Församlingsplantering handlar om bra teologi

Nu har jag skrivit ett nytt inlägg på Evangeliska Frikyrkans pionjärblogg där jag gästbloggar denna vecka. Den här gången skriver jag om att församlingsplantering handlar om bra teologi.

Jag tror att teologi är viktigt. Det handlar om att studera Bibeln, förstå budskapet och tillgodogöra sig det, och tillämpa det.

Det finns bra teologi och det finns dålig teologi.

Bra teologi bygger upp vår tro, ökar vår kärlek till Kristus och gör att vi får känna pulsen och hjärtslagen över Guds frälsningsplan för världen.  Bra teologi motiverar oss för mission, evangelisation och församlingsgrundande.

Dålig teologi skapar tvivel och missmod, och ger oss inte passion, glöd och kraft att gå ut med budskapet om de goda nyheterna i världen, bland annat genom församlingsplantering.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • PeJohansson

  Hur utkristalliserar sig en bra teologi i församlingsvården?

 • Inge

  Jo jag tänkte lite samma tanke, det är väl ingen som medvetet vill presentera en dålig teologi? Sen att det förekommer dålig teologi det är kanske en annan fråga.

  Jag tror dock att Stefan nu är inne på ett viktigt spår, studera Bibeln, förstå budskapet och tillgodogöra sig det, och tillämpa det.

  Inte traditioner som saknar stöd i Bibeln.
  Inte moderna påhitt där man i demokratisk ordning frångår bibelns ord.
  Inte de tillägg som av kyrkopolitiska skäl kommit till på senare tid.
  Inte tilläggs skrifter som de apokryfiska böckerna utan Bibeln med sina
  66 böcker som innehåller den tro som en gång för alla blivit överlämnad
  åt de heliga.

  Vi får inte glömma vad bibeln själv säger. ”Lägg intet till Hans Ord”

 • PeJohansson

  Är teologin bäst förklarad av den moderna karriäristen formad i förskolan, stöpt i grundskolan putsad i gymnasiet och självsäkrad på högskolan eller kan det vara så att församlingstillväxt kan behöva kompletterande vägar? Kanske till nöds grundade på enbart erfarenhet, bön och kallelse i dessutom något fler år än 23?

 • Janne

  Bra skrivet. Då kan vi stryka den fruktansvärda och hedniska helvetestron. Den skapar i
  INTE passion och kraft, utan rädsla. Låt oss läsa bibeln med öppet sinne och inte med traditionens…