Elimkyrkans hemsida, jobbar vidare med flyktingfrågorna, predikan på lördag kväll

Är jättenöjd med Elimkyrkans nya hemsida, en grupp har jobbat länge med att få den på plats. www.elimkyrkan.org

Stort tack till alla inblandade.

Nu filar jag på tung kritik mot svenska flyktingpolitiken, och håller på att läsa in mig på ämnet mer ingående, skriver på artikel för att publicera i rikspressen. Jag märker när jag går igenom politiska debatten i ämnet att jag ligger vänster om vänsterpartiet i mina politiska värderingar i denna fråga. Vi satsar nu på riksdagsuppvaktningar för pastor Jean, initierat av Sofia Lilly Jönsson. Jag kommer själv att träffa Mats Odell på fredag och prata om denna sak

På lördag kväll predikar jag i Elimkyrkans Transformations-gudstjänst. Kommer att tala om det profetiska, att leva i det profetiska, att vara en profet, att vara en profetisk församling. Samlingen börjar klockan 19.00.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Haning Burseryd

  Vad är det där profetiska? Jag misstänker, att du och många andra tror, att använda ordet ”profetisk” blir den kristna tron, förkunnelsen och församlingen något mer än ”den vanliga” kristendomen. Jag skulle önska, att de kristna skulle tro mer på den vanliga kristendomen än på olika populära etiketter. Du borde veta bättre än någon annan att svensk kristenhet har valsats genom olika fenomen under de fyra sista decennier och ändå växer inte kristenheten!! Svar på orsaken till kristenhetens kräftgång bör man söka på något annat sätt än att upprepa ordet ”profetiskt”.

  Jag och många är innerligt trötta på detta jagande efter vind eller Anden. I stället förkunna Ordet, som man har gjort hittills. Gud låter ske under och svara på böner, när fokuset är på Kristus och INTE på Anden!

  Du är engagerad i samhällsfrågor och invandringsfrågor. Frågorna är inte enkla och vi har ett stort behov i samhälle att stoppa den ansvarslösa invandringspolitiken. Dagens invandring, sk. flyktingar och sk. ensamkommande barn är ytterst betänkliga, när det avslöjas ren fusk. Det, som är allra värsta, att man inte får kritisera invandringen. Om du tillhör de politiskt korrekta partier, är du automatiskt stoppad att säga några kritiska omdömen om invandrigen. Yttrandefriheten hotas mer och mer av politiska korrektheten. Det är inte undra på att vanligt folk och kvinnor  inte går ut på kvällarna på riskfyllda områden.

  Det är skrämmande att se hur man uppmärksammar en 15-årig pojkes död i Malmö. Hur ansvarslöst är det av SVT visa om begravningen, som var en jättedemonstration mot ”våld”. Samtidigt är det så, att denne yngling var kriminell, som hade flera åtalspunkter mot sej, man avskrev dem pga hans ringa ålder. Jag måste säga, är detta det nya mångkulturella Sverige, som politiskt korrekta stöder?? Ärlig invandring med riktiga ID-handlingar JA, men lögnare och med falska papper – Utvisning!! När man läser bl.a. Julia Caesar, blir man skrämd, mot vilket avgrunds mörker är det svenska samhället på väg.

  Stefan! Du kan fundera på detta, om det ligger något profetiskt. Pingstkyrkan i Flen ska upphöra och ingå i den allmänna frikyrkoförsamlingen, säkerligen av ekonomiska och teologiska skäl. Vad gör man den kyrka, som en gång avskildes och helgades till gudstjänstbruk? MOSKÉ!!

  Det är en stor sorg som kristen att se hur islam och andra främmande religioner håller på att ta över vårt land. Och även kristna är ovetande, hur de kristna kommer att underkuvas av de politiskt korrekta krafterna.

  Att du är engagerad i ett specifikt fall, pastor Jean, är en sak, som måste balanseras i dessa tider.

 • Bengt-Åke Eliasson

  Det profetiska ordet kommer från bibeln men används i dag som en typ uppvigling eller maktord i kristenhetens lokaler eller så kallade kyrkor i sverige, tyvärr. Man fick en kyrkstöt på axeln om man somnade på Gudstjänsten , när man gick på svenska kyrkan möten för 30 år sedan. En profet tolkas i dag som en LÄRD och VIS, man. Men negligeras tyvärr ner i olika sammanhang på grund av STOLTHET och arrogans. Personen döms eller lägger på henne eller honom andliga KRAV som igentligen inte behövs nämnas där. Guds ande florerar i tankekänsla och kvickhet. Det är kÖTT och inte ANDE ( den Helige Ande) Vi kristna är sämre än världens barn inklusive mig själv. Jag har också sagt mycket tokigt. Förlåt !   http://www.prayerworkers.blogspot.com