Bra ledare idag i Dagens Nyheter om förföljelsen mot de kristna

Dagens Nyheter har en utmärkt ledare idag om förföljelsen mot de kristna runt om i världen. Man nämner om att kristna är utsatta i 139 länder, den i särklass mest förföljda gruppen i världen är kristna.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Nils

  La in nedanst. kommentar i Dagen (som begränsat webbläsandet) under artikel om manifestation för utsatta kristna:

  Nyss anförde Julia Kronlid (SD) i Sveriges Riksdag, att det behövs stöd för förföljda kristna i världen. Hon räknade upp exempel som de övriga partierna varit tysta inför.

  I kölvattnet efter hennes anförande försökte Desirée Pethrus (KD), Fredrik Federley (C) & Urban Ahlin (S) haka på…

  De instämde i hennes anförande & ställde tillägsfrågor till henne & SD.

  Tyvärr är intrycket att regeringen och det s.k. kristna partiet i kölvattnet. Dessutom för fegt passiva att stå upp för kristna värden. Man uppträder mot kristna i världen som om de vore skämmiga att kännas vid.

  Det är synnerligen pinsamt för KD att deras tidigare bärande kristna ideal tagits över av SD.

  Lägg namnet Julia Kronlid på minnet – hon står upp för kristna värdegrunder som KD förpassat till historiens skräpkammare.
  Intrycket av dagens Riksdagsdebatt, var att övriga partier yrvaket vaknade upp inför ett totalt försummat område, där de uppträtt som om det tidigare varit skämmigt att anföra åsikter.
  Nu anfördes de kristnas åsikter av en Sverigedemokrat…
  Alf Svensson må sitta på läktaren – men pinsamt är det för KD.

 • westinbo

  Och Peter Weiderud märker ut sig igen och får sig en släng. Det är bra, det.

 • AlmaM

  Väldigt bra text i DN och nödvändig. Fastar själv just nu på onsdagar och fredagar för Mellanösterns kristna, haka gärna på.