Krönika i Världen idag om att leva i Andens kraft – jag har upplevt ett helande senaste dagarna

Idag har jag en krönika i Världen idag, man hittar den här. Krönikan handlar om att leva i den övernaturliga dimensionen av kristna livet, att komma in i erfarenheten av Andens gåvor och Andens kraft. Som pastor i Elimkyrkan är det något jag betonar just nu. Mitt mål är att leda hela församlingen in i erfarenheten av Andens gåvor på olika sätt. Och att Gud ständigt ska göra under och möta människor i samband med våra vanliga gudstjänster. I söndags gick jag själv till gudstjänsten på kryckor och hade mycket ont i vänstra foten. Kunde absolut inte stödja mig på ena foten som var helt slut efter marathonloppet. Gick hem utan kryckor. För mig som har lite erfarenhet av idrottsskador och vet hur lång tid det kan ta innan fotskador blir läkta, för mig var det ett under. Jag blev fullständigt bra i min fot, och har inte känt av skadan någonting.

Det var bara ett litet småunder, men även småsjukdomarna krånglar till vår vardag betydligt.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ronny

  Halleluja vad välsignat Stefan att du fick nåd och blev helad av Gud när du hadde ont i foten…Precis som han helar och renar och tröstar vår själ och Ande ,och vårt liv och botar och frälser och gör fri och nytt i Honom . Botar och frälser Gud vår kropp och jord och världen och församlingen och relationner .Och ledder rätt och gör allt väl vår Gud …. Hans nåd är över oss så mycket som vi förtröstar på hans nåd…Och Missionsbefallningen är Ju Guds redskap för att Göra det möjligt för alla folk och människor och samhällen och länder platser ochområden .Och församlingar Matt 28:18-20… Och Rom 10 …För Hur skulle de kunna tro utan att Hört .Och ett Hörande i kraft av Kristi Ord …Och sån är det förstås med Helande från Gud med…

  Förkunnelsen och vittnes bördet från Jesus Vår Herre…kan väcka tron på Gud och även Helande från Gud

  Och Jag tror att Helande och Helgelse hänger ihop när vi vill det Gud vill och är mottaggliga för Guds nåd ..Även fast Jesus Herren är vår rättfärdighet igenom tron av bara nåd från Gud och försonningen med Gud …Och det inte är några egenrättfärdiga egna gärningar eller ideer eller ideal och metoder eller andras eller lagiskhet . Som frälser helar och befriar och välsignar oss, och ger oss frid med Gud och människor och oss själva och livet .I all ödmjukhet till Guds ära endast .

  Och tro på Gud och viljan att tro på Gud och göra det Gud vill…Utan det är bara Guds nådes gärningar enligt sitt Ord med sin skapelse….Så är det ändå nödvändigt att Gud får ge oss sin nåd och led oss och livet och försammlingen och mänskligheten och oss kristna som Gud vill så vi vill det på bara hans vilkor…Annars uteblir Helande och frälsningen och befrielse och Guds välsignelse och frid med Gud …Och kan gå helt förlorat för oss med …Om vi inte vill göra som Gud vill…. Sån tror jag….

  Därmed inte sagt att vi människor alltid känner till att Gud existerar och hans Ord och vilja ,och vad Bibeln säger och betyder in i minsta detalj ….Och att inte Gud innan vi gör det inte skulle älska oss och välsigna oss och skapelsen och ledda oss på rätt vägar…Och inte inledda oss i frestelse och frälsa oss från allt ont…Redan innan vi blivit frällsta och ens hört ett Ord om Gud och Guds Ord Bibeln… Eller sen vi kommit till tro på Gud heller ….Men allt det Gud vill kommer att ske på hans villkor ….Vare sig vi vet det eller tror det och vill det eller ej…Och om han ibland bara välsignar oss, trots hur vi är och gör och lever därför han älskar oss…

  Jhon Wimbers Bok, Helandets Kraft ,är mycket bra … När jag läst den kände jag mig älskad av Gud och upplevde Guds kärlek var mig nära ….Kan ju bara varit som jag tänkte ,men så upplevde jag det …. Gud välsigne dig Och Guds frid ….Ronny

 • Niklasson

  Härligt med ditt helande!!
  Apropå det,så efterlystes helanden från Benny Hinn-mötena på Livets Ord. Så här kommer ett till mirakulöst helande som skedde där:

  Maria Rothlin hade genom en ishalka fått skallbensfraktur, med blödning i hjärnan och kraftig hjärnskakning. Läkarna hade diskuterat att borra hål i skallbenet för att minska på trycket i hjärnan.

  Som påföljd kunde hon inte gå ut utan solglasögon pga starkt ljus, fick spränghuvudvärk om någon talade högt, kunde inte läsa finstilt och Bibeln längre, hade kramper som liknade epilepsi, humörsvängningar med gråt för ingenting och hade problem att fokusera med att t ex köra bil.

  På mötet med Benny Hinn kände Maria att något började hända, såsom att det ”kröp i huvudet”.Provade då att läsa Bibeln och det gick utmärkt att läsa! Gick samtidigt fram för att vittna om helande på Benny Hinns uppmaning och kände då att fler saker hände. Plötsligt tålde hon höga ljud, kunde fokusera på lovsången och kände sig som normal för första gången! Efter mötet körde Maria bil hem 20 mil utan som några helst problem!

  Gud helade henne fullständigt och Maria lever idag precis som hon gjorde innan den hemska halkolyckan!
  (Detta går att läsa i sin fullhet I Missionsmagasinet).

 • http://erevna.nu/ Christian

  Hallel u Jah!

 • Bo Westin

  Grattis!

 • Ulf Stenlund

  Vi människor delar gärna upp under i stora och små. Eftersom Gud är allsmäktig har han lika lätt för att göra ett litet under som ett stort. När Gud vill flytta berg eller ta bort grus ur våra skor stöter han dock på svårigheter från vår sida. Det stora berget kanske vi inte ens ber om flytthjälp av. Tron är inte ens senapskornstor i det läget. Gruset i skon ramlar ju enklast ut om vi tar av fotbeklädnaden men vi vill kanske inte böja oss ner och göra det. Nog med metaforer.
  Tack käre Jesus att du hjälpte Stefan med ett besvärligt om än självförvållat problem.

 • Läsare

  Ja Gud kan göra under när vi kommer med förväntan ”trots” Benny Hinn, för det var väl Gud och inte BH som helade,

  Men detta under är ytterligare ett i raden av under som är svåra att ta på, men skall för den delen inte underskattas eller förnekas.
  Dock måste dom uppföljas och då får dom som såg BH:s möten än mer vatten på kvarn för dessa tveksamma helanden.
  ( ex. någon säger sig ha blivit helad från canser men dör ett par månader senare i just canser, en säger att han inte kunnat gå och nu blivit helad men behöver stöd och hjälp när han vacklar ner från scen, även att kunna tåla starkt ljus och höga ljud i sin tro och övertygelse om helande ser jag inte som omöjligt i egen kraft, liknande under ser jag som tveksamma. När Gud helar så gör han det direkt och fullt ut, trots barn som låter i mittgången.)

  Kraftfulla mirakel där man på en gång ser tex att lama går, blinda ser, svårt utvecklingstörda förvandlas totalt och omgående, ja dom lyser gång på gång med sin frånvara trots att det finns många av just dessa behov på så kallade helandemöten och i våra vanliga samlingar, tycker inte Niklasson att detta är märkligt?.
  Dock beror det nog inte på Gud utan på oss själva där just våran förvänan på liknande människor som Benny Hinn med flera som man inte riktigt är säker på vilken makt dom känar den onda eller den goda, är en av orsakerna.

 • kjell

  När jag läser vad Paulus skriver 1.Tim 5:23 där han uppmanar honom att bruka lite vin för sin mages skull Eller 2 Tim 4:20 där han lämnade Trofimus sjuk efter sig.Varför bad han inte för dom så dom blev helt helade.Var det inte så att Jesus använde helandet som ett ”verktyg” för att få människor att komma till tro.Jag har själv fått uppleva under men har ändå kvar flera sjukdomar en av dom kan bli allvarlig men jag får väl se det som ett under om det inte blir värre.

 • Läsare

  kjell

  Dom under jag ser i bibeln var VERKLIGA under inget man kunde ifrågasätta och dessa ledde då bla människor till omvändelse och tro,
  Men jag tror inte det var huvudsyftet, jag tror nämligen att Jesus såg till lidandet och nöden som människan ifråga drabbats av, och där omvändelsen var det viktiga.

  Varför Jesus lämnade Trofimus sjuk kan jag ej svara på, men om han lagt sina händer på honom och bett sjukdomens ande lämna honom så är jag övertygad om att han ögonblickligen blivit totalt helad.

  Som sagt jag ser inget nedsättande i dom små undren, men någon gång under mitt 30 åriga kristna liv så borde man väl fått vara med om ett stort under.
  Kanske låter det som om jag är en tvivlare men det är jag ej, snarare tvärt om sen man fått lägga undan längtan och jagandet efter konferanser och mötesserier för andliga klickar och istället få luta sig tillbaks till den enkla tron som varje dag bär i livets alla skiftningar.

 • http://http//avemarisstella.blogspot.com Anders Gunnarsson

  Jag tänker att Guds vägar äro outgrundliga. Han borde inte helat dig, utan gett dig en permanent fotskada så du inte ger dig ut på mer högfärdiga självmordsuppgrag. :-)

  Idrott är livsfarligt! Folk har dött av det… :-) På Jesu tid var det så ofint att springa att det nämns bara en gång tror jag (den förlorade sonen). Den moderna springhysterin har skördat många offer.

  Så ”spring inte runt och vela, då sabbar du det hela…” :-)

 • Ulf Stenlund

  Käre Anders
  Har du glömt Johannes löpning till graven och Paulus utläggning om hur vi ska löpa som den som vinner segerkransen?

 • http://http//avemarisstella.blogspot.com Anders Gunnarsson

  #10

  Sorry, jag missade det. Pinsamt!
  Johannes kan jag förstå. Hade min Herre uppstått i Trollhättan hade jag också sprungigt en halvmara om det skulle behövas. Men Paulus idrottsintresse måste vara av rabbinskt akademiskt intresse… :-)

 • http://katolsktfonster.se/forum/blogs/bengts_blogg/ Bengt Malmgren

  Konversation vid frukostbordet som Stefans krönika gav upphov till:

  Han: (citerar en krönika av Stefan Swärd i Världen idag): ”En kristen som inte ständigt på nytt blir uppfylld av Anden torkar in i sitt kristna liv, och samma sak händer med församlingar som inte lever i Andens uppfyllelse. Då blir vi griniga och lättirriterade, och fokuserar på fel saker.”
  Hon: Det är som blomvattning, om vi inte vattnar blommorna, så vissnar dom.
  Han: Precis, Trots att möjligheten finns verkar många ändå leva vid sidan av ett flödande Andligt liv, om vi tänker på alla intriger, komkurrens, brist på mänsklig förståelse och generositet vi möter, inte bara på vanliga arbetsplatser utan också i kyrkan.
  Hon: Ja det är lättare att vattna blommor än att vattna sig själv.

 • Bo Westin

  Gud kan göra miljoner olika under, inte bara kroppsliga sådana. Jag hoppas också på kroppsliga under. Men kanske måste andra saker först falla på plats. På tal om under så brukar Radio Hope som tagit över närradion berätta om olika under som Gud gör i dag. Helt klart uppbyggligt och trosstärkande, men jag stör mig på att de som berättar får det att låta så forcerat och professionaliserat, ja nästan som ett reklaminslag. Det personliga tonfallet går förlorat.

 • Nils

  Stefan !

  Har du synpunkter på omstruktureringen av tidningen Dagen ?
  Ert samfunds hållning för försäljning, Daniel Grahn visavi Elisabeth Sandlund…

  Skriv gärna en separat bloggtext – det är ändå en milstolpe för stoa delar av den svenska kristenheten & dess journalistiska framtid med mediala språkrör…

 • Pingback: Den Helige Ande och blomvattning. - Bengts Blogg()

 • Bo Westin

  Visst förknippar vi framför allt de under som befriar oss från lidanden av olika slag som just Guds under. Men jag vill fortfarande vidga underbegreppet till att omfatta allt som berörs av det faktum att Gud älskar oss och är aktivt närvarande i världen på olika sätt, ständigt i arbete med att nå fram och beröra. Som kristen är det ett under och en gåva att ta emot, att Gud vill fostra och forma oss genom lidande och prövningar. Så: ”Ta skit”, ödmjuka dig och bed!
  (Undrar vad som skulle hända om jag höll denna apell på ett ”Livetsord-möte”. Skulle jag bli utkastad och betraktad som en falsk profet?) Ha det så gott!

  Elegi

  Har du försonats med ödet
  du diktare bland artfränder

  Att också du är en i skaran
  av kretsloppet i mager jord

  Som vill växa och växa fort
  upp dit där solen upplyser

  Och hoppas att något nöt
  behagar släppa en mocka

 • Bo Westin

  Och för att balansera upp mitt förra inlägg vill jag dela följande versar.

  Avgrundsdjup

  När det enda som återstår
  Mellan dig och avgrunden

  Är naglars skrap mot sten

  Räck ut en hand till honom

  Som är och står på klippan

 • http://http//avemarisstella.blogspot.com Anders Gunnarsson

  Bo Westin

  Fina dikter Bo! En poetisk ådra är också en åra att ro hem poänger med. 😉

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Genom lidandet lär man både känna sig själv och sin skapare.

  Vad är svårast att få alla sina synder förlåtna eller alla sina sjukdomar helade? ordet alla finns i denna vers. psalm 103:3….

  Grattis till ditt helande Stefan,har själv gått igenom två stora attacker på min hälsa under det senaste året,men blivit helad och helt återställd.

  v v v v Thommy Bergenwall..