Skriver i Dagen idag om den lilla församlingens betydelse

Skriver idag i Dagen om betydelsen av den lilla församlingen. Polemik mot för mycket fokus på megakyrkor. Motorn i kristenheten är den lilla församlingen och den helt vanliga pastorn, små församlingar är dessutom betydligt bättre struktur för att skapa gemenskap och göra människor involverade.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • kennyh_widen

  Jag läser ofta dina inlägg och ofta tycker jag att du har en förmåga att presentera din åsikt genom att endast skriva i polemik emot en annan individ. Mer än en gång har det hänt att du missförstått personen du skriver om eller felciterar den. Detta inlägg tycker jag dock att du lyckades bra med. Dels med hur du inte skriver mot megakyrkor i en polemik då megakyrkor blir något ”fel”. Samtidigt lyfter du intressanta aspekter ang: den lilla förssamlingens roll och styrkor. Kan man gnälla då man inte håller med en skribent och säga emot individen ska man också kunna berömma då man tycker att en skribent gör något bra. Så är det i detta fall. Bra Stefan.

 • Thomas Arvidsson

  Bra skrivet Stefan!

 • Inge

  Trevligt att den lilla EFK församlingen i Katthammarsvik fick ett omnämnande i Dagen artikeln.
  Kan bara bekräfta betydelsen av dessa små församlingar på mindre orter. De arbetar oftast i det tysta år ut och år in utan några större omnämnanden. Här ordar man heller inte så mycket om ekumenik, utan här är detta något helt naturligt att ha ett levande samarbete med de kristna på platsen.