Nyhet – Elimkyrkan startar business- och entreprenörsskola i januari

Elimkyrkan drar igång en unik satsning efter årsskiftet, Focus Business School, vi driver det tillsammans med en organisation som heter Focus Business School och som drivs av missionären/ekonomen Marco Strömberg. En kurs som kommer att hållas under lördag förmiddagar under nästa termin, en kurs om kristen syn på ekonomi och företagande. Kursen har ett socialt syfte, att hjälpa dem som har det svårt med jobb och arbetsmarknad, att hitta möjligheter, kanske som egen företagare. Men den riktar sig också till en bred allmänhet som vill utveckla sin ekonomiska kompetens, och kristet tänkande när det gäller sin ekonomi.

Här är lite information om kursen:

Focus Business School är en bibelbaserad entreprenörsskola. Den innehåller ämnen  som berör allt från hur man hanterar sin personliga ekonomi, strukturerar sina drömmar och målsättningar, planerar uppstarten för ett företag, hur man har en kristen karaktär i näringslivet till att ha ett guds rikes perspektiv i sitt liv. Kursen innehåller även juridik, bokföring med mera.

Vi vänder oss till kristna som går i tankarna att driva ett eget företag men som ännu inte tagit steget. Vi vill också hjälpa de befintliga företagarna i din kyrka  att växa i sitt företagande och förstå kopplingen till Guds rike med deras företag.

Många församlingsmedlemmar brottas med arbetslöshet och ekonomiska bekymmer. De är glada på söndagen men möter en tuff vardag på måndagen.

Därför vill vi vara med och skapa en miljö av entreprenörskap i de lokala kyrkorna i Stockholm som kan bli ett komplement till att möta människor praktiska behov. I synnerhet tror vi att detta kan bli behjälpligt för invandrargrupper och ungdomar.

Med ett ökat företagande tror vi också att de ekonomiska behoven kan mötas på ett bättre sätt i församlingen.

Kursen pågår från 12 jan – 5 maj. Vi träffas en gång i veckan på lördagar mellan 10.00-13.00 och kursen kostar 995 Kr och kommer att hållas i Elim kyrkan.

Om du vill veta mer om Focus Business School så kan du besöka vår hemsida påwww.focusbusinessschool.org , eller se en liten intro video på http://youtu.be/rMq-Ml5uWFI

Har du specifika frågor kan du vända dig till Marco Strömberg på 072-375 90 25 eller maila påmarco@focusbusinessschool.org


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • PeJohansson

  Bra

 • Adam

  Men va????? Var har den med kännande pastorn som står på barrikaderna vid flykting utvisningar tagit vägen???? Hur kan du plösligt gå aliansens och kapitalets ärenden och göra reklam för en ”busines school”????? Det är helt omöjligt som kristen att vara rik och driva företag!!! Sälj allt du äger och arbeta för flyktingar och klimatet i stället. Och lura inte några att starta företag. Pengar är ondska!!!

 • Sward

  Adam,
  Det där var en extremvänstersyn a la sextiotalet på företagande och marknadsekonomi. Jag antar att alla de saker du behöver köpa för att leva, tillverkas och säljs hos någon form av företag. Vilka andra ska tillverka och sälja varor och tjänster, om inte företag?
  Om du påstår att företagare med automatik är rika, då vet du inte hur företagare har det. Denna business school har drivits i bland annat Burma för att hjälpa fattiga människor att komma ur sin fattigdom, hjälpa arbetslösa att få arbete.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • PeJohansson

  Det är fullt möjligt att driva företag och vara kristen, vilken fakultet lär ut annorlunda?

 • Adam

  Vi behöver inga mer prylar!!!!! Det som redan finns kan vi dela på och behöver inte tillverka nåt nytt!! Alltså behövs inga företag. Pengar är ondska och vi måste skapa ett samhälle utan pengar!!! Alla rikingar som bor i stora villor och lägenheter har massor av utrymme för att låta hemlösa och flyktingar bo hos dom. Hört talas om egendoms gemenskap och kollektiv boende????? Det är det enda rätta!!!! Jesus hade inget arbete och lärjungarna lämnade allt. Det kan vi göra också om alla rikingar ger upp sin kärlek till pengar och företag!! Men ni vågar väl inte????

 • Adam

  Bibeln!

 • PeJohansson

  Har du egen säng?

 • gäst

  Om vi har allt gemensamt då blir det tillslut inga prylar kvar om ingen tillverkar dom, Har du inte hört talas om ”Japanska undret”, när Japan tog sig ur fattigdom genom att tillverka prylar som vi andra köpte.
  Varje ”pryl” du köper ger mat till någon i världen.
  Pengar är bra om du med dom skapar arbete och välstånd för dom fattiga,och inte bara egoistiskt lägger dom på dig själv.

 • Adam

  Just det!! Om vi skänker vår pengar till de fattiga och raderar ut alla ekonomiska skillnader kan vi ta bort pengar sen!!!! Att tillverka prylar och kapital arbete är att fortsätta med de ekonomiska systemet som är ont!!! Prylar ger inte mat!! Om alla räkningar ger upp sin kärlek till pengar ger det mat till fattiga!!!!!

 • Adam

  Jag äger ingen säng om de är vad du undrar???? Vi har sängar som finns i vårat kollektiv som alla kan andvända.

 • O P

  Ords 21:20 Dyrbara skatter och salvor har den vise i sin boning,men en dåraktig människa förslösar sitt gods.
  Syr 10:27 Bättre är den som arbetar och har allting i överflöd än den som håller sig förnäm och lider brist på bröd. Matt 13:12 Ty den som har, åt honom skall varda givet, så att han får över nog; men den som icke har, från honom skall tagas också det han har.Matt 25:29 Ty var och en som har, åt honom skall varda givet, så att han får över nog; men den som icke har, från honom skall tagas också det han harLuk 8:18  Ty den som har, åt honom skall varda givet; men den som icke har, från honom skall tagas också det han menar sig hava.
  än den som håller sig förnäm och lider brist på bröd.
   Matt 13:12 Ty den som har, åt honom skall varda givet, så att han får över nog; men den som icke har, från honom skall tagas också det han har.
  Matt 25:29 Ty var och en som har, åt honom skall varda givet, så att han får över nog; men den som icke har, från honom skall tagas också det han har
  Luk 8:18  Ty den som har, åt honom skall varda givet; men den som icke har, från honom skall tagas också det han menar sig hava.

 • Adam
 • O P

  Det är du som inte fattar, det verkar inte som du läser Bibeln eller dom texter jag sände dig.

  Dömen icke, på det att I icke mån bliva dömda; ty med den dom varmed I dömen skolen I bliva dömda, och med det mått som I mäten med skall ock mätas åt eder. Huru kommer det till, att du ser grandet i din broders öga, men icke bliver varse bjälken i ditt eget öga? Eller huru kan du säga till din broder: ’Låt mig taga ut grandet ur ditt öga’, du som har en bjälke i ditt eget öga? Du skrymtare, tag först ut bjälken ur ditt eget öga; därefter må du se till, att du kan taga ut grandet ur din broders öga.

  Jesus sa också arbetaren är värd sin lön, den som inte arbetar skall inte heller äta.

  Du verkar vara väldigt lat kom ihåg att alla dom produkter som du använder har någon flitig människa tillverkat någonstans, t.o.m
  stolen du sitter på, och hur är det med datorn som du skriver på, vem betalar för tiden du använder på nätet.

  Kina är ett sådant överbefolkat land där människor som inte har egen mark att kunna odla på måste producera något som du och jag behöver för att dom skall kunna få pengar till mat.

  Om du bara lever på andra hands produkter och inte köper något från den som tillverkar så svälter dom. 

 • Adam

  Du har fel!!!!! Folk svälter för att penga kära människor som du gör allt för att motevera att ni ska ha kvar era rikedomar!!!! Det är inte kristet!!! Kristna som talar om att tjäna pengar är bara så sjukt fel!!! I stället borde dom sälja allt dom äger!! Vi behöver inga nya prylar alls!!!!!! Kolla länken och fatta vad det handlar om!!!!

 • O P

  Jag försöker att undvika personliga åsikter, utan utgår från det jag kan läsa i min Bibel, gå gärna tillbaka och läs allt som jag skrivit försök förstå dom ord som jag förmedlade.

  Jag har inga rikedomar är bara en gammal man med mer skulder än tillgångar, eftersom det mesta av skulden ligger på mitt hus så får jag se det som en hyra och hankar mig fram på min pension, och vad jag förstår så har medel-svensson det på samma sätt= det ser bara ut som folk äger hus och hem, men det gör banken.

  Men om vi slutar att köpa så blir det någon som måste sluta tillverka, kanske deras enda möjlighet att få mat för dagen.

  Fil 4:11-12
  Jag har lärt mig att vara nöjd med de omständigheter i vilka jag är.Jag vet att finna mig i ringhet, jag vet ock att finna mig i ”överflöd”. Med vilken ställning och vilka förhållanden som helst är jag förtrogen: jag kan vara mätt, och jag kan vara hungrig; jag kan hava ”överflöd”, och jag kan lida brist.

 • PeJohansson

  Ditt ungdomliga engagemang inspirerar faktiskt inte alls, däremot så har jag genom åren inspirerats väldigt mycket av hårt arbetande egna företagare som bidragit med åtskilligt mer till behövande än de själva någonsin konsumerat eller tänkt konsumera just genom sitt företagande.

   Alltså kunnat ge mer än de någonsin kunnat konsumera eller haft för avsikt att konsumera.

  Kom igen när du ser över tröskeln.

 • Adam

  Sååå typiskt att ni gamlingar ska andvända härskar teknik mot ungdommar!!!!! Du kan fetglömma att jag nånsin tänker sluta med aktivism mot konsumism, svält , fattigdom, kapitalism, allt sånt som pengar orsakar!!!!! Det värsta med kyrkorna i dag är att det sitter gamla penga älskande gubbar och inte fattar vad som är framtiden och ser ner på ungdommar!!!!!! Lägg av!!!!

 • Jonas Rosendahl

  Jag gillar den där logiken: Du ska visa aktivism mot fattigdom med? fattigdom? För kapitalist är du ju inte tydligen. 
  Men innan du fortsätter snacka skit om business school så tycker jag att du tar och kontaktar Marco Strömberg så kan han berätta hur det var i Burma att få se människor på ett verkligt sätt resa sig ur fattigdom, för att driva egna små företag och kunna anställa och kunna ge till sin församling – dela med sig.

 • PeJohansson

  Tack för komplimangen, när du kommit ur tonårstrotsen och kanske sett och även som jag träffat människor i tredje världen som fått möjlighet att med mycket små medel starta sin egen lilla rörelse, tältmakeri, skaffat försörjning till sig själva och skolgång till sina barn då kanske du ser över tröskeln.
  Tack Stefan för Elims konkreta handlande vad gäller business school, en praktisk väg vidare.

 • PeJohansson

  Ett litet råd och en tanke från en gamling som du så vackert kallar mig, för mig är det som kristen viktigare att kunna göra något för någon, än att tuta i luren mot någon eller något tills man tappar andan.

 • O P

  Man lär så länge man lever.

 • Adam

  Men ni kommer ju inte fatta vad som hände när Jesus kommer tillbaka!!!!! Lyssna på dom som fattat i stället!!!
  Koll in dom här sidorna :
  http://helapingsten.wordpress.com/
  http://kristenunderjord.wordpress.com/
  http://www.diakoniaaktivist.blogspot.se/?m=1

 • O P

  Jag tror knappast att du har någon på denna blogg som bokstavligt kan kallas rik, de flesta som du ser omkring dig i vårat land äger inte ens sitt hus utan det gör banken, men oftast är det billigare per månad i ett eget nybyggt hus än att hyra en lägenhet.Men för att du ska förstå bättre så finns det många bra rekomendationer runt ägodelar i bibeln, men det finns inga förbud att äga, däremot talas det om välsingnelser om du handlar efter Herrens vilja.Men ingenting är bara svart eller vitt.Ps 23:5 Du bereder för mig ett bord
  i mina ovänners åsyn;
  du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över.Ords 3:9 Ära Herren med dina ägodelar! och med förstlingen av all din gröda. 
   
   
   
   
   
   
   
   
    Pred 10:20 Uttala ej ens i din tanke förbannelser över en konung,och ej ens i din sovkammare förbannelser över en rik man, ty himmelens fåglar bära fram ditt tal,och de bevingade förkunna vad du har sagt.Luk 8:3 Johanna, hustru till Herodes’ fogde Kusas, och Susanna och många andra som tjänade dem med sina ägodelar.  
   
   Luk 12:15 Därefter sade han till dem. Sen till, att I tagen eder till vara för allt slags girighet, ty en människas liv beror icke därpå att hon har överflöd på ägodelar.Man lär så länge man lever, det gäller förhoppningsvis dig också, så möjligen har du fått näsan över tröskeln när du är 80 år.

 • O P

   Det förra inlägget var svårt att läsa, se om det blir bättre nu Jag tror knappast att du har någon på denna blogg som bokstavligt kan kallas rik, de flesta som du ser omkring dig i vårat land äger inte ens sitt hus utan det gör banken, men oftast är det billigare per månad i ett eget nybyggt hus än att hyra en lägenhet. Men för att du ska förstå bättre så finns det många bra rekommendationer runt ägodelar i bibeln, men det finns inga förbud att äga, däremot talas det om välsignelser om du handlar efter Herrens vilja. Men ingenting är bara svart eller vitt. Ps 23:5 Du bereder för mig ett bord i mina ovänners åsyn;du smörjer mitt huvud med olja och låter min bägare flöda över. Ords 3:9 Ära Herren med dina ägodelar! och med förstlingen av all din gröda.  Pred 10:20 Uttala ej ens i din tanke förbannelser över en konung,och ej ens i din sovkammare förbannelser över en rik man, ty himmelens fåglar bära fram ditt tal,och de bevingade förkunna vad du har sagt. Luk 8:3 Johanna, hustru till Herodes’ fogde Kusas, och Susanna och många andra som tjänade dem med sina ägodelar.    Luk 12:15 Därefter sade han till dem. Sen till, att I tagen eder till vara för allt slags girighet, ty en människas liv beror icke därpå att hon har överflöd på ägodelar. Man lär så länge man lever, det gäller förhoppningsvis dig också, så möjligen har du fått näsan över tröskeln när du är 80 år.