Vad menas med evangelikal?

Idag skriver jag i Dagen och försöker förklara vad evangelikal kristendom är för något. Tyvärr har ordet alltmer förknippats med en politisk position, men det är en total vantolkning av den ursprungliga betydelsen. Här är länken till Dagenartikeln.

Jag pekar på i artikeln att evangelikal handlar om en kristendom som betonar evangelisation, omvändelse och frälsning. Billy Graham står för mig som den stora förgrundsgestalten för evangelikal kristendom.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Inge

  Du nämner Graham vilket säkert är ett gott exempel även om Han knappast heller var fullkomlig liksom vi alla andra ofullkomliga människor.
  Jag ser att en viss fd. Metodistpastor från Vetlanda nu i en fråga till dej på sin blogg gör vissa försök att svartmåla Graham?
  Graham är dock död, frid över hans minne, låt oss lämna honom och istället intressera oss för vilka nu levande pastor eller predikanter likt Graham på sin tid idag verkligen är evangelikala? Alltså någon som idag år 2021 vågar predika ett rent och klart evangelium utan styrning av det politiskt korekta, utan att tvingas in i höger, vänster politik, miljö, vegan, HBTQ eller andra genusfrågor etz?

  Har du några goda exempel av idag?

  Ps: Ursäkta men jag har tyvärr inte läst din artikel i Dagen då den är bakom en betalvägg. Kanske svaret finns där?