Främlingsfientlig och högerextrem storm mot min SVD-artikel

Det blev en främlingsfientlig och högerextrem storm igår mot min SVD-artikel om flyktingpolitiken. Inte helt överraskande. Därför tvingades Svenska Dagbladet inatt att stänga av kommentarsfunktionen efter ett antal hundra främlingsfientliga kommentarer och ta bort alla kommentarer. Det var den mest lästa och kommenterade artikeln i SVD just nu. Det var delvis synd att de stängde av kommentarsfunktionen – för det hade varit lockande att gå i debatt med de främlingsfientliga krafterna men nu har jag inte tillgång till några kommentarer eftersom allt är borttaget. De extrema kommentarerna visade också att det jag sade i artikeln stämmer.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm

  Jag har publicerat ca 200 videoklipp på YouTube (i de allra flesta predikningar från vår församling) och det i särklass mest kommenterade klippet är när jag kort diskuterar problem med SD:s politik. Över 100 personer har kommenterat, 99% är främlingsfientliga. Vissa går så långt att de argumenterar för tvångssterilisering av ”oduglingar”. Vi måste verkligen be och arbeta för Guds Rikes utbredning, för utvecklingen är riktigt oroande.

 • http://twitter.com/andtol Anders T

  Det verkar finnas en sd-anhängar-mobb som drar runt på internet och söker upp det som är sd-kritiskt.

 • Anonym

  Stefan, vill du bemöta kritiken mot åsikterna i din artikel i SVD så tycker jag att du på din blogg kan recensera den f.d. flyktingombudsmannen Merit Wagers bok ”Inte svart eller vitt utan svart och vitt”. Merit Wager har mycket goda kontakter med handläggare hos Migrationsverket och de ger i denna bok en helt annan bild av det svenska asylsystemet än den du förmedlar i din artikel.

 • Anonym

  Jag hade just krånglat med disqus och äntloigen lyckats komma tillbaka där när den stängdes men ahnn skriva:
  Tack Stefan för denna artikel! Din känsla av att asylpolitiken blivit ännu restriktivare är helt sann. minskningen av invandring till Sverige var senast (2010) -3,4% och utvandringen var samma år +24,5%.ALLA som får asyl i Sverige, 29,5% av alla asylsökande 2010,  har mycket starka flyktingskäl enligt Geneve-konventionen. Av dessa är 1799 personer kvotflyktingar som av FN skickas från flyktingläger i de länder som tar emot mest flyktingar i världen;2010 tog Sverige kvotflyktingar direkt ifrån FNs flyktingläger i Sudan, Kenya och Syrien. Sammanblandningen mellan kvotflykting och konventionsflykting är orsaken till den spridda myten att bara 5% av dem som får asyl i Sverige är ”riktiga” flyktingar.

  Många människor med mycket starka asylskäl enligt Geneve-konventionen skickas tillbaka ändå eft…

 • Nils

  tack Stefan
  Kontentan av din artiekl är att  du lyfter perspektivet på oss som kristenhet, då du intellektualiserar vad kristna med gott perspektiv förmedlar.
  Trångsyntheten med att mindre intellektuella ständigt klassar kristna som ”högerkristna fundamentalister” med tillägg på andra förklenande invektiv, får sig en rejäl knäpp på näsan.
  Däremot finns det moment som svensk invandringspolitik borde få en rennäsans & struktueomläggning.
  Det finns tyvärr en förlegad politik där släpphäntheten varit altför negativ & skapat negativa associationer.
  T.o.m. sociala handläggare av ex.vis Somalia-flyktingar har en uppgiven attityd.
  SD har faktiskt en poäng med att svensk flyktingpolitik bör koncentreras till närområden/länder.
  Det ligger inbyggda problematiker som inte löses över generationer när det blir altför stora kulturkrockar i livsinställning.
  Sedan är det de facto en felaktig logik att flyktingar från andra sidan jordklotet söker sig till Sverige

 • Anonym

  Nu krånglar disqus igen- bara skickade iväg nu utan att jag var klar. SUCK!

  Tyskland ligger högst av rika länder i flyktingmottagandet, plats 26. Sverige ligger på plats 58. Bland de största flyktingmottagarna återfinns 12 av världens absolut fattigaste länder. Pakistan Kenya och Syrien tar emot flest flyktingar i absoluta tal. Ser man till mottagande per  dollar/capita är det Kenya, Sudan och Kongo DRC som tar emot flest flyktingar.

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Men Stafan, det finns många som gärna tar en diskussion med dig……  Däribland jag.

  Du får självklart vara beredd på att jag inte är överens med dig, men annars blev det ju ingen diskussion?

 • Sven Olsen – (argdansk)

  de enda mobbar jag har konstaterat är de vänsterexemplaren som försöker leka troll på bl a Avpixlat – vi andra har vare sig lust eller tid med sådant. Att det förekommer kommentarer på extrema dumheter som vänstermaffian och regimen ställer till med – det är väl bra? Eller?

  Man kanske inte får ha avvikande åsikter, så fort dessa är kritiska till den vansinniga invandringspolitiken eller till icke-anpassningsbara eller -villiga invandrare? Det kanske bara skall vara PK-maffians åsikter som skall kunna framföras?

  Då behöver vi inte dialogmöjligheter – då är ju kursen redan lagt – rakt mot avgrunden.

 • Dob

  Det är nog mer vänsteranhängare som agerar på det viset. Kritiska röster gällande allt som har med invandring/integration att göra är ett sundhetstecken från en växande skara människor som börjat öppna ögonen. Etniska svenskar så väl som invånare med annan bakgrund. SD är däremot det enda parti som vågar säga som det är, något som övriga borde anamma.

 • Dob

  Varför är sund och öppen kritik alltid främlingsfientligt Stefan? Förstår att du blev väääldigt ledsen att kommentarsfunktionen stängdes av…

 • Anonym

  Stefan,
  Du har ju inte förstått någonting om det riktiga problemet. Redan i din korta ingress på
  ”Medmänskligheten får stryka på foten” på  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/medmanskligheten-far-stryka-pa-foten_6856401.svd  skriver du order flykting två gånger .

  Det du helt har missuppfattat är att flyktingar alltid är välkomna i vårt land, detta är också SD:s uppfattning. Verkligheten är dock att flyktingar endast utgör ca 5% av de invandrare som kommer hit och där har vi det stora problemet. De senaste 30 åren har Sverige beviljat uppehållstillstånd till många hundratusentals invandrare som helt saknar flyktingsstatus. Det är så illa att gamla krigshetsare, torterare, bödlar, maffiabossar m.fl får uppehålltillstånd i vårt land och på detta vis klarar sig undan rättvisan, många av dem till och med fortsätter sin kriminella bana när de sitter tryggt i vårt land.

  Hur förklarar du alla dessa tiotusentals sk. flyktingar som varje år reser tillbaka till sina hemländer på besök när de tidigare påstod sig fått fly hals överhuvud därifrån?? Är det då riktigt att dessa människor ska beviljas uppehållstillstånd i Sverige och är det riktigt att svenska skattebetalare ska bekosta deras ”semetser” resor till gamla hemlandet??

  Nää Stefan, du får nog ta bort skygglapparna och se verkligheten som den är för som du nu skriver är du bara en i raden av mååånga naiva svenskar.

 • Anonym

  Fruktansvärt med alla dessa främlingsfientliga extremister som bara hatar och hatar och helst vill utplåna människor med ”fel” religiösa uppfattning. Bra att du står upp för öppenhet, alla människors lika värde – det är viktigare än någonsin idag. Något måste göras innan dessa krafter tar över helt. Kanske dags att förbjuda främlingsfientligheten i lag kopplat till stränga straff? Rasisterna behöver få riktigt hårda straff som har en bra avskräckande effekt, kanske någon form av straffarbete eller arbetsläger. I nödfall får vi återinföra dödsstraffet för att rädda jorden från dessa ondskans krafter! 

 • Anonym

  Hej Stefan! Såg att du blivit rekommenderad Merit Wagers bok tidigare. Jag rekommenderar den också varmt. När du har läst den kommer du kanske att inse att den artikel som du fick publicerad i SvD i mångt och mycket var ren desinformation. Det blir kanske ett abrubt uppvaknande för dig, men bättre sent än aldrig.

  Sedan kan du ju börja fundera på varför Merits bok inte recenserats än, inte i någon tidning!

 • Anonym

  Stefan Svärd, varför kallar du all kritik du får på din artikel, för främlingsfientlig? Den mesta kritiken var helt saklig, vilket man inte kan påstå om din artikel, som mest var känslosamt pjoller.

 • http://avpixlat.info/ KOLLA—->

  Hej, är det medvetet eller omedvetet som du kallar illegala invandrare för flyktingar?

  Eller har du någon egen lag i något eget fantasiland som du bor i?

  Mvh.

 • Olle

  Hej! Jag har vuxit upp bland kristna och jag vet vilka hycklare de är.

 • Anonym

  Jag bidrog själv med ett pärlband av sansade och konstruktiva men kritiska kommentarer. Det är sorgligt att hela diskussioner ska raderas bara för att enskilda personer gör övertramp.

  Ur min synvinkel vekar det påfallande ofta snarast vara så att kommentarfälten tas bort när ration proponenter och opponenter helt kapsejsat. När hela fältet rasar så ligger raderandet som närmast. Och det oavstt om kritiken är saklig eller inte.

 • Omarkalbibnkalb

  Intressant artikel Stefan i SvD
  Men något man behöver fråga sig är varför utvisningarna skärpts
  Du skriver att det beror på det höjda tonläget inom politiken sedan sd kom till riksdagen
  Men sd,hårdare flyktingpolitik kommer ifrån en erfarenhet där svenskar mött invandrare.
  Att väldigt många svenskar fått en mycket negativ bild av invandring beror ej på fördomar utan negativa erfarenheter. Dessa negativa erfarenheter kallar vissa för myter och andra normala ej sd anhängare för realitet.
  Stefan mång i din 50 talist generation har svårt att se det Sverige som växt upp
  Samhället har hårdnat och invandrarna blivit fler
  Väldigt många unga svenskar har en mycket negativ erfarenhet av invAndrare ex araber
  Då tycker jag det är beklagligt att utvisningar blir tuffare för vissa men samtidigt glad att din bild bekräftar min bild av en hårdare invandringspolitik som givetvis behövs
  Så Stefan du har rätt men syftet stärker uppgiften att med kraft utvisa invandrarna och med kraft flänga ut de sk papperslösa som är olagliga invandrare
  Hälsningar Omar kalb http://www.mohammadcartoons.org

 • http://amen.se brynte

  Bra Stefan. Stå på dig!

 • Anonym

  Fast om man kollar upp är det flera kommenterande som är samma person med olika alias. Främlingsfientliga sitter tydligen bara och väntar vid datorn för att lusa ned kommentarsfält med sin dynga. Precis som Behring-Breivik verkar de leva sitt liv på nätet och inte i verkligheten. Tyvärr tiger de goda ofta still.

 • Anonym

  Ja det gör det. De satsar på att lusa ned kommentarsfält tills de stängs ner. Många unga slackers, tyvärr en del jag känner, sysslar med detta i sin sysslolöshet i passiv väntan på jobb.

 • http://helapingsten.wordpress.com/ Micael Grenholm

  Stormen har visst flyttat hit. Till alla er som inte är kritiska till tvångsutvisningarna: ta en paus från tangentbordet och se själva hur saker och ting går till. Er fientlighet har ingen legitim grund, och en dag kommer ni att inse det.

 • Sward

  3hyacint5,
  hade min artikel varit känslosamt pjoller hade inte Svenska Dagbladet publicerat artikeln. Om kritiken var så saklig, varför stängde Svenskan av kommentarsfältet?
  hälsar
  STefan Swärd

 • http://www.andraget.blogspot.com Andreas Holmberg

  Tack, Stefan. Och särskilt tack för att du även nämnde det lesbiska paret – något av ett genombrott i mera ”konservativt” kyrklig kritik av flyktingpolitiken. Skriv gärna en hel debattartikel ihop med Ulrika Vesterlund i Rfsl i just asylfrågan – eller med någon annan hbt-aktivist, varför inte Jonas Gardell! Så förstår folk dessutom lättare att du inte är allmänt hbt-fientlig för att du (väl) kritiserar Rfsl och KD i den alltmer bisarra könsbegreppsfrågan. Och framför allt: så ökar tyngden i kritiken av flyktingpolitiken, vilket ju faktiskt kan rädda liv!

 • Anonym

  Hur kollade du upp att youtube-aliasen är skapade av samma användare?? Skulle vilja kolla upp lite högerextremister själv nämligen…

 • Anonym

  På en del kan man klicka på deras avatar helt enkelt och kolla in de sighter de varit på och där kan man sedan känna igen dem, felstavningar och ordvändningar. Lättast är det förstås när de skriver på mina bloggar, då ser jag samma IP-adress på flera olika signaturer

 • Nils

  Man ”ska inte gå i ok med den som inte tror” är bibelns raka direktiv.
  Det blir ibland lite för mycket vänslande med de som inte är med på vägen…
  altifrån Sturmarks Humanister till prästerskap som inte skiljer på höger-vänster.

 • kjell

  Det är inte alltid sanningen du ser på ip adresser en del sänder via nätverk och då har dom samma ip adress, samma företag / släkt / eller vänner

 • Anonym

  Inte en parabol så längt ögat når, där du bor på tryggt avstånd från mångkulturen, men kärleken växer ju med avståndet sägs.

 • Anonym

  Att kalla någon för främlingsfientlig eller rasist eller något annat nedsättande, för den som har en annan åsikt än du och alla andra på den ”ubergoda” sidan, det är inget argument, det är att sätta munkavle på den personen.

 • Anonym

  De som VET att de har rätt, och det gäller i synnerhet de TROENDE, de behöver aldrig gå i svaromål, de talar hellre över våra huvuden, som om vi vore små barn.
  Predika är de bra på, men att leva som de lär, är dem totalt främmande.

 • Anonym

  Vad är viktigare, att stava rätt, än att ANDEmeningen kommer fram?
   Som kristen skall du väl vända andra kinden till och älska dina fiender, till vilka du räknar mig eftersom jag inte delar dina åsikter, om massinvandringen och dess förödande inverkan  den har på Sverige.
  Och apropå att stava rätt vad betyder sighter? (Det engelska ordet sight betyder suck.)
  Men jag förstår att du menar sajter, från engelskans site, vilket betyder plats.
  Att man skall inte kasta glas i stenhus känner du väl till?

 • Anonym

  Visst, men då är de antagligen också överens om vad som ska skrivas-v.s.b. De unga slackers jag känner gör just så: sätter sig ner och lusar ner bloggosfären med nazistiska kommentarer för skojs skull från samma IPadress. Men man har detta med stavfel, var de också kommenterat tidigare och andra saker att gå efter också.

 • Anonym

  Det hörs på vad man säger om man är främlingsfientlig eller inte. Tycker man Sverige är för generös i asylpolitiken är man 1. oinsatt i frågan 2.främlingsfientlig och rädd att den ”rena svenska rasen” ska blandas upp med alltför många andra etniciteter.

 • Anonym

  For your information: det engelska ordet sigh=suck, sight=syn, utsiktsplats, även i överförd betydelse en blogg, hemsida, plats på internet, kan också stavas site(som mycket riktigt betyder plats) sajt. Jag är språklärare i bland annat engelska på gymnasiet så detta är ett ord att lita på.

  Stavfel är inte fel(men mina elever får veta hur man stavar rätt=) de kan identifiera en speciell person som försöker dölja sig bakom flera olika konton.

 • Anonym

  Mitt dagliga arbete innefattar närkontakt med människor från Afghanistan, Somalia, Colombia, Tjeckien, Guinea-Konakry, Rwanda, Frankrike, Österrike, Norden och Tyskland. Min familj har trängts med en kvinna från Irak och hennes dotter i min lilla stuga vid skogens slut. Närheten skapar respekt och insikt. Eller lever du med din partner så att h*n bor mycket långt ifrån dig för att kärleken ska bli så stor som möjligt?

 • Anonym

  For your information: det engelska ordet sigh=suck, sight=syn, utsiktsplats, även i överförd betydelse en blogg, hemsida, plats på internet, kan också kallas site(som mycket riktigt betyder plats) sajt. Jag är språklärare i bland annat engelska på gymnasiet så detta är ett ord att lita på.

  Stavfel är inte fel(men mina elever får veta hur man stavar rätt=) de kan identifiera en speciell person som försöker dölja sig bakom flera olika konton.

 • Anonym

  Det hörs på vad man säger om man är främlingsfientlig eller inte. Tycker
  man Sverige är för generös i asylpolitiken är man 1. oinsatt i frågan 2.främlingsfientlig och rädd att den ”rena svenska rasen” ska blandas upp/tas över av alltför många andra , mindre goda etniciteter.

  Hälsar übergoda, Alma Mater=)

 • Anonym

  Ja, eller så utvisar vi dem till Afrika (för där bor ju ingen kvar) så de slipper detta hemska rasblandade land statt i brant nedgång pga massorna från söder som bara väller in, klär sig som spökplumpen, våldtar våra döttrar, lever på bidrag och skändar våra kyrkor. En win-win-situation=)

 • Anonym

  Hej Per som har skrivit 349 inlägg på Politiskt inkorrekt och tusentals andra inlägg i samma vackra anda, du är säkert inte alls en anhängare till SD-bara gillar att korrigera dem-kanske för att avrätta dem eller skicka dem till Afrika?

 • Anonym

  Exakt!

  Nå – hur gjorde du för att kolla upp att flera kommenterande är samma person med flera olika alias??

 • Anonym

  Kan förstå att du är en av dem, som hade älskat om fullständig åsiktsregistrering fanns i Sverige, och att sedan alla som du ger epitetet ”främlingsfientlig” kunde låsas in…

 • Anonym

  Sanningen är nog snarast att du genom ditt känslosamma pjoller väckte en viss berättigad indignation, och att SvD inte ville skylta med en i stort sett enig kommentatorskår som kritiserade din artikel.

 • Anonym

  Om man räknar i välfärd / nyinvandrad så ligger nog Sverige i toppklungan, med våra bidrag: integrationsbonus, livstidsförsörjning och diskrimineringsböter.

  Fri invandring kan omöjligt kombineras med välfärdsstaten. Här talar vi inte om några valloner (”Nationalencyklopedin anger att 900 individer stannade i Sverige permanent.” / wikipedia)

  Här talar vi om miljoners miljoner. Människor som säljer allt de har, eller sätter sig i skuld för att köpa den där pärlan i smugglingsindustrins skyltfönster: europeisk välfärd eller den amerikansk drömmen om snabb rikedom – och när de kommer till målet är de antingen utblottade eller fast i en mardrömsskuld till grovt kriminella som någon där hemma får plikta för.

  Hur är detta ansvarsfullt från vår sida? Slöseri med skattat svenskt arbete och en naivitet som utgör perfekt miljö för en brutal flyktingindustri. De säljer det Sverige levererar, tar rejält betalt och gud nåde den som inte betalar. Ytterst sett är det svenska skattemedel som driver hela smugglingsindustrin i en enda lång kedja av migration. Månget socialbidrag går till att betala skulder och sedan hämta hit fler, eller rakt ner i fickorna på somaliska al-Shabab och andra ”frihetskämpar”.

  Hur gagnas vi av detta? Och hur gagnas alla de som får sina liv förstörda när de snubblar på blodsåkern innan de når fram till pärlan? Hallå.. vakna alla naiva goda humanister och se smutsen och lidandet, missbruket och lögnerna.

  Ärlighet vara längst, förutom för svenska asylanter. Här premierar vi de dokumentlösa, identitetslösa, de falskmynta.

 • Anonym

  Snälla nån, vet inte alla svenskar vid det här laget att tidningarna inte publicerar något sakligt när det gäller massinvandringen och dess följder?

 • Anonym

  Om man tycker att migrationspolitiken är för generös så är man alltså främlingsfientlig?

  Lite väl kategoriskt.

  Godhetsfundamentalism, Herr/Fru Läxmästare!

 • Anonym

  Hur ska man försvara sig eller argumentera mot den anklagelsen – att vi skulle vara en aliassvärm styrd av ett fåtal användare – utan att avsäga sig sin anonymitet, ja allas anonymitet. Det går inte.

  Bara för att många förfäktar samma tankar så betyder inte att vi är ett och samma ”legio” i svinhjorden.

  Lär dig se nyanserna AlmaM!

 • Anonym

  Hur är det i mitt intresse att få kommentarfält stängda? Jag vill dela mina tankar med andra och sprida mina argument. När fälten stängs dödas hela diskussionsforum och hela samtal försvinner ur historieskrivningen. Det är en stor sorg varje gång man förlorar inlägg med resonemang man lagt sin själ i.

 • Anonym

  Jag undrar om den karismatiska delen av den svenska kristenheten skulle må bra av att krypa ur sin bubblan av självgodhet, och undersöka hur det ser ut i Rosengård, Bergsjön, Ronna, Tensta och Rinkeby.

 • Anonym

  Kommentaren var till Predikanten Swärd, boende på fashionabla Östermalm.
  Jag lever ensam sedan länge, på grund av sjukdom (fysisk sådan). 
  Avslutade ett 10-årigt förhållande när jag blev sjuk, fick inte något som helst stöd från henne, hon trodde att jag bara var lat. Själv var hon, och är antagligen fortfarande alkoholist, men utan sjukdomsinsinkt.
  Och jag orkade inte med ett tvåfrontskrig, både  min sjukdom och hennes alkoholism.