Vad Piensoho skrev som missionspastor

Noterar att Niklas Piensohos bibelstudier i Filadelfia om brännande frågor väcker uppmärksamhet. Bland annat om samkönade relationer. Jag har inte lyssnat på detta så därför kan jag inte kommentera saken.

Jag vill dock bara påminna om vad Niklas P skrev under tiden som missionspastor i boken ”Motbilden och budskapet”: ” ”När man närmar sig frågan om sexuella handlingar mellan människor av samma kön måste man konstatera att alla texter som på något sätt uttalar sig är avvisande och att inga dörrar öppnas någonstans i skriften mot andra sexuella relationer än de mellan man och kvinna. Det unika med denna debatt är det helt entydiga bibliska materialet. Jag känner inte till någon annan fråga där bibeltexterna är så samstämmiga.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Erik

    Efter att ha lyssnat till Piensoho är min spontana reflektion att det är ett mycket listigt första steg i att undergräva en traditionell kristen syn på äktenskapet. Jag gissar att han redan är väldigt klar över var han vill leda församlingen men att han får ta det i små steg för att få församlingen med sig. Det första steget är att ifrågasätta tydligheten i Guds ord samt dra paralleller med både Kopernikus och slaveri.

    Personligen har jag inget emot homosexualitet, däremot är Bibeln tydlig kring utlevd sådan. Gud skapade man och kvinna till att bli ett.

    Om man är född kleptoman – är det då rätt att fortsätta stjäla? Kan man rent av bli välsignad av kyrkan för att begå sådana handlingar? Eller om man är född med en personlighetsstörning – kan man då bli välsignad av en kyrka att leva ut t ex narcissism?

  • http://hotmail.com/ EbirG

    Jo det kan bli knepigt om man ska anpassa sig efter vad människor anser sig ha för sexuell läggning. Finns ju starka röster som höjs för att acceptera och normalisera relationer mellan familjemedlemmar (incest), mellan äldre vuxna och barn, mellan människor och djur och diverse mer åt det hållet. Och just det sexuella har blivit en helig ko, där får ingen kränkas för att hen hyser faiblesse för både det ena och andra och vill kunna ingå ”äktenskap” med sin sexpartner, vilket snart nog kan vara just en kossa. Frågan blir vem som ska ha vårdnaden om eventuella barn (ingen får väl i förlängningen heller fråntas rätten att adoptera ) vid skilsmässa. Mannen eller kossan?