Skriver om globalisering som något bra i Dagen

Senaste krönikan i Dagen handlar om globalisering. Jag påminner om att Jesus grundade en global kyrka och en global rörelse. Han sade åt sina lärjungar att gå ut till alla folk. Det är en känga mot sluten kristen nationalism. Ett fortsatt genomförande av Jesu missionsbefallning kräver en värld där man kan resa vart man vill, och arbeta vart man vill och korsa gränser, och där man inte kan ägna sig åt någon form av rasism.

I allmänna debatten används ordet globalisering på olika sätt. Vanligtvis betyder det att företagen ska kunna sälja sina varor och tjänster över hela världen, i alla länder. Den typen av handelspolitik är något positivt om det sker på rättvisa villkor, och inte skapar orättvisa gentemot fattiga länder. Tullar och handelshinder drabbar dock oftast produkter från tredje världen medan västvärldens giganter kan sälja fritt över hela världen.

Här är krönikan.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399