En profetisk syn under New Wine-konferensens öppningsmöte

Ikväll började vår New Wine-konferens i Vänersborg. En underbar början.

Kyrkoherde Hans Wolfbrandt från Lysekil, New Wines ordförande i Sverige, levererade en stark profetisk predikan.

Under hans predikan fick jag en profetisk syn. Såg en väldig flod med stark ström. På båda sidor om floden fanns det mycket av grönskande växtlighet. Floden var djup och bred, det var en stark ström i den. Överallt där den drog fram frodades grönskan och växtligheten.

Visionen påminner starkt om Hesekiel 47 och även Uppenbarelsebokens flod har starka beröringspunkter. Psaltarorden om att en ström går fram som ger glädje åt Guds stad, relaterar också till denna syn.

Det jag upplever Herren vill säga är att platser och församlingar som upplever att floden nästan torkat ut, Gud vill komma med sin mäktiga flod. Vi ska kasta oss ut i floden, vi kommer då att bäras och drivas att strömmen i floden, så att vi själva tappar kontrollen. Att vara med i det Gud gör framöver, innebär att vi själva får tappa kontrollen, vi får istället flöda med i något som är mycket större än oss själva. Att floden är djup är uttryck för att vi inte kan kontrollera när Anden flödar. Där floden väller fram, där frodas livet, vi kommer att få se saker hända där Guds flod väller fram.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ulrika

  ”så att vi själva tappar kontrollen”

  Men snälla Stefan:)

  Det är inte konstigt om man i ”kristenheten” råkar ut för det du nu upplevt men glöm för i allsin dagar inte att urskilja det osunda i upplevelserna.

  Det här är Latter Rain-syndrom.

  Behåll du ditt förstånd. Gud vill relation med förståndiga:)

 • Micael Gustavsson

  Hej Ulrika. Fast jag trodde att din kritik mot New Wine och andra var att man enligt dig försökte styra Gud med metoder. Då borde du väl tycka det är bra att vi tappar kontrollen så att det är Gud som styr.

 • Ulrika

  Hej Micael,

  Du vet vad 1 Kor 14 säger om ordningen vid Gudstjänsten. Att varje profetiskt budskap ska prövas av de samlade. Har detta gjorts? Varför annars vara så snabb med att sprida detta? Redan har 52 personer rekommenderat budskapet utan prövning i förhållande till evangeliet? Hur ska vi kunna pröva utan kontroll? Eller vad menar du med kontroll?

 • Ulrika

  Micael,

  Stefans upplevelse fick mig att reflektera över mitt egna Latter rain beteende.

  http://unajuaje.niwega.net/2015/05/31/unik-mojlighet/#comment-40058

 • wildwest63

  Att sluta kontrollera den Helige Andes verk behöver vi inte ha några demokratiska kontrollinstanser som godkänner. Det har vi gjort med förödande resultat så att det är torrt som Kaliforniens öknar.
  Däremot kan det vara vettigt att hålla koll på hur vi hanterar ett väckelseskeende. Men där är vi verkligen inte än!

 • Micael Gustavsson

  Hej igen, Ulrika. Ursäkta att mitt svar dröjt några dagar. Jag är inte på konferensen, så jag vet inte exakt vad som händer eller hur samlingarna går till just nu, men vad jag vet brukar New Wine inte låta folk ställa signupp och profetera hur som helst.

  Stefans vision var så vitt jag vet personlig, och inget han frambar i samlingen ( men jag var inte där, och har inte frågat honom). Jag anser att det är upp till var och en att pröva allting som man läser, vi är väl alla på något sätt församling i förhållande till det som skrivs; men det kan också vara svårt att överföra instruktioner till en församlings gudstjänster till vad som skrivs på bloggar.

  Ang termen kontroll, så refererade du till det Stefan skrev. Där skriver han om att vi tappar kontrollen och låter Gud styra. Det var det du var kritisk till, och det förvånade mig, eftersom det jag minns från tidigare i lägg av digså var du kritisk till nutida kristenhet just för att vi försökte styra själva med olika metoder i stället för att låta Gud vara suverän, men jag kan ha missförstått dig, både då och nu.

  Att det kan och bör finnas kontroll och ordningsfunktioner i församlingen är inget jag invänder mot, men jag ser det som en helt annan fråga en det jag kommenterade.

 • Micael Gustavsson

  Jag är i inte säker på om jag förstår vad som är ” latter rain” med vare sig det Stefan skrev, eller i det du länkade till. Latter rain, också känt som Manifest Sons of God, är/var såvitt jag vet en specifik rörelse. Ser du några av deras läror i det Stefan eller du skrev?

 • Ulrika

  Micael,

  Har precis kommit hem från en datorfri vecka. Återkommer när jag kommer på ett svar till dig.

  /Ulrika

 • Ulrika

  Micael,

  Tolkar Manifest Sons of God som en
  specifik ideologi, snarare än en rörelse. Denna ideologi har mer extrema
  tankar än exempelvis New Wine men kommer från samma ”idégrund”. När man
  läser om Manifest Sons of God är karaktärsdragen enklare att
  identifiera hos exempelvis Livets Ord i dess begynnelse. Tänker på synen
  att själva stå för en slags ensamrätt till sanningen, oftast baserat på
  egna upplevelser (uppenbarelsekunskap) där de som inte håller med är
  fienden. Att man är exklusiv, utvald, gudomlig osv. Andlig krigsföring,
  auktoritära ledare mm.

  Och nu till det som Stefan skrev.
  Han hänvisar till Hesekiel 47 och Uppenbarelseboken. Likheterna är ”en
  flod”. Och där stannar likheterna. Vi vet att Stefan vurmar för
  församlingsplantering och att det gärna får ske genom tecken och under.
  Han tror på en stor väckelse som förebådar Jesu andra tillkommelse..
  Allt detta är också Latter rain och saknar Bibelstöd.

  Och
  nu till mitt egna Latter rain beteende. När jag sjunger sången ”Finns
  min sång inom dig” frågar jag egentligen dig om du tror på mig och inte
  på ”Guds sång.” Jag ber dig att förlita dig på mitt hjärta, mina tankar,
  känslor, uppenbarelser vilket du inser är helt ohållbart om vi ska lära
  känna Gud. Förstår att du inte kan se detta som specifikt Latter rain.
  Det är nog snarare så att tron på människan är ett generellt villospår.

  Människan i Hesekiel 47 simmade kontrollerat och togs sedan till land.

  /Ulrika

 • Ulrika

  Ja, jag tror att uppmaningen att pröva varje ande förebygger och på så sätt ”håller koll” (ditt ordval) att det osunda inte övertar våra själar.