Krönika idag om socialdemokratin

Har en krönika i Dagen idag som går vidare på temat socialdemokratin. Tycker att kristenheten mer behöver nyansera bilden av partiet och i överhetsställning ska vi även tacka Gud för partiet, samma sak gäller även allianspartierna när de har regeringsmakten.

Jag är värdekonservativ kristen vilket innebär att jag i vissa frågor står för övertygelser som ligger långt utanför rådande partispektrum, t.ex. övertygelsen om ofödda barns människovärde. Att vara värdekonservativ är svårt även i dagens Kristdemokraterna. I allmänpolitiska frågor är jag dock socialliberal och ligger någonstans i mitten på den politiska kartan. Därför uppskattar jag socialdemokratins engagemang för rättvisa och engagemanget för arbetets villkor. De frågorna är mycket aktuella även idag, inte bara för 100 år sedan. Vi lever i ett samhälle där klassklyftorna ökar, man måste vara helt blind för att inte se det. Vi lever också i ett samhälle där delar av arbetsmarknaden fortfarande kan handla om utsugning av människor. Kristna kyrkan behöver ta upp kampen även i sådana frågor.

Min krönika idag försöker ge en nyanserad bild av en stor och komplex fråga.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399