Breaking news: Pastor Jeans fru Ester har fått permanent uppehållstillstånd

Det har varit ett långt drama på denna blogg när det gäller kampen för pastor Jean. Efter utvisning och dödshot fick han till slut arbetstillstånd i Sverige och kunde återvända, hans arbetstillstånds och uppehållstillstånd är dock bara för två år, så kampen går vidare i denna fråga. Han arbetar nu som pastor för den kongolesiska församlingen i Elimkyrkan.

En annan kamp har gällt hans fru och tre små barn, en kamp vi inte har lyft fram offentligt, även om TV4 har uppmärksammat det. De har också varit utvisningshotade, och skulle egentligen utvisas tillsammans med pastor Jean. Jag har aktivt gett mitt stöd till att de skulle hållas gömda i Sverige, och det finns kristna i Sverige som har gjort heroiska insatser för att ta emot och stötta Ester och barnen under hela perioden då pastor Jean satt inlåst i Sverige och var utvisad till Kongo. Bland annat har Maria Furusand och Josefine Arenius gjort heroiska insatser för att stötta familjen och stödfamiljer som haft dem boende hos sig. Det finns så mycket engagemang i svenska kristenheten för utsatta människor.

Vi har i denna kamp trotsat myndigheterna, och ägnat oss åt civil olydnad, därför att vi har gjort en annan bedömning än svenska myndigheterna, våran bedömning har visat sig vara riktig.

I går fick vi vårt stora segerbesked. Det har beslutats om att Ester och ett av barnen får permanent uppehållstillstånd. Vi väntar på besked när det gäller de andra två barnen. I det här fallet är jag mycket positiv till Migrationsverkets beslut.

Vill du stötta pastor Jean och ge ett bidrag till hans lön, får då gärna sätta in en gåva på Elimkyrkans postgirokonto, du hittar uppgifterna på www.elimkyrkan.org. Vi jobbar aktivt med att samla in pengar till hans lön, anställningen är en förutsättning för att han ska få vistas i Sverige.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399