Nu skriver jag i Svenska Dagbladet igen om flyktingpolitiken

Nu har Svenska Dagbladet publicerat min slutreplik i debatten om flyktingpolitiken. Här kan man läsa det.

Den här debatten är ju ett paradexempel på att stå upp för en grundläggade kristen värdering i samhällsdebatten, värderingen om barmhärtighet och att osjälviskt hjälpa de människor som är allra mest utsatta. Det finns hårdnande och kyliga vindar som blåser i Sverige, och det här är en kristen moteld mot detta.

Som kristna har vi också ett direkt intresse i denna fråga, en kategori flyktingar som råkar mest illa ut är kristna konvertiter. Men i denna debatt har jag valt att diskutera flyktingpolitiken ur en allmän humanitär och barmhärtighetssynpunkt.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Anonym

  Jag förstår ditt engagemang utifrån en kristet synsätt, även om jag inte alls håller med. Du verkar agera på känsla snarare än tanke och kunskap, och det blir sällan något gott.

  Du borde läsa:
  http://meritwager.wordpress.com/2012/02/20/paradexempel-pa-osaklig-och-felaktig-information-publicerad-i-gammelmedia-samt-repliker-pa-densamma/

  Hon har även många inlägg om hur det faktiskt fungerar på migrationsverket. Din och alla svenskars välvilja missbrukas i stor skala av människor som faktiskt inte har något skyddsbehov. Det leder i praktiken att vi kan hjälpa färre som faktiskt har skyddsbehov. Det är vad din ”godhet” i slutändan leder till. Man måste se längre än så.

  Du tycker att vi ska vara själviska och barmhärtiga. Eftersom jag värderar alla människors liv, även svenskars så måste jag se till invandringens konsekvenser här. Man behöver inte kunna särskilt mycket av statsvetenskap, nationalekonomi, psykologi och statistik för att se den genomgående trenden är negativ. Invandringspolitiken gör verkligen stor skada på samhället och människor här. Vad skulle du säga till dom tiotusentals svenska flickor och kvinnor som blivit våldtagna pga av den politik som du vill ha? Är dom mindre värda än dina invandrare? Frågan är knappast så svartvitt som du ger intryck av att känna.

 • Anonym

  osjälviska skulle det förstås stå…