Rapport från Stockholm och en spännande vecka

Det har varit en spännande vecka. Nu börjar livet fungera mer normalt efter pandemin och det är mycket mer möten där man möts fysiskt. I måndags och tisdags var det två dagar med styrelsen för Skandinaviska teologiska högskolan under ledning av professor Anders Gerdmar. Vi möttes vid Sigtunastiftelsens lokaler i Sigtuna. I onsdags var jag med på den Evangelisthögtid som hölls i Uppsala hos Livets ord, där man delade ut stipendier till evangelister. Jag höll ett anförande om evangelistens tjänst vid detta tillfälle. Jag tror att evangelist är en distinkt nådegåva med en unik utrustning för att föra människor till tro på Kristus. Det finns många sorts evangelister. En del fungerar mycket lokalt, en del fungerar på nationell nivå, en del på internationell nivå. Utan evangelisttjänsten i funktion blir det stagnation i den kristna församlingen och det blir inte en tillströmning av nya människor. Svensk kristenhet behöver på ett nytt sätt investera i att utbilda, träna och ge resurser till evangelister.

I fredags kväll var jag med och invigde Ungdom med Uppgifts nya centra på Östermalm i Stockholm. Man hyr in sig i Frälsningsarméns gamla lokaler på Grev Turegatan 66. Det är Anders och Sara Carlsson som leder UMU-basen i Linköping som nu startar upp den nya basen i Stockholm. Jag höll ett kortare anförande vid detta tillfälle och hälsade dem välkomna till Stockholm, ett mycket värdefullt resurstillskott i Stockholms kristenhet.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399