En profetisk dröm

Bibeln beskriver att Gud kan tala till oss genom drömmar. Jag upplever det väldigt sällan. För det mesta drömmer jag bara massa trams, som jag glömmer bort direkt när jag vaknar. Den här veckan tror jag dock att jag hade en profetisk dröm. Den handlade om att Gud kallade att gå ut och bärga in skörden. Det är tid för skörd. Skörden är mogen. Jag hörde i drömmen den klassiska väckelsesången, ”gå gå skördeman gå”, och jag upplevde att Guds uppmaning till mig var att gå ut och bärga in skörden.

Detta med att bärga in skörden är ju en kristen beskrivning av mission, att sprida tron på Jesus, att sprida det kristna evangeliet, till dem som inte tror, och som längtar efter att få höra att Gud älskar dem och vill komma in i gemenskap med dem.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Gunilla Gniste

  Amen!! Tar med detta som en ill i min predikan imorgon. Gud välsigne dig!! Gunilla Gniste

 • Sebastian Stakset

  Det är korrekt. Det är dags att skörda. Jag har mött en markant skillnad då 32 personer kommit till tro på Jesus sen awakening i vår kyrka. Det märks att Sveriges hjärta är öppet och att det är dags att presentera Jesus för ALLA! Gud välsigna dig pastor

 • Mikael Svensson

  Stefan Swärd drömmer nog knappast några ”profetiska” drömmar hur mycket han än själv och några få tillskyndare än önskar.
  Swärd är en av elitismens, det ”politiska korrektas” största tillgångar.
  Visserligen är han ”prolife” (heder) samtidigt som han bl.a ställer upp på lögnen om en mänskligt orsakad global uppvärmning.
  Och ändå flyger han fram och tillbaka över hela planeten privat eller på s.k. statliga uppdrag som ”miljöexpert” eller ”statsvetare”.
  Det är något som inte riktigt stämmer med Stefan Swärd.
  Låt ” moderatorn stryka detta inlägg eller komma med ett drygt försvar/förklaring över vad som inte stämmer med mitt inlägg.
  Gäsp.
  /Mikael Svensson

 • Micael Gustavsson

  Ja, mitt dryga svar blir väl att Stefan dessutom tror på lögnen att jorden är rund, inte platt. Och dessutom snurrar runt solen.

 • Ulrika

  Hej Micael,

  Den senaste tiden har varit väldigt trist och arbetsam och i princip har jag slutat läsa bloggarna. Men nu gör jag ett undantag att skriva här för jag känner för att möta dej. Jag tror inte att du är dryg. Av det lilla jag uppfattat skulle jag gissa på att du är för snäll. Men det får din fru som jag uppfattar som en snäll människa också, avgöra.

  Med den lilla anspråkslösa entrén vill jag ställa frågan: Vem hamnar i centrum efter denna dröm?

  (Han som sade: ”Om Jesus levt idag”?)

 • Micael Gustavsson

  Jag har svarat dig i privat mail.