Breaking News: senaste nytt om pastor Jean

Det har varit full dramatik ikväll angående pastor Jean. Jag har varit hemma hos Elimmedlemmar ikväll tillsammans med min fru, och hade planerat för en dator- och telefonfri kväll. Min medarbetare Maria Furusand lyckades dock få tag i mig i början av kvällen och jag fick då informationen att pastor Jean har gripits och förts bort av polisen. Hela nationella nätverket i kampen för flyktingar har mobiliserats ikväll för att kolla upp vilken svensk flygplats som skulle kunna tänkas köra ett flygplan till Kongo under natten. Vi hade misstankar om Örebro flygplats som punktbevakats av aktivister under hela kvällen. Genom speciella kontakter har vi fått reda på att pastor Jean har förts tillbaka till flyktinganläggningen i Flen. Eftersom polisen vägrade att informera advokaten vad som var på gång i början av kvällen, är vi i stort sett säkra på att en utvisning var på gång i natt, men av någon anledning har den stoppats. Vi har fortfarande inte lyckats nå pastor Jean på telefonen. Jag räknar med att under fredagen få någon form av förklaring på vad som har hänt. Hoppas också på att få telefonkontakt med pastorn under fredagen.

Tack för allt stöd och engagemang. Kampen går vidare.

Jag har skickat in ett skrivelse till Migrationsverket och Migrationsdomstolen med ett konkret förslag på hur vi kan lösa hela denna konflikt, och har erbjudit pastor Jean en anställning som pastor i Stockholm. Det är inte möjligt enligt strikt svensk lagtolkning men tar för givet att våra myndigheter kan finna en human och människovärdig lösning på detta drama.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://ljud.wordpress.com/ maja

  tack för allt Ditt engagemang!

 • http://www.facebook.com/john.birchgrove John Björklund

  Jag har ikväll talat med UD och begärt en förklaring till varför pastor Jean utvisas. Dessutom har jag även begärt att få en rekommendation vilken garanterar min personliga säkerhet i samband med ett besök hos pastor Jean i Kongo. Kan man inte garantera min säkerhet så kan man ju givetvis inte garantera Jeans säkerhet!

 • Pingback: Jean Kabuidibidi utvisas just nu | Öppet landskap()

 • Andreas Bernberg

  Stefan// 

  Vad fantastiskt att du engagerar dig! 

  Om jag har förstått det hela rätt så kan man, om man har erbjudande om jobb bege sig till svenska ambassaden i Oslo och söka om arbetstillstånd. Norge är ju inte med i EU, vilket tydligen spelar in. Men jag är inte säker. Men kanske värt att kolla upp??