Idag behandlas min anmälan mot Kalla Fakta

Fick veta nu på morgonen att idag kommer Journalistförbundets etiska nämnd att diskutera min anmälan mot Kalla Faktas granskning av Frälsningsarmén. Min anmälan handlade om att få det prövat om det är acceptabelt att smygfilma själavårdssamtal. Är mycket nyfiken på deras beslut.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Westinbo

  Tillåt mig göra en gissning. Om jag minns rätt så var konfidenten (föremålet för själavården) i maskopi med Kalla Fakta och kan således inte betraktas som någon vars integritet har kränkts. Det skulle ha varit annorlunda om Kalla Fakta hade installerat avlyssningsutrustning i ett själavårdssamtal där både självavårdaren och konfidenten varit ovetande om avlyssningen. Den undersökande journalistiken med integritetskränkande metoder som dolda kameror och avlyssning är så etablerad i vårt land att jag inte tror att Kalla Fakta kommer att kritiseras för detta. Den part som i det här fallet blivit kränkt är ju däremot själavårdaren och i förlängningen Frälsningsarmén. Men jag tror inte att den etiska nämnden kommer att anmärka på just detta eftersom man inte tidigare kritiserat användningen dolda mikrofoner mot politiker eller Mc Donalds eller vad det nu har varit. Man skulle kanske kan se Kalla Faktas agerande som ett angrepp på tros- och åsiktsfriheten (och driva en process om detta) på liknade sätt som en gång KGB i Sovjetunionen ägnade sig åt. För tvåtusen år sedan blev kristna kastade till lejonen på de romerska arenorna, idag blir vi kastade åt vilddjuren i de mediala arenorna. Vi kommer säkert att få se mer av den varan i framtiden.

 • Patrick Ölund

  Om vi har rent mjöl i påsen så kanske vi kan tåla sådana här granskningar. Vi står ju upp för Bibeln och det är ingenting att skämmas för. Jag tror inte att homosex frågan är så stor fråga att den kommer att stänga ute de människor som vill ha med Gud att göra. Världen kommer att fortsätta att använda sådana här saker för att smutskasta kyrkan och de kristna. Men som föregående talare ”Westinbo” sade, vi kommer säkert att få se mer av den varan i framtiden. När den första församlingen i Apg 4 blev smutskastad och Peter och Johannes hade varit i fängelse, gick församlingen till Gud i bön. De bad inte att Gud skulle låta dem slippa förföljelsen men att Gud skulle fylla dem med frimodighet och även räcka ut Sin hand för att göra tecken och under. Efter deras bön, kom den Helige Ande och uppfyllde platsen där de befanns sig.

  Vi vinner nog ingenting med att försöka försvara oss eller vår tro genom att skicka in klagomål till olika instanser i världen. Men ifall vi går till Gud med vår ”klagan” så hör Han oss och ger oss det vi verkligen behöver.

 • Patrick Ölund

  Om vi har rent mjöl i påsen så kanske vi kan tåla sådana här granskningar. Vi står ju upp för Bibeln och det är ingenting att skämmas för. Jag tror inte att homosex frågan är så stor fråga att den kommer att stänga ute de människor som vill ha med Gud att göra. Världen kommer att fortsätta att använda sådana här saker för att smutskasta kyrkan och de kristna. Men som föregående talare ”Westinbo” sade, vi kommer säkert att få se mer av den varan i framtiden. När den första församlingen i Apg 4 blev smutskastad och Peter och Johannes hade varit i fängelse, gick församlingen till Gud i bön. De bad inte att Gud skulle låta dem slippa förföljelsen men att Gud skulle fylla dem med frimodighet och även räcka ut Sin hand för att göra tecken och under. Efter deras bön, kom den Helige Ande och uppfyllde platsen där de befanns sig.

  Vi vinner nog ingenting med att försöka försvara oss eller vår tro genom att skicka in klagomål till olika instanser i världen. Men ifall vi går till Gud med vår ”klagan” så hör Han oss och ger oss det vi verkligen behöver.

 • http://hulda777.wordpress.com/ Hulda777

  Har du rätt i Guds ögon så hoppas jag att du får upprättlese. Har du inte rätt i Guds ögon så hoppas jag att du inte får rätt