig själv om man inte råkar vara en tilltänkt talare. Jag hade funderingar på att delta men det hade varit lämpligt för mig med en dag och det som fanns att välja på var hela paketet eller en kväll så jag avstår..

 • Nils

  #10 Stefan – kriterier ?

  Vi är nog många som varit med ett tag & undrar detsamma.
  Det som föregick LO:s europakonferens med genomlysning av bl.a. Benny Hinns deltagande existerar tydligen inte för världspingstkonferensen.
  Att Ekman med obefintliga rötter i pingstkretsar erbjuds att bli en av huvudtalarna är provocerande. Speciellt, då det finns många goda förkunnare med närmare band till pingströrelsen – därav min lite ironiska propå till dig…

  Faktum är att jag tror färre svenska pingstvänner bryr sig om världspingstkonferensen.
  Det är fler pingstvänner som bryr sig om europakonferensen.
  Detta bekräftas också av journalisten jaktlund på sin blogg i Dagen – då han i en av slutkommentarerna att v.p.konferensen inte föregåtts av någon diskussion i Sverige:
  http://www.dagen.se/blogg/jaktlund/2010/08/djupt-pa-ytan-om-pingst#kommentarer

  Sedan kan man tycka vad man vill om detta, men det finns en paradox:
  Sedan pingst-ffs bildades & strukturerna för detta sjösatts med mer prägel av representativ demokrati, så har helt klart gräsrötternas intresse för organisationen pingst avtagit markant.

  Tidigare upprätthöll karismatiska profiler intresse & närhet till rörelsen på ett bättre sätt.
  Nu är det väl snarare som ett stort åldrat politiskt parti – få engagerar sig.
  De som engagerar sig har ofta ett ”släktnamn” som positionerar sitt arv. Man har slussats in mha släkt- & vänskapskontakter.

  Visserligen känner de engagerade i kärntruppen varandra, men känner rörelsen dessa ? – tveksamt.

 • Bo Westin

  # 12 skrev: ”Sedan pingst-ffs bildades & strukturerna för detta sjösatts med mer prägel av representativ demokrati, så har helt klart gräsrötternas intresse för organisationen pingst avtagit markant. Tidigare upprätthöll karismatiska profiler intresse & närhet till rörelsen på ett bättre sätt. Nu är det väl snarare som ett stort åldrat politiskt parti – få engagerar sig. De som engagerar sig har ofta ett “släktnamn” som positionerar sitt arv. Man har slussats in mha släkt- & vänskapskontakter.”

  Tyvärr är det nog så som du skriver Nils. Oavsett vilka organisationsformer vi lever under måste vi få mer av det gudomliga och karismatiska ibland oss. För inte är det vår egen lyskraft och talang som kan ge kyrkan växtkraft, utan Guds ande. Men vi måste också ta itu med det som smugit sig in i bygget av strå och hö.