Profetisk syn under New Wine-konferensen

Fortsätter vara på New Wine-konferensen idag. Håller i flera sessioner idag som handlar om väckelse i Sverige. I kväll bär det tillbaka till Stockholm för att åka till Almedalen under söndagen.

Under torsdagskvällens möte fick jag en syn från Gud. Jag såg en karta över Sverige. Jag upplevde det som ett mäktigt regn över Sverige. Synen var så konkret så jag mer eller mindre kände hur regnet öste ner och jag blev dyngblöt, fastän jag satt mitt inne i kyrksalen. Det regnade intensivt, det regnade överallt, och man blev rejält blöt och det var svårt att undvika regnet. Det var ett riktigt ösregn.

Jag blev påmind om några bibeltexter som handlar om regn. Joel 2:23 säger att ”Han ska sända er rikligt med regn, både höstregn och vårregn som tidigare.” Sedan läser vi om effekten av regnet ”så skall tröskplatserna fyllas med säd och pressarna flöda över av vin och olja. Jag ska gottgöra er för åren som åts upp av gräshopporna.” ”Ni ska äta och bli mätta”.

Regnet ger liv, ger näring, skapar stor skörd, det ger mat och dryck och överflöd. Torka skapar hunger, armod och misströstan.

Regnet symboliserar också Andens utgjutande. Jag upplever att Gud vill säga att han vill besöka vårt land, det kommer ett mäktigt regn, som ger en stor skörd. Budskapet till församlingarna är att viktigaste strategiska åtgärden är att öppna upp och ta emot regnet från Gud. Det är Guds initiativ, Guds verk. Det kommer att få en församling att blomstra. Det kommer att få landet att blomstra.

Men precis som alltid, vi kan ställa oss under taken, hålla oss borta från regnet. Eller kanske till och med förneka dess existens. Vi väljer.

Hur ska man få del av regnet. Samma recept som alltid, omvändelse, ödmjuka sig inför Gud, söka Guds ansikte, bedja intensivt av längtan efter att få tag i det Gud gör, och ta emot, och börja leva i det och vandra i det.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Claes sjödahl

  Hallejua vilken härlig syn. Låt det ske i Jesu namn.

 • http://unajuaje.niwega.net Kamau Mweru

  Stefan, du skriver: ”Men precis som alltid, vi kan ställa oss under taken, hålla oss borta från regnet. Eller kanske till och med förneka dess existens. Vi väljer.”

  Är det inte ett eufemistiskt sätt att säga att man inte bör ”pröva” din något dolda profetia?

  Enligt Guds ord måste allt profetiskt tilltal prövas. (1 Tess. 5) Att inte pröva är att visa förakt. Andens tilltal kan då utsläckas.

  Efter vilka kriteria vill du att vi prövar din ”profetia”?

  /Kjell

 • SefastTronde

  ”Dina profeters syner voro falskhet och flärd, de blottade icke för dig din missgärning, så att du kunde bliva upprättad; de utsagor de förkunnade för dig voro falskhet och förförelse.”
  Jeremia 2:14

  Läs Jeremia, och notera att boken till stora delar är en spegling av idag, och till stora delar handlar om politik, om folkets (och församlingens) synd och avfällighet från levande Gud! Såsom idag.

  – Ja, falskhet och sina egna fantasier är det som självutnämnda profeters inbillning vill försöka lura de fåkunniga med, blott för att försöka förstärka sina positioner. Men huruvida deras profetior stämmer kommer snart att bli en dom över vilka dessa självutnämnda profeter är, huruvida deras förutsägelser kommer från Gud eller defacto är enligt deras egna inbillningar. Sedan följer deras bortförklaringar…

 • Tord Ivarsson

  Kamau, när du säger ’pröva’, uppfattar jag det som ’slakta ner, baserat på misstänksamhet’.
  Den kristna världen är full av oandliga människor, stående beredda med slaktarkniven för allt det nya Guds Ande försöker uträtta.
  Oftast har de mallen från hur väckelsen såg ut då de gick till mötena som barn. Allt annat går utanför denna mall, och domen faller.

 • http://unajuaje.niwega.net Kamau Mweru

  Tord, såg du att jag frågade Stefan om vilka kriterier han vill att vi använder för att pröva hans ”profetiska syn”?

  När jag säger ’pröva’ handlar det om det uppdrag som gavs åt oss alla. 1 Tess. 5:16-22 Var alltid glada, be utan uppehåll och tacka Gud i allt. Detta är Guds vilja med er i Kristus Jesus. Släck inte Anden. Förakta inte profetior, men pröva allt, behåll det goda och håll er borta från allt slags ont.

  Du säger att den kristna världen är full av oandliga människor, stående beredda med slaktarkniven för allt det nya Guds Ande försöker uträtta.

  Jag skulle nog säga att ”den kristna världen” är full av sensationslystna, liberalteologiska människor som är ute efter egen vinst och därför beredda att anamma vilken synkretisk skit som helst.

  De som vill pröva har Guds ord, Bibeln, som mall. Intet utöver Skriften!

  Du talar om: ”det nya Guds Ande försöker uträtta”.

  Jesu bror Judas skrev: ”Mina älskade, trots min stora iver att skriva till er om vår gemensamma frälsning fann jag det nödvändigt att skriva och mana er fortsätta kämpa för den tro som en gång för alla har överlämnats åt de heliga.”

  Vilka ”nya” läror anser du att ”Guds Ande” försöker introducera. Nämn åtminstone en, gärna tre.

  /Kjell

 • http://unajuaje.niwega.net Kamau Mweru

  Hur gick det sedan? Skedde det, eller talade profeten i övermod?

  5 Mos. 18:22 När profeten talar i Herrens namn och det han säger inte sker eller kommer, då är det något som Herren inte har talat. Profeten har talat i övermod. Du ska inte vara rädd för honom.”

  /Kjell

 • Tord Ivarsson

  Guds Ord säger att vi ska göra större gärningar än Jesus själv gjorde.

  Jag har inte sett i någon tidning skrivas om Kamau Mwero som uppväckte 20 döda en helg.

  Hallå!!! Se till att det börjar ske nu! Vi har ännu inte gjort det Herren sa.

 • http://unajuaje.niwega.net Kamau Mweru

  Jag svarade dej seriöst och med respekt.

  Mindes inte att du bara vill stångas och fåna dej.

  Men jag ser nu att du även på min blogg uppträdde som bloggtroll en tid.

  Är du fortfarande medlem i MFS eller annan unitarisk (som förnekar Jesu gudom) klubb?

  /Kjell

 • http://www.id1901627.sexyfnuz.website koraleavelazquez

  KamauMweru already