Sen måndag kväll

Nu är det sen måndag kväll. En händelsrik dag, med omväxlande möten och samtal i Elimkyrkan, möte i Bostadsrättsföreningens styrelse, på bjudning bland grannar, skjuss av dotter till flygtåg, arbete med mitt företag.

Tisdagen ägnas dagen åt pastorsmöten i Elimkyrkan och sedan bär det av till Linköping för boklanseringsmöte i pingstkyrkan kl. 19.00 på kvällen.

Kampen går vidare för pastor Jean Kabuidibuidi. Har idag skrivit en ny skrivelse till Migrationsverkets rättschef Mikael Ribbenvik. Har också fört fram tanken till advokaten om överklagan till Migrationsöverdomstolen. Ska besöka häktet i Märsta på onsdag. Gjorde en JO-anmälan av både Migrationsverket och gränspolisen i lördags. Man måste inte vara snäll med myndigheter bara för att man är kristen.

Champagne hos Sverigedemokraterna eller lovsång i Elimkyrkan. Det är de enda sätt som detta drama kan sluta.

För övrigt, vi gasar i denna svåra tid. Första Kongolesiska gudstjänsten i Elimkyrkan i söndags, med massor av folk.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Inge

  Starkt att du inte ger upp i kampen för pastor Jean! Men hur ser du på uppmaningen att vi Kristna bör underordna oss överheten? Jag har inte följt med i turerna kring pastor Jean, men en tanke jag fick är att bibeln är full av exempel på troende människor som fått lida för sin tro, blivit kastade i fängelse, samtidigt som vi ser av dessa exempel att de bidragit till väckelse och ett uppvaknande för de som kommit i dess väg. Stefan hur kan du veta att du inte med din envishet tänker mänskligt och stoppar en väg  som Gud planerat för Jean? Kanske Jean är nyckeln till ett nytt Andligt uppvaknande i hans eget hemland Kongo? Nog förmår Herren göra mer än vi med vårt mänskliga tänkande kan förstå! Jag säger inte att ditt agerande är fel att kämpa för Jean, utan detta var bara en tanke jag fick när jag läste delar av Apg. och Romarbrevet nu på morgonen.

  Din upprepning av kommentaren: ””Champagne hos Sverigedemokraterna eller lovsång i Elimkyrkan. Det är de enda sätt som detta drama kan sluta.”” vittnar nog mera om din egen  tjurskallighet än om visdom från Gud, från en annars så välskrivande och klok skribent som du är.

 • Sward

  Nja,
  Att vi ska underordna oss överheten får inte tolkas som att vi kristna ska tiga mot orättfärdighet, eller att vi ska avstå från våra demokratiska rättigheter till att agera politiskt eller driva opinionsbildning. Eller att på annat sätt framföra våra ståndpunkter.
  Champagne hos Sverigedemokraterna – det är väl en fyndig formulering, SD är ju det parti i riksdagen som i särklass mest vill ha en mycket mer restriktiv flyktingpolitik, så mitt retoriska påstående saknar väl knappast verklighetsgrund.
  Min känsla är att SD påverkar flyktingpolitiken trots att de inte har någon formell påverkan, de etablerade partierna måste ta hänsyn till att SD har så många väljare, och det skapar en undermedveten eller taktisk påverkan som leder till mer restriktioner i att ta emot flyktingar. Det är min tes.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • O.P

  Menar du att Noa kunde satt armarna i kors och sagt att det ordnar sig ändå.
  Ords. 24:11 rädda dem som släpas till döden och bistå dem som stappla till avrättningsplatsen .   (Mark. 3:4 ger en bild av Jesu inställning)
  Champagnebilden förstår inte alla, men jag tycker den är bra när man vet SDs inställning till invandring.

 • Olivia Sjöwall

  En ängel räddade Petrus ur fängelset. Undrar om Petrus gjorde fel som lät sig räddas. Hade överheten bestämt att han skulle sitta inlåst så var det väl väkdigt upproriskt av honom att missbruka ängla-hjälp för att ta sig ut. Anlednignen att Petrus överhuvudtagfet var fängslad var att han hade haft mage att predika om Jesus trots att överheten så tydligt och skarpt hade varnat honom för det. Fruktansvärt upproriskt av Petrus.

  För att inte tala om Daniel och hans vänner. Vägra tillbe en guldstod, trots att den snälle kungen gav dem en chans att bättras sig! Och Daniel som vände sig mot Jerusalem i bön trots att han kände till kungens böneförbud, och trots att han var en av kungens närmaste män. Tala om illojalt beteende. Och sådana människor har vi kristna som förebilder.

  Och Moses mor som gömde sin son undan Farao. Vilken fruktansvärd upproriskhet. Och barnmorskorna Sifra och Pua i andra mosebok som räddade undan barn som de inte ens var släkt med. De kunde inte ens skylla på moderkärlek eller hormoner.

  Om du läser apostlagärningara nogrannare så ser du hur den upproriske Paulus gång på gång försöker slippa undan straff. Han kan till exempel vräka ur sig saker som ”Det är för tron på de dödas uppståndelse somm jag är anklagad” istället för att snällt och lydigt ta sitt strraff som en god kristen. Ja faktiskt varenda gång han står inför rätta så argumenterar han helt egoistiskt för sin egen frigivning. han till och med motsätter sig att bli pryglad offentligt med argumetnetn att han är romersk medborgare.

 • O.P

  (Jag tog lång tid för mitt inlägg till Inge så du hann komma emellan)

  Hur skall vi tolka Rom 13:1 när vi kan se att våran ”överhet” på många sätt går emot Gud, har vi någon överhet i vårt land sett med Guds ögon? kan man tolka ett regeringsskifte som att Gud har ändrat sina planer?

 • Inge

  Självklart önskar även jag  att Jean skall få stanna! Men tyvärr verkar du ha missat poängen i mitt inlägg! Men svara mig på följande fråga? Handlade Petrus i Anden eller i köttet när han försvarade Jesus genom att hugga örat av soldaten som skulle tillfångata Jesus?

 • Inge

  Jag förstår inte din koppling till Noa? Vad jag menar är att vi kanske måste lära oss att sätta större förtöstan till Herren än att riskera att kämpa oss blodig mot överheten med mänskliga medel i köttet .

 • Olivia Sjöwall

  Självklart handlade Petrus i köttet när han högg av örat. (Jesus helade det för övrigt. Märkligt att översteprästerna och co var mer förargade över att det huggits av än förundrade över att det helats. Men det ligger väl i den mänskliga dumheten att vi minns problemen mer än Guds helanden. Men det är ett helt annat ämne.) Att hugga av folks öron är ett våldsamt och dumt beteende.

  Däremot är jag övertygad om att Paulus agerade i Anden varje gång han argumenterade i egen sak för sin egen frigivning.

 • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater

  Så du tycker att vi ska hurra för orättfärdiga domar-eller hur menar du? Vi ska vara envist tjurskalliga för det som är rätt-hur kan en kristen påstå något annat?

 • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater

  Vem hugger av någons öron? Inte vi utan orättfärdiga människor i Kongo och de nöjer sig knappast med öron. En utomordntligt fånig kommentar som inet alls har med detta att göra. Hur ser du på att Sverige skickade judar till koncentrationsläger under 30- och 40-talet?

 • http://barockbloggen.blogg.se Alma Mater

  Så lite som vi svenskar riskerar och så mycket sm de som skickas till kongo riskerar visar att vi kanske inte ska nöja oss med att Gud har ju så stor makt-snacket-det är vi som är Kristi kropp på jorden just nu.

 • Olivia Sjöwall

  Självklart ska vi inte ägna oss åt våldsbrott berdrägerier skattufusk och liknande onda gärningar. Det är det som menas med att underordna sig överheten.

  Men skulle jag göra samma platta tolkning av bibelnm som du så skulle jag vara tvungen att ta bort en hel del ur min bibel.

  Jesaja kapitel 58 som talar om att lösa ok och bryta orättfärdiga bojor.
  Många av Paulus tal i apostagärningarna då de är försvarstal som syftar till att han ska bli frigiven.
  Jesu ord om att det är barmhertighet och inte offer som behagar GUD.
  Allt som är skrivet av Mose måste också bort. Först hade Farao bestämt att Mose skulle dö som spädbarn och sedan att Moses folk inte fick lämna Egypten utan skulle stanna som slavar.
  Profeten Elia gömde sig för den onde kung Ahab i ställe för att söka upp kungen och låta sig avrättas.

 • Inge

  Olivia läs gärna mitt första inlägg en gång till så kanske du märker att du helt missat vad jag ville säga. Naturligtvis skall vi ha civilkurage och göra vad vi kan för att hjälpa utsatta människor.
  Ibland kan vi dock  likt Petrus  i vår iver springa före Gud, det var det jag delade lite tankar kring.
  Underbart om vi fick höra att Pastor Jean får stanna i Sverige efter ett Guds ingripande likt Paulus och Silas när de bad och lovprisade Herren i fängelset så gjorde Herren ett mirakel så att de blev fria och fångvaktaren med familj blev frälsta. Detta istället för världens språk med JO anmälningar och långa rättsliga processer.
  Men lovad vare Herren, Han är trofast och full av nåd då han ser till våra hjärtan.

 • O.P

  Det du skriver vittnar bara om din egen tjurskalighet.
  Dörrar kan öppnas på olika sätt ibland gör JO det

 • Inge

  Ang. Tjurskalligheten så är jag och flertalet på denna blogg, i så fall i gott sällskap, både Petrus och Paulus  vittnar om denna egenskap i stora mått, bra eller dålig kan man ju orda om? De var i alla fall föredömen i tron på vad Gud kan göra. Sedan vill jag påminna om att vårt Kristna uppdrag är inte är en kamp mot kött och blod. Men visst, Gud kan även använda JO om så skulle behövas.  Ha en välsignad dag! Avslutar härmed detta samtal.

 • Olivia Sjöwall

  När jag för första gången sod inför rätta trädde ingen upp till min hjälp, utan alla svek mig. Måtte de inte behöva göra räkenskap för det.
  2 Tim 3:16
  Paulsu attityd mot de medkristna som av någon anledning inte hjälp honom.

 • Olivia Sjöwall

  Ursäkta,
  jag skulle srivit 2 Tim 4:16