Pressmeddelande: Olaglig utvisning av Jean Kabuidibuidi utvisas just nu

Pastor Jean Kabuidibuidi utvisas just nu. Polisen kom till förvaret i Flen utan förvarning för att hämta Jean. De beslagtog hans mobil och förde honom till polisarrest på hemlig ort. Polisen vägrar uppge, till och med till advokaten Claes Strömvall, var han förs och från vilken flygplats han ska utvisas. Att inte meddela advokat om när utvisningen ska ske är olagligt.

Jean är pastor från Kongo och har mitt i brinnande inbördeskrig i predikningar kallat regimen för mördare. Jean är hotad till livet och riskerar att bli gripen redan på flygplatsen i Kinshasa om utvisnignen genomförs.

Jean har suttit inspärrad på migrationsverkets förvar i Flen och Märsta i över 130 dagar. Detta är fjärde gången som polisen försöker utvisa Jean. Vid senaste tillfället fick Jean sitta med handbojor, fotbojor samt kjedjor runt livet i 55,5 h. Och när han knäppte händerna för att be slog polisen honom i bröstet.

Läs mer om Jean Kabuidibuidi här och här.

Aktivister mobiliserar just nu för att försöka stoppa utvisningen.

Media får använda bilden i pressmeddelandet fritt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399