Boklanseringsturnén nu spikad

Nu är min boklanseringsturné runt om i de svenska bygderna spikad och jag kommer att besöka Älmhult, Göteborg, Huskvarna, Linköping, Örebro, Västerås, Uppsala, Sundsvall och så blir det några events på min hemmaplan i Stockholm. Kvällarna kommer att läggas upp på lite olika sätt på de olika platserna, men vid varje tillfälle kommer jag att ha en grundlig presentation av bokens budskap och innehåll. I några fall blir det panelsamtal, t.ex. hos Credoakademin då Carl-Henric Jaktlund och Ray Baker från Credo kommer att vara med.

Det går bra att vända sig till mig om man har intresse av besök, kommer att göra en till begränsad turné i februari-mars nästa år, om det finns intresse.

Så här blir programmet och ni bloggläsare är mycket välkomna, om ni bor nära eller på någon av följande platser.

Onsdag 5 oktober kl. 19.15-21.00 – Älmhult – Direktsändning i Kanal 10:s program Dialog

Måndag 10 oktober kl. 19.00 – Västerås – Pingstkyrkan, Oxbackens centrum

Onsdag 12 oktober kl. 18.00 ­– Uppsala – Pingstkyrkan, S:t Persgatan 9 (OBS skrev fel tid först 19.00, det ska vara 18.00)

Torsdag 13 oktober kl. 8.30 – Stockholm – Credoakademin och Svenska Evangeliska Alliansen, frukostseminarium, Utsikten, Rehnsgatan 20, 6 tr. Anmälan till evenemang@sea.nu , frukost från 8.00 (OBS ändrad dag, tisdag i första versionen)

Torsdag 13 oktober kl. 19.00 – Huskvarna – Kungsportskyrkan, Kungsängsvägen 25

Söndag 30 oktober kl. 11.00 – Stockholm – Elimkyrkan, Storgatan 26, T-bana Östermalmstorg

Onsdag 2 november kl. 19.00 – Sundsvall – Hagakyrkan, Hagavägen 21

Tisdag 8 november kl. 19.00 – Linköping – Pingstkyrkan, Kungsgatan 30

Onsdag 16 november kl. 19.00 – Örebro – Missionsskolan, Åstadalsvägen 2

Tisdag 22 november kl. 19.00 – Göteborg – Tabernaklet, Göteborgs baptistförsamling, Storg. 39, www.tabernaklet.se


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Olle

  Vi lär inte bli 1 procent klokare av den här boken. Läs Bibeln och låt den tala för sig själv.
  Att påstå sig ge svar på en fråga som fortfarande lever efter 2000 år…patetiskt.

 • Sward

  Hur vet du att man inte blir 1 procent klokare av boken när du inte har läst den?
  hälsar
  Stefan Swärd

 • Olle

  Min största fundering om Bibeln är om den gäller för alla människor i alla tider eller bara för de som har läst den eller fått höra dess innehåll, om du förstår min tanke. Alla böcker som människor skriver om ”abstrakt teologi” är egentligen inte värda ett öre. Den enda boken som ska läsas är Bibeln, Guds eget ord, inte människotolkningar. 

 • O.P

  Det positiva med en sådan bok är att den kan få människor att öppna sin dammiga Bibel,för att se om allt stämmer.
  Vad det gäller människor i alla tider så kan vi bland annat se, att dom som levde samtida med Noa, får en möjlighet till.
  Synd att Stefans besök i Göteborg blir på en vardag = ont om parkering och dyrt.

 • Mattejonk

  Om syftet är att väcka upp intresset för Bibeln så är det bra. Med klokare menar jag att boken kan inte ge ett svar eftersom frågan fortfarande lever efter alla år. Svaret får vi ”på andra sidan”.  

 • Roger Gustavsson

  Vi ska endast läsa Bibeln skriver du. Men där förutsätts ju att vi ska lyssna på undervisning och förkunnelse. Blir då undervisning och predikan olämplig just när den förmedlas i nedskriven form? Är det inte snarare så att teologiska böcker och skriftlig undervisning (precis som muntlig dito) ska bedömas just utifrån Kristi ord och apostlarnas lära! 

  “Alltså kommer tron av predikan och predikan i kraft av Kristi ord” (Rom 10:17)
  “De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna” (Apg 2:42)

  För min del tycker jag det är bra av Stefan att skriva den här boken, hur illa jag än gillar att tänka på ämnet, ja kanske just därför.

 • Anonym

  Varför ska man kunna argumentationsteknik – när inte Gud kan det?

  Inom retoriken anses det ociviliserat att använda argumentationsfelet Argumentum ad Baculum: argumentet försöker
  tvinga fram
  acceptans med hot i stil med ”Det finns många bevis för Bibelns sanningshalt. De som vägrar tro på detta kommer att brinna i helvetet.”

  Att Guds kärlek inte kan stå på egna ben är ett fattigdomsbevis kan jag tänka. Men jag är en romantiker och älskar förnuftet. Martin Luther hade inte mina problem:
  – Vi ska följa Skriften, inte förnuftet!

  Så var den saken avgjord för hans del. Men inte för mig.

  Till er som gillar helvetet kan jag rekommendera boken Helvetets historia av Georges Minois. Förställningen om helvetet är ett återkommande drag i alla kulturer. Här kan du säkert hitta ett helvete som passar din personlighet om du finner bibelns alltför snäll.

 • Gäst

  Parkeringstips: Stora Teaterns parkering. 5 eller 6 kr i timmen och gott om plats kvällstid. Ligger nära Tabernaklet.

 • Anna-karin Johansson

  Boklanseringsturné av Stockholmare i syd och mellansverige. Det är bra mycket Sverige kvar ovanför Sundsvall för att inte tala om hela Norrlands inland……

 • Sward

  Jag har ju min svärmor i Skellefteå så det är ju lite känsligt att röra sig norr om Sundsvall. Men man får gärna höra av sig från norr om Sundsvall, planerar eventuellt en till turné under senvintern om det finns intresse.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Anna-karin Johansson

  Nu må du förklara dig. Gillar inte din svärmor att du kommer norrut? Gillar du inte din svärmor? Måste du bo hos henne även om du skulle åka till Kiruna?

  Jag tror inte du vill…….pilutta dig…….

 • Sward

  jag bara skojar, jag gillar svärmor, och det är ömsesidigt.
  hälsn
  stefan Swärd