Carl Erik Sahlberg har lämnat oss

Ser ikväll på tidningen Dagens hemsida att Carl Erik Sahlberg har lämnat detta jordeliv vid 76 års ålder, för att vara hos Herren. Han befann sig i Tanzania där han bor. Jag har känt Carl Erik i mer än 30 år och haft en djup respekt för hans insats i svensk kristenhet. Det blir en djup saknad för stora delar av svensk kristenhet.

Det är mindre än 2 månader sedan jag skrev ett blogginlägg om Carl Erik. Här är länken till blogginlägget som ger en kort summering av hans insats. Hans omfattande kyrkohistoria hann bli färdigskriven och kommer ut i början av december.

Mötte Carl Erik senast under oktober månad, då han gästade Sverige och bland annat höll ett föredrag i Klara kyrka på en pastors- och prästsamling. Jag var med på den samlingen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • https://niwega.net Kjell_P

  Stefan,

  Jag har tyvärr inte tillgång till Dagens låsta artiklar. Meddelas det något om orsaken?

  Jag bor ju bara 18 mil från gränsen till Tanzania och hör till samma åldersgrupp som Carl-Erik Sahlberg.

  Har tyvärr inte haft möjligheten att träffa honom.

  /Kjell_P

 • wildwest63

  Tråkigt att höra när alla dessa gamla kämpar går hem. Det är säkert en feluppfattning, men jag tycker det blir ett tomrum som inte fylls av nya av samma kaliber. Jag har inte sett nån notering i t ex Expressen. Han var ju tillräckligt känd för att kunna få en notis där, kan man tycka.