Einar är död

Jag är med hustrun på semester i Sydeuropa i tolv dagar. Hör nyheten idag på morgonen att rapparen Einar har blivit mördad. Är chockad. Jag hoppas att nu när en känd person blir drabbad att engagemanget mot gängkriminaliteten ska öka.

Det är huvudsyftet med arbetet vi bedriver med Sebastian Staksets organisation, Heart of Evangelism. Att nå ut med evangeliet till de kriminella gängen för att se en förändring och en förvandling. Därför pågår just nu en långfilmsinspelning med utgångspunkt från Sebastians bok, som realistiskt kommer att skildra gängkriminaliteten, men vägen ut ur det. Det är därför vi har bokat in Tele 2-arenan i september nästa år, för att nå fram med evangeliet framförallt till de som är en del av missbrukarvärlden och gängkriminaliteten. Satsningen på Tele 2-arenan ska inte vara en frikyrkokonferens för de redan frälsta.

Polisen måste göra sitt arbete och det behöver göras bättre. Socialtjänsten och skolan behöver göra sitt arbete, och det behöver också förbättras. Men framförallt handlar det om familjens ansvar, och framförallt handlar det om kristendomen och evangeliet. Det kristna svaret är inte fler poliser, och fler socialarbetare. Det kristna svaret är evangeliet och upprättade familjer.

Det vi ser är inte frukten av ökad invandring i första hand, det är frukten av många års avkristning av Sverige. Utan kristendomsundervisning och Luthers katekes, då känner man inte till budordet ”du ska inte döda”.

Vi ser gängkriminella komma till tro på Jesus för närvarande, och deras liv förvandlas. Investera i evangelisation och att nå ut med kristna budskapet till kriminella gängen. Det behöver kyrkorna fokusera på. Vill du ekonomiskt stötta långfilmsinspelningen som just nu pågår, hör av dig till Joel Sjöberg på bokförlaget Sjöbergs förlag. De ger ut böckerna om vägen ut ur gängkriminaliteten. Vill du stötta evangelisationskampanjerna nästa år, bl.a. på tele 2-arenan, gå till hemsidan för Heart of Evangelism, så hittar du kontonummer med mera.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Joni7229

  Har inga invändningar mot ditt resonemang, utom avkristning som huvudsaklig förklaring. På 1600-talet när i princip alla var kristna hade vi omkring 10 gånger fler dråp och mord per invånare än idag. På 1500-talet över 50 gånger högre nivåer. Det var helt vanliga svenska kristna bönder som slog ihjäl varandra när spriten flödade och hedern var hotad.

 • stefanswrd

  nja, man måste skilja på nominell kristendom och verklig kristendom. Folkväckelserna i Sverige på 1800-talet då många blev aktiva kristna, medförde ett enormt moraliskt uppvaknande. Bland annat genom att alkoholmissbruket minskade dramatiskt.

 • Joni7229

  Absolut, men jag tror frikyrkorna har underskattat människornas tro före de stora väckelserna. Sedan var väl helgelsen inte på topp.

 • Läsare

  Det vi ser nu är inte frukten av invandringen…
  Vem försöker du lura mest, dig själv eller läsarna? Du verkar ha lyckats med det första alternativet, oss läsare lurar du nog inte. Att invandringen har en betydande del i detta är ju självklart.
  Tror inte budordet du skall inte döda hade haft så stort inflytande på dessa oftast inblandade människor.

 • Erik

  Håller med. Dessutom är det väl ungefär lika mycket avkristning i hela landet och ändå är det en enorm överrepresentation av icke etniska svenskar i de gängkriminella miljöerna. Fri invandring från icke-kristna livsåskådningsgrupper bidrar också till avkristning. Dina förklaringsmodeller är undermåliga och är snarare ett sätt för dig att försöka fly undan från den fruktansvärda situation du har bidragit till att Sverige har hamnat i. Oavsett detta så är det bra att du försöker rätta till situationen som jag tyvärr tror har gått för långt.

  Många ”vanliga människor” i dagens Sverige lyssnar på andliga ledare som uppmanar dem att hata svenskar och bete sig illa mot dem. Det blir så när man inte flyr för sitt liv och är tacksam för skydd utan man flyr för att få materiellt välstånd och tycker svenskar är syndare som skall straffas.

 • Läsare

  Håller med dig angående kristendomsundervisningen, tragiskt att den försvunnit från skolorna. Men varför har den försvunnit då? En del av det svaret är väl just på grund av invandringen och veka politiker. Vi ska väl inte stöta oss och påverka barn med andra religioner.
  Tragiskt. Det är som när Löven står och förfasar sig över att det finns människor som vill välja svenska läkare och kallar dom rasister.
  Detta väl bottnar ofta i att man vill förstå och bli förstådd av läkaren.
  Har man jobbat och betalat skatt hela sitt liv så är det väl fullt förståeligt.
  Är man sjuk och dålig så är man i en utsatt situation och förklara smärta och värk är inte lätt. Ska man då också gå därifrån och undra vad läkaren sa är ju bara märkligt.
  Nä så länge vi har äldreboende med arabisktalande personal mm så bör vi ha den självklara rätten att få välja läkare vi förstår.
  Detta blev ett sidospår men visar att vi är ett vekt folk som snart sålt ut all vår bakgrund och våra kultur.

 • Erik
 • Läsare

  Go middag.
  Ja läste det där och man blir minst sagt rädd.
  Men det följer ju bara deras agenda, många speciellt kristna ledare har skrattat åt varningen om att muslimernas har en agenda att ta över Europa. Det går långsamt, ja, men man ser tydliga tendenser och om någon generation har dom åkt förbi oss både i smartness och antal.
  Samtidigt som våra ledare bara tittar på och märker ingenting.

 • Erik
 • Inge

  Vissa varnade, andra blundade, men majoriteten förstod eller insåg inte att detta skulle komma!
  Detta är dock den naturliga konsekvensen av den socialistiska avkristning vårt land och samhälle utsatts för och som vi nu får skörda frukterna av.

 • Inge

  Sanningen om hur flyktingvågen 2015 var organiserad börjar nu bli uppenbar även i de statliga medierna.

  https://sverigesradio.se/avsnitt/manniskosmugglarna-smugglarkungen-i-istanbul

 • Jonas Rosendahl

  Japan har inte mycket av väckelse, och är bara 1% kristna, ändå har de relativt sett väldigt låg ”crime rate”.