Med katamaran på Indiska oceanen med Norges främste miljöföreträdare

Ni som läser denna blogg ser att jag rör mig i betydligt vidare kretsar än slutna frikyrkopastorsmiljöer. Idag blev jag inbjuden att åka ut på Indiska oceanen utanför Durban med norska miljörörelsens främste företrädare Fredrik Hauge, och en del av hans personal från norska miljöorganisationen Bellona. Min fru var också med och min son som studerar i Schweiz och hans norska flickvän. Vi hade nämligen en ledig dag på FN:s klimatkonferens då många av delegaterna passade på att ägna sig åt turism.

Vi hade mycket intressanta samtal om hur världens miljöproblem kan lösas. Bellona är en mycket innovativ och spännande miljöorganisation, därför att man inte främst jobbar med kritik och undergångsscenarior utan med att driva praktiska projekt som visar på lösningen på miljöproblemen. Bellona samarbetar aktivt med näringslivet med att finna teknologiska lösningar på miljöproblemen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Anonym

  Ser att SVD har en intressant opions artikel idag.
   
  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/hus-kan-byggas-mer-energisnalt_6682392.svd
   
  Sverige gör ju av med en hel del energi till uppvärmning av hus när vi nu lever i kallt klimat, halvering av sveriges energi behovet är många terra watt det.  Måste väl rimligtvis också vara intressant för framtida husägare att man inte behöver köpa stora mängder energi och installera ved/olje/gas panna. ett noll energi hus kan jämnföras med en välisolerad vante räcker med den värme handen skapar för att hålla behaglig värme, i huset hålls värmen av människorna och den värme glödlampor/hushålls utrustning skapar. I tyskland finns det noll energi hus som har några årtionden på nacken men här i sverige är okunskapen stor , om regeringen verkligen menar allvar med att gå mot ett mer hållbart samhälle återstår väl att se.

 • Sofia

  Nä, det menar den ju inte. Kapitalister tänker kortsiktigt.

 • Anonym

  Sant Sofia risken är väl att det blir så här:

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/miljoministern-viker-sig-for-moderaterna_6684524.svd

  Pengarna är viktigare än miljön och långsiktigheten , så lång tid dom borliga kan spara pengar åt dom rika. Tror inte att det riktigt i heller ligger i dom borligas intresse att dom stora kraftbolagen förlorar makt och pengar och enskilda människor kan klara sig utan dessa kraftbolags jättar eller behöver deras tjänster i väldigt begränsad omfattning.

 • Misve

  Hur tusan (förlåt kraftuttrycket) är det ens möjligt att Sverige ens låter skicka Swärd för att ”representera Sverige i allvarliga och ytterst representiva internationella sammanhang???!

  Swärd borde hålla sig till sin post som pannkaksutdelare och helvetesdiplomat!

  Sverige är riktigt galet som tillåter ett Maranats- ufo som mot alla odds grejade någon slags akademisk examen att företräda landet och resa världen runt på ”de onda skattebetalarnas” bekostnad!!

  Helt otroligt att Swärd i någon mån ens tillåts att representera Sverige och i förlängningen den majoritet av mänskligheten som han ”rättvist” och utan tvekan tycker hör hemma bland eviga eldsflammor.

  Stefan Swärd är en materialistisk opportunist med vissa ”andliga” men väldigt korrupta böjelser.

  Mikael S

 • Sward

  Misve,
  Tack för de uppmuntrande orden.
  hälsn
  Stefan Swärd