Debatt med anledning av Dagenartikeln

Det har blivit en del debatt med anledning av min Dagenartikel i torsdags förra veckan om EFK och missionsdirektorsvalet. Idag skriver Pekka Mellergård ett genmäle i Dagen, man hittar dem även länkar till fler Dagenartiklar i ämnet. Joachim Elsander har skrivit på sin blogg. Tomas Lundström har här skrivit på sin blogg. Richard Cruz har skrivit på sin blogg.

Jag hinner inte kommentera detta nu utan överlåter åt bloggläsaren att läsa och bedöma.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • Bo Westin

    Pekka Mellergård har alltid varit tuff mot dig. Själv tyckte jag att din Dagenartikel var vettig efter att ha läst den en gång. Nu har jag inte tid med teologiska debatter nuförtiden så jag kan inte fördjupa mig i detta. Dock tror jag inte så mycket på att nya organisationsformer är nyckeln till återkristnandet av Sverige. Motivationen och visionen kommer före organisationsförändringar. Hur får vi motivationen, nöden för syndare och överlåtelse till Guds verk? Allt är av nåd från Gud och bara han kan initiera dessa förändringar i våra hjärtan samtidigt som kallelsen att bli skördearbetare kommer från ovan. Inte kommer alla kristna att ägna sig åt det som Gud vill, med det är ju förutsagt i bibelordet. En väckelse kommer som en nådegåva från Gud

  • Robert Lindberg

    Yes! Bra att exempelvis Simon Ådahl åker runt och väcker oss andligt döda, skulle även vilja se fler pastorer som behåller elden i en tid då både religösa och ateister vill släcka den.