Folkungasalen

Folkungasalen är ett utrymme för dig att fortsätta diskussioner som upplevs som viktiga, men som har rört sig bort från bloggpostens ämne. I övrigt gäller samma regler som för bloggen i övrigt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Johan

  Tillägg:

  Angående det du skrev: ”Elden som aldrig släcks, maskarna som aldrig dör – det angesinte genom dett hur länge missdådarna ska vistas där.”

  Varför skulle Gud tala om för oss att elden aldrig släcks och maskarna aldrig dör, om vi inte riskerade att vars där för all evighet.

  Kuriosa?

  Nej, även dessa verser pekar på en pinotillvaro, utan ände.

 • Johan

  Det talas t ex i GT om att ”döden dö” (1 Mos 2:17), vilket innebär en evig tillvaro borta från Guds ansikte.

  Att GT inte är tydligare ang. helvetet eller eldsjön, kan bero på att inte heller Guds frälsning, genom Herren Jesus Kristus, var uppenbarad. Uppenbarelsen om att man kan gå evigt förlorad, blir nog alltför tung att bära, om man inte samtidigt har uppenbarelsen om evigt liv och vad som leder dit.

  Mvh

 • Birgit Hedström

  Tack Johan! Jag har samma synsätt som du i dessa frågor. Har läst ganska mycket i ämnet, i Bibeln främst förstås, men även olika böcker. Min absoluta uppfattning av Bibelns undervisning i ämnet (skrift som förklarar skrift), är att Guds ord beskriver en evig
  medveten sluttillvaro både för frälsta och ofrälsta. Om ordet evig inte skulle betyda tid utan slut, när det gäller evig plåga, varför skulle då ordet evig för de frälsta stå för tid utan slut? Detta är verkligen sådan oerhört svår sak så vad man skulle önska att man har fel i detta, men jag tolkar Bibeln så allvarligt! Det var ju därför Jesus dog för alla våra synders skull, för att möjliggö

 • Birgit Hedström

  Vill rekommendera alla läsare här på Stefans blogg att gå in på Berndt Isakssons blogg ”I bibelns ljus”, och läsa den otroligt allvarliga bibelförankrade gästartikel som Patrick Ölund skrivit idag ang
  ämnet om den eviga döden/helvetet. Mycket tacksam för

 • Birgit Hedström

  Hej Epsilon Noll! Vill bara tala om att trots att jag så kraftigt tagit avstånd från den universalistiska syn som du förespråkar och att jag även skriver på Berndts blogg, att jag anser universalismen är en villolära, så har jag inga ”bad feeling” gentemot dig som människa! Jag önskar dig allt gott,, till dig och dina nära och kära.

  Mvh/ Birgit

 • SefastTronde

  Vidareförmedlar här en kommentar som jag skrivit i Bength Gustafsons blogg i ViD, och som legat för granskning i tre dagar nu:

  Sefast Tronde skriver:Din kommentar inväntar granskning.

  9 augusti, 2013 kl. 01:33

  Citat, ”Men med Livets Ord i Uppsala och med trosrörelsen kom en renässans för tron på Gud, på Bibeln och på det övernaturliga in i det vardagliga och praktiska livet och den blev en utmaning för såväl enskilda individer som för religiösa och profana institutioner.”

  En del säger så, och jag håller inte med alls. Ulf Ekman, och hans beundrarskara, har dock strävat efter att etablera denna felaktiga bild.

  Visst är det en realitet att vi under decennier levt i en avfällig kristenhet, där otrons fästen fått större inflytande inom vissa delar av kristenheten än i andra. Vad Ulf Ekman bidragit med är främst en mer debatterande och anspråksfull attityd, där han inledningsvis läromässigt överbetonat vissa bibliska fundament, därtill stundtals uppblandat med tvivelaktiga spån från Kenjon/Hagin. Det man kan fråga sig är om detta över huvud taget varit ett bidrag i positiv bemärkelse?

  Har själv rört mig i många frikyrkliga sammanhang alltsedan 80-talets början, och aldrig upplevt att UE kommit med något nytt, förutom det amrikaniserande som väl kan ifrågasättas. Ex. ”Vi är en ande, som har en själ och bor i en kropp”, och läran om att ”Jesus died spiritualy”, och Whaley’s demonoligi etc. etc.

  Sedan var UE en av dem som initierade en predikostil där han under predikan uppmanade auditoriet till berkäftelser med ”Amen, amen”, handuppräckning och halelujarop till olika uttalanden mitt under predikan. Jag kan inte se något gott med uppmaningar till sådana spontana uppmaningar till bekräftelse, då man därmed håsar upp stämningen till oreflekterade bekräftelser, vilket huvudsakligen binder upp lyssnarna gentemot predikanten. Huruvida detta skulle vara ett uttryck för UEs trosundervisning lämnar jag därhän.

  Visst har Ulf Ekman även bidragit med positiva bidrag. Främst menar jag dock att hans mediala genomslag, där han inte tvekade för att ta debatten i olika samhällsfrågor, och politikers agerande gentemot kristenheten varit av godo. Den rösten har dock tystnat väsentligt under det senaste decenniet.

  Jag tillhör dock dem som vägrar Kenyon/Hagin/ Ekman m.fl. att underlägga sig monopol på definitionen av ordet tro, eller trosundervisning. All biblisk förkunnelse är trosundervisning, och alla behöver vi växa i vår tro på levande Gud. Sådan undervisning är dock inte något nytt som Ekman vare sig infört eller återinfört. Livets Ords betydelse för svensk kristenhet har här överbetonats avsevärt.

 • westinbo

  Emanuel Karlsten undrade i ett tweet varför svenskar är så tysta kring NSA OCH PRISM. Det är inte jag. Jag skrev följande text om detta:

  Frihetsgudinnans armada

  Det satsas stort på drönare
  som är framtidens dödsflyg,
  som blixten från klar himmel
  styrs dödslien med konsoler,
  fast tyvärr med lite civilt spill

  Det tillhör ju krigets hantverk,
  men ger jobb till ungdomarna
  som aldrig kört ett bombplan,
  men som sedan tidig koltålder
  övats i virtuella dataspelsslag

  Efter åtta till fem åker de hem
  med annalkande krigspsykos,
  för att natta barn i little boxes,
  nu när de kan skjuta kanoner
  och bli annorlunda kanonmat

  Ska jag nu behöva vara rädd,
  att samvetets hedervärda ord
  lagras i en allvetande databas,
  så att jag tvingas att söka asyl
  i en mer rejäl rättfram diktatur?

 • westinbo

  Nu har jag lierat mig med vänsterkrafterna eftersom min satir ska publiceras i Aftonbladet under veckan. Men inte mig emot.

 • Ulrika

  Svar till Anders G som skriver under blogginlägget om Trosrörelsen och Trosförkunnelsen följande:

  ”Till vem utlovades att dHA skulle uppenbara hela Sanningen? Till 43000 olika småpåvar med miljoner olika tolkningar?”
  Slutcitat

  Jag
  har berättat om det tidigare, om hur Jesus sände den Helige Ande för
  att påminna oss om allt som Han! lärt oss. Det hittar vi i texterna. Vi
  finner också att åt alla som tar emot Honom ger han rätten att bli Guds,
  alltså Sitt barn. Jag har också berättat flera gånger att fram till
  cirka 6 år sedan var Bibeln döda texter för mig, men att jag sedan fick
  upp ögon och hjärta för den. Den blev levande och det gick från
  tvångsläsning till ett dagligt begär , som Vatten, Bröd, Råd, Frid o
  alla Goda begär där vardagen och relationen med Gud i varje stund styr
  mitt sökande i Bibeln.

  Käre Anders,
  Jag gav dig en länk till 1 Kor 6 i går. Läste du den? Där står ju även:

  ”Men den som är förenad med Herren är en ande med honom.”

  Hur blir man det då?

  Ja,
  bön skulle jag svara. En förkrossande enkel bön till Gud som redan
  känner varje del i oss, ja det står ju även att Anden utforskar varje
  del i oss. Så Han känner oss redan, bönen blir mer som erkännanden,
  deltaganden Ja, uppriktig relation, utan mellanhänder.

  Vill du ta emot den Helige Ande så säg det! Till Han som kan och vill ge den till alla som vill ta emot Jesus!

  Anders,
  En dag kommer vi att ligga på våra knän inför Herren, som är Templet självt, inte inför en Kyrka.

 • PatrickOelund

  Vem är det som köpt Elimkyrkan?

 • westinbo
 • PatrickOelund

  Det var därför jag frågade. Är det verkligen Zlatan som köpt den?

 • Ulrika

  Då behöver ju inte SS välja längre vart han ska gå:D

 • Tea Gustavsson

  Det är inte Zlatan som köpt den personligen men ett bolag kontrollerat av honom har skjutit till finansieringen, troligtvis i investeringssyfte. Elimförsamlingen har sålt kyrkan till BLT Projektering. Vem som köper den iordninggjorda bostaden sedan får man väl se…

 • Birgit Hedström

  Haha!! Va komiskt Ulrika!:-D

  /B

 • Ulrika

  Du är så skön med din humor, men jag kände faktiskt efter ett tag att skojset var ”så där” Inte minst med tanke på att han inte kommer finna Zlatan där. Det kanske blir vilken morgontrött, rikeman i morgonrock o tôfflor som helst som öppnar dörren när man ringer på där….Fast han kanske gillar att tala om Zlatan!

  Det står att detta forum ska handla om viktiga saker, Micael borde plocka bort mina kommentarer?

 • Birgit Hedström

  Tror verkligen inte ditt skämt gör något Ulrika!! Lite humor måste vi ju få ha, annars blir det väl tungt och allvarligt i tillvaron. Stefan har själv för någon vecka sedan twittrat om sin ambivalens ang. om han skulle heja på Zlatan eller….hmmm…vem var det nu? nej, jag kommer faktiskt inte ihåg vem det var!! ;D. Stefan är ju mycket idrottsintresserad…
  /B

 • Micael Gustavsson

  Det ska ju vara högt i tak i fem här salen, så det kan få vara kvar. Stefan tycker säkert att det är kul med lite xtra fotbollsrelaterade kommentarer.

 • Ulrika

  Jo, och det var ju det som jag utgick ifrån. Han kanske skulle bli
  Idrottspastor i nästa steg. Tänk att snacka Jesus och kika på matchen
  samtidigt==D

  Det tycks ju finnas vissa behov:(Av undervisning alltså)

  https://www.youtube.com/watch?v=_PUPmLWhD2w

 • Birgit Hedström

  Fem här salen är verkligen jättebra Micael! ;D särskilt för fotbollsrelaterade kommentarer!!

 • Birgit Hedström

  Haha! underbart! Alltså! det var ju en helt underbar tanke detta!!Stefan som Idrottspastor! !
  Vad säger du Stefan? Vore det nåt månntro att ta i beaktande inför framtiden?

 • stefan

  Jag har erbjudit Hammarbys fotbollslag att bli dess kaplan för 12-13 år sedan, men intresset var något svalt, men Kennedy tyckte det var en bra idé.
  hälsn
  Stefan Sw

 • Birgit Hedström

  Va säger du!? ”Intresset var något svalt”…jag menar; dig som Hammarbys fotbollslags kaplan. Hur kunde de bara nobba ett sådant enastående erbjudande!! fattar ingenting…
  Allt gott! Birgit

 • ps23enkristen

  Kul Gud välsigne er …Frid Ronny

 • Leokvast

  I SR:s ”Ring P1” kunde man häromdagen höra Alexandra Paskalido ifrågasätta om Bibeln verkligen lever upp till dagens krav på de mänskliga rättigheterna.
  Senare i samma program kunde man höra en prästdotter i tredje generationen glädjas över de progressiva krafter som håller på att stöpa om Svenska kyrkan till en modern och samhällstillvänd kyrka. Dock nämnde hon inget om att samma krafter håller med en förfärande hastighet på att avfolka kyrkans gudstjänster.

 • westinbo

  Här delar jag en länk till en romsk kristen sångare. http://www.youtube.com/watch?v=q0q9_48tknM&list=PL16728AE6361E4EC5

 • Anders G

  Så det du egentligen menar är att du har en rätt förståelse av Skriften, för du läser o dHA bor i dig.

  Så då menar du att jag inte har dHA o Kyrkan saknar anden och vi ska gå ut och följa dig.

  Hör du inte själv hur otrolikt det låter?

 • SefastTronde

  Bloggen Aletheia har på senare tid börjat använda en metod som kallas, ”Avbytarbänken”, som innebär att man stänger av kommentatorer som ständigt och jämt kommenterar dominant och konstant. Detta har periodvis vitaliserat bloggen och kommentarerna, då de som skriver många kommentarer i bloggpost efter bloggpost snarare kväver istället för befruktar.

  Kanske är det på tiden att även denna blogg börjar tillämpa, eller i vart fall förespråka, någon metod som lägger vissa restriktioner för enskilda kommentatorer att yttra sig i tid och otid? Kanske även något att tänka på vad gäller förmaningar av så väl Stefan Swärd själv som den gode moderatorn?

  F.ö. vill jag ge en eloge för den takhöjd och tolerans som tillämpas, att ge olika meningar och även skarp kritik utrymme i meningsutbytena.

 • Micael Gustavsson

  Tack för,de vänliga orden. Angåendenavbytarbänk sämjan man noteran att det även på Aletheia får gå rätt,långt innan den träder i kraft. Men det kan vara värtmatt tänka på.

 • Anders G

  Hmm

  Pravdas strategi något att tänka på. Jovars, när argumenten saknas, kommer knytnävarna (cenSur:en) fram.

  Sanningslidelse?
  Katolikilliterat?
  Modigt?
  Hög nivå?

 • Micael Gustavsson

  Om du syftar på Aletheia, så kom ihåg att du var en katolik,och fyra antikakatoliker som avstängdes. De hade liksom du ( vilket du visar ovan) ett raljant och respektlöst sätt att skriva om meningsmotståndare, samt liksom du en benägenhet att kapa varje tråd (allt behöver inte handla om RKK eller sabbaten). Lär av andra katoliker som Bengt Malmgren, Innhoppare, Erik J eller nu senast Henrik Engelholm. Eller varför inte, din egen biskop Anders. Hans förmåga att kombinera mildhet med övertygelse är en bra förebild långt utanför RKKs led. Du låter faktiskt mer som Luther….

 • Anders G

  Ja dina åsikter får stå för dig.

  Du får gärna exemplifiera när jag överträdde kommentatorsreglerna på Pravda. De har dubbla standarder (vilket är uppenbart för alla som inte har förblindade ögon). Skriver man illa om Kyrkan, får man allt tåla mothugg; annars är all trovärdighet bortblåst (som även den ryska motsvarigheten till namnet ”Aletheia” motsvarade).

  Jag skrev mycket i två trådar, som båda handlade om just Kyrkan. Aldrig gjorde jag en ”ad hominem”, som just ARP, LW o PB.

  Att du tycker min biskop är bättre än mig, gläder mig. Han är den jag följer. Jag är inte framme, än.

  Kyrie eleison.

  F ö gillar jag även Luther, bortsett från hans senare katolikhat o ”ad hominem”

 • Anders G

  Micael,

  Sen kan det ju tilläggas att varken Inhoppare:n eller Henrik är katoliker.

  Fastän jag har rätt bra hopp om dem ändå… :-)

  Och till sist måste jag även kommentera ditt kvantitativa resonemang.

  Tror du på fullt allvar, att 4 idioter till antikatoliker (och jag står för ordvalet, då jag i åratal försökt föra en dialog med dem, vilket är FULLSTÄNDIGT lönlöst) rättfärdiggör att man i så fall slänger bort en katolik (idiot eller ej).

  Som den gamla tumregeln säger; Abusus non tollit usum (missbruk upphäver inte något bruk, alltså antikatolikers avstägning rättfärdigar inte en katoliks avstägning).

  Hur feltänkte du då? 😀

  MTC:s förklaring till avbytarbänken för mig; hade inget med reglerna att göra, utan Aletheia:s målsättning är att söka sanningen, och då kan man inte ha personer som tror att de har just den. (läs den patetiska meningen igen, i ljuset av deras förbennat okunniga antikatolicism).

  Man svimmar en stund. Efter krampiga skrattanfall…

 • Birgit Hedström

  Anders…vill bara säga att jag gillar dig :-), även fast jag inte delar din uppfattning och synsätt i en del frågor. Och din humor står verkligen i en klass för sig…

  Allt gott önskar jag dig!

  Birgit

 • Ulrika

  Den Helige Ande bor inte i oss. Hjälparen fyller oss när och om Han vill, på det sätt Han vill. Ingen äger Anden. Anden påminner oss om det som Jesus lärt oss. Kyrkan är en byggnad, ett system, Anden verkar i människor och far förbi som vinden.
  Nej, jag hör inte något otroligt i att Anden fyller oss människor. Jag är en människa, du är en människa.

 • Anders G

  Nej det är inget konstigt att dHA tar sin boning i oss. Det konstiga är att du i din ensamhet KAN FÖRSTÅ Skriften. Speciellt som de som tror just detta har motstridiga uppfattningar om precis ALLT.

  Så jobbar inte Gud, det är helt otro-likt…

 • Ulrika

  Du får det att låta som att jag bor ensam på en isolerad ö. Det är klart att jag samtalar med andra troende. Men det är Anden som leder oss, ibland tillsammans, ibland i vår ensamhet. Läser du aldrig Bibeln ensam och delar dina tankar om det med Gud?

  Sedan tror jag att det skulle ganga dig en hel del om du slutar upp med dina vitsar i dialoger med allvar.

 • Anders G

  Ulrika

  Det är bra att tala med andra, bäst att tala med Gud.

  Min fråga om vad som är sant i Skrifttolkningen är inte så raljant som du tycks tro. I hela mitt liv har jag levt i frikyrkosveriges splittrade landskap. Jag har diskuterat allt. Och ingenstans finns en arkimedisk punkt (en fast punkt att ta spjärn mot).

  Är barndop ok? Är alkoholfritt vin/kex (som Sandahl kallar saftkalas) ok? Är sambo bra? Är abort ok? P-piller (jag är nog en av de få i Sverige som fick sexualundervisning med NFP-metoden på den frikyrkliga privatskolan) en bra metod? Skiljsmässa (hela min protestantiska släkt är skilsmässokaos)!

  Etc, etc

  Alla dessa ytterligheter i frikyrkan/protestsamfunden kommer till helt motstridiga slutsatser. Är det ö h t rimligt? Kan Gud leda så olika.

  Så meta-frågan är: Vem i hela världen kan jag lita på? Jag vet att jag inte kan lita på mig själv. Jag är felbar o läser gärna in vad jag tycker/känner är bra i mitt uppdrag att leva ett sant o fullgott genomskinligt liv. I slutänden måste något utanför mina egna tankar, kunna ge vägledning o ro.

  Att som protestant vara dömd till att åter o återigen uppfinna alla dogmer, hela tron o hela det kristna livet är hopplöst. Det är total subjektivism. Ja slutänden på protestantismen är att alla blir sin egen ”kyrka”. Tro vad du vill, lev som ditt samvete tillåter (vilket med rätt ledning är en bra maxim, utan ledning en katastrof). Ja allt protestanter kan enas om är att de inte kan enas, men i a f att Påven har fel (på miljoner olika vis).

  Var detta den enhet Jesus bad om i Joh 17 (jmf 1 Kor 1, Ef 4)? Är den protestantiska ovanan att tolka Skriften precis efter eget huvud; alltså ofta – sååå huvudlöst – som han i Matt 4, rimligt? Med andra ord kan Bibeln tolkas hur som helst; vilket 43 000 olika samfund sedan 1517 i slutändan motstridigt enas omkring…

  Splittringen är en skandal. Dess grundorsak är tolkningssubjektivism. Vilken åsikt som helst – hur dum den än är – kan motiveras från bibeln (o förmodligen också spåras hos någon obskyr amerikansk sekt som tror just så) med en tillräckligt gummibandsaktig uttolkare.

 • Ulrika

  Tack Anders,

  Alla samfund, kyrkor etc består av människor, således även KK. Det är Kristus vi kan lita på och när Jesus for till Fadern sände Han sin egen Ande för att hjälpa oss. Jesus är med oss alla dagar och vill ha relation med varje männsika som tar emot Honom. Han vill inte ha en relation med en organisation av något slag. Gud är ju levande, tron är levande relation.

  Du må tro att jag också längtar efter det rena, det vackra, det heliga. Att få bli en ny skapelse var ett av de lockbeten Gud lade ut för mina syndiga ögon. Jesus bad och ber att vi ska bevaras i det som Jesus lärt oss, inte i sådant som människor lär. Det är givetvis så att vi ska undervisa varandra men det finns skäl till att Jesus även säger ”pröva varje ande om den är från Gud”

 • Anders G

  Ja relation är det innersta i vår religion, men det finns ingen motsättning i det och i det Kyrkan är.

  Kristi kropp är inte en obetydlig faktor i NT. Det är så reducerande o förtråkande att göra falska dikotomier.

 • Ulrika

  Kristi Kropp är inte en kyrka.

  Kristi Kropp tillhör Gud som vi kan få vara delar i.

  Inte tvärtom (att Gud kan få vara en del av vår kropp)

 • Anders G

  Hmmmm

  Vi kommer aldrig längre.

  Lev väl. Älska Gud i allt.

  Allt gott

 • Ulrika

  Ja Tack,

  Fridens Liljor på Din stig.

  Ulrika

 • sdhjk

  Bäste Anders G
  Har varit i samma situation som du,har full förståelse för dina tankar. Jesus Kristus organiserade sin kyrka i de första dagarna
  och medlemmarna kallades heliga. Han organiserade kyrkan med
  profeter,apostlar,sjuttio,evangelister,herdar osv. För att de heliga
  skulle ha en herre, en tro, ett dop. Svår förföljelse utifrån och inre problem förstörde kyrkan, avfallet fullbordades under de första
  århundradena. Johannes skrev uppenbarelse boken ca år 96.
  Eftersom apostlarna dödades fanns det ingen ledning för kyrkan.
  Den profetiska rösten tystnar. Amos 3:7. Vi leds inte längre av
  apostlar och profeter.

  Luther och många andra modiga och sökande människor försökte som deras samveten bjöd dem, att ändra på det rådande religiösa systemet. Många fick plikta med sina liv, man brändes på bål eller avrättades på grymma sätt.

  Amerika blev en tillflykt för många av de förföljda troende och
  så småningom sade grundlagen att det skulle vara religions-
  frihet i landet. Tiden för återställelsen hade kommit.

  Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga leds av apostlar
  och profeter,sjuttio,evangelister,äldster osv.

  Johannes döparen kom 1829 och återställde det Aronska
  prästadömet, samma år kom Petrus, Jakob och Johannes och
  återställde det Melkisediska prästadömet.

  Ängeln har kommit Upp 14:6 med Mormons bok som vittnar
  om att Bibeln är sann men att tydliga saker som skulle vara
  med i Bibeln som var enkla att förstå togs bort.

  Kyrkan återställdes i östra USA men förföljdes svårt.
  Joseph Smith och hans bror Hyrum dödades och kyrkan drevs
  iväg från östra USA. De heliga gick 200 svenska mil över prärien upp till Klippiga bergen. Jesaja 2:2-4

  Ja även från Sverige har många medlemmar strömmat till Sion.
  Det finns idag 260.000 svenskättade medlemmar i Kyrkan i
  USA. 6 av apostlarna har skandinaviska rötter.

  Jag har ett starkt vittnesbörd om det kyrkan, har varit medlem
  i över 30 år. Bästa som hänt mig i livet.

  Jag vittnar också om att Jesus Kristus är vår frälsare.

  Mvh sdhjk

 • westinbo

  Jag har lyssnat på tre predikningar av den omtalade dansken Jens Garnfeldt i helgen, som efter vad jag förstått går att lyssna till på Kanal 10 samt på webben, tre predikningar som jag rekommenderar andra att lyssna på. Den första med rubriken ”Gud väntar på dig” från 27/9. Den tredje från idag 29/9 med rubriken ”Återupprättelse av Kristi kropp”. Rubriken på den andra predikan från i går lördag minns jag inte nu. Jag kan inte se annat än att det är biblisk förankrad undervisning och ord från Gud till Sveriges kristenhet.

 • westinbo

  Här vill jag dela en nyskriven dikt.

  Nya sånger

  Det finns sånger
  du inte kan fånga,
  som bara sjungs
  en endaste gång,
  av människor på
  allas vår hela jord

  I den kör dirigerad
  av himlens änglar,
  vi alla vill sjunga i,
  långt från burarna,
  där näktergalarna
  tvekar och tystnar

 • gäst & främling

  Det är inte så ofta som någon ”sjunger” på denna tråden.

  ( ? jag har undrat ibland om du får ”stimpengar” om tv programmet går i repris?)

  Upp
  14:3
  Och de sjöngo inför tronen och inför de fyra väsendena
  och de äldste vad som tycktes vara en ny sång; och ingen kunde lära sig den sången, utom de etthundra fyrtiofyra tusen som voro friköpta ifrån jorden.

 • westinbo

  När jag skrev dikten såg jag i min fantasi framför mig bilden av människor, alltså individer ur alla ”folk och stammar” här på jorden, som ”sjunger i anden”, vilket en kristen kan få göra. Många som gjort denna erfarenhet, som annars inte sjunger så väl, har kunnat sjunga som mästersångare, när Guds ande får fylla deras strupar.

  Då tänkte jag mig det inte osannolika scenariot att det finns änglar som samordnar dessa sjungande människor från olika länder, utan att de själva vet om det, så att det blir en mäktig lovsång till Gud inför hans tron. Jag hade inte Upp 14:3 i tankarna även om paralleller finns. Men din kommentar om stimpengar förstår jag inte riktigt.

 • gäst & främling

  Det var inte sång i tv som jag var nyfiken på, utan kunskaps-programmet som jag såg dig i, som jag sett har dom kört dom i repris, men jag har inte sett dig eller Bo Wetteus i repris men det kanske kommer, äger dom programmet och kan dom isåfall använda sig av dig om och om igen? eller kan du stoppa det? eller får du någon form av ersättning.

  På tal om sång smält denna om du kan, särskilt mot slutet.

  http://www.youtube.com/watch?v=uatCU8QzdyA

 • westinbo

  Vi medverkande skrev på något slags papper som gav dem fulla rättigheter att använda programmet som de ville. Men vem bryr sig om det?