En profetisk syn under andra New Wine-kvällen

I kväll hade vi ett nytt mäktigt möte under New Wine-konferensen i Vänersborg. Talare denna kväll var Christy Wimber från Kalifornien, John Wimbers svärdotter, som tydligt för vidare arvet från sin svärfar. Hon predikade ikväll om betydelsen av förväntningar på Gud, många kristna har hamnat i missmod och besvikelse på grund av erfarenheter, och det blir styrande över våra liv istället för Guds löften i ordet. Mycket uppmuntrande och inspirerande.

Jag fick under gudstjänsten se en ytterligare aspekt av den syn jag fick under gårdagskvällen.

Jag såg hur det lätt kan bli så att vi bygger upp vallar i den Guds mäktiga flod som väller fram som hindrar vattenflödet. Dessa vallar kan bland annat vara att vi vill begränsa det Gud gör genom att behålla det för oss själva i vårt eget lilla sammanhang. Men det överflödande livet i floden måste få strömma fritt, vi kan inte inhägna Guds verk, när Gud välsignar oss och det sammanhang vi står i, måste vi generöst dela det vidare och välsigna andra, utan restriktioner. En annan form av vall som kan byggas upp är vår egen synd och olydnad som hindrar Guds flod från att välla fram. Vallarna kan också skapa översvämningar som leder till att floden inte skapar liv, utan skapar istället död och oreda. Många Andens rörelser under historien har slutat som översvämningar på grund av vallbygge istället för att flodens levande ström får fortsätta flyta fram. Guds mäktiga flod vill flyta fram i Sverige, på den ena platsen efter den andra, och vi behöver låta den få flöda fritt, utan att vi bygger in onödiga begränsningar.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399