Helgens bloggande blir artikel

Jaha, nu har jag i samråd med Dagen något bearbetat mina blogginlägg i helgen och skrivit om det till en artikel, så får vi se hur det går.

Jag skriver om att EFK behöver förändras, och allt står inte bra till. Det är en typ av budskap man blir omåttligt impopulär på att framföra. Hela den etablerade frikyrkligheten befinner sig i en långsiktig kris där man måste vända om, och gå i en annan riktning, annars är det inte något kvar inom ett antal decennier, det handlar om både teologi, ledarskap, andlighet, strategi, tro och förståelse för den tid vi lever i. Vi behöver konstruktiv krismedvetenhet. Gnällig och dömande krismedvetenhet leder inte till något konstruktivt.

Fortsätter EFK lägga ner församlingar i nuvarande takt så lägger vi ner vår sista församling runt 2075.

Hallå? Var det inte grunda nya församlingar vi ska ägna oss åt?

Men vem bryr sig om man blir impopulär, på fredag ska jag i varje fall åka till lilla barnbarnet, och hon ler så kärleksfullt mot mig. Jag ska dra henne i barnvagnen och hålla henne i knät. Det blir en ledig helg i Norge.

Det ser jag fram emot.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
  • PeJohansson

    Det kräver mer mod att se bakom uppgifterna om de egna ledens framgångar än någon annans. Att positionera dig som du nu gjort är rakryggat, all heder.