Tung halvmara blev en riktig mara

Det blev ingen lyckad halvmarathon för min del. Jag fick kämpa i egen kraft, utan något gudomligt ingripande – Eliasmörjelsen var helt frånvarande. Men Gud vill nog lägga krutet på viktigare saker än att förmedla övernaturlig kraft till en stackars Stockholmspastor i en perifer del av världen, och en ganska perifer del av universum också. Räknar dock med att kraften finns där vid Elimkyrkans gudstjänst i morgon, den behövs nog bättre då.

Första 5 kilometrarna gick skapligt, men efter 11-12 km började jag bli ordentligt trött, och sista 9 kilometrarna tog jag mig igenom bara genom tjurskallig envishet, orkade bara springa när det var utför eller helt plant, och fick gå resten under sista sträckan. Jag fullföljde dock loppet utan att bryta, men klockan stannade på 3 timmar, men då promenerade jag nog cirka 5 av de 9 sista kilometrarna.

Men kul var det och man kan alltid trösta sig med att det var en hel del andra som också hade det jobbigt, men de bröt loppet. Ambulansen kom och hämtade en del slutkörda löpare, men jag slapp ambulansfärd denna gång. Det finns det alla skäl att prisa Gud för.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Ulf Stenlund

  Käre bror
  Nu har du nog underlag för en predikan med djup inlevelse om skillnaden att gå i egen kraft och att gå med Gud.

 • http://www.hallstromper.blogspot.com/ Per Hallström

  Antagligen tyckte inte så många bloggläsare att detta med Stockholm halvmarathon var särskilt klokt. Men jag tror alla känner lättnad och glädje över att det gick bra.

 • Ronny

  Stefan förlåt att Jag tilltalar dig så personligt fast vi inte känner varandra, men jag gillar dig och din blogg …Jag tycker du är en riktig broder … Gud välsigne dig och Guds frid.!!! Ronny

 • Anja Siika-aho de Vasquez

  Varför ska Gud göra under när du kan göra det i egen kraft? Utmaningen verkade inte vara tillräckligt stor.

 • roberth

  Bra jobbat! Nästa gång kör du på under 3 timmar!

 • Roger of Hisingen

  Vad läser vi? Att Stefan Swärd bekänner Stockholm vara perifert! Det måste ha varit ett mycket krävande lopp…

 • http://avemarisstella.blogspot.com/ Anders Gunnarsson

  #6 Roger
  Ifrån det himmelska Jerusalem är t.o.m. Stockholm perifert.

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Roger of Hisingen,
  Jag menar naturligtvis inte att Stockholm är perifert i universum, det var bara uttryck för den depressiva utmattningskrisen man upplever efter ett marathonlopp – och då man kan säga saker man absolut inte menar. Ni skrivbordsnissar, datanördar och SMS-tokar förstår inte detta, ni belastar inte hjärtverksamheten någonting.
  hälsn
  Stefan Swärd

 • Roger of Hisingen

  # 7 Anders Gunnarsson
  Där har du en poäng!

  # 8 Stefan Swärd
  Din stockholmiocentriska världsbild vacklade alltså ett ögonblick av utmattningen. Men nu känner jag åter igen dig, skönt att du återhämtat dig! (Själv belastar jag hjärtat lite mer måttfullt genom att cykla.)

 • http://esilagni.blogspot.com Inga-Lise

  Hej!
  Du är beundransvärd! Du ger inte upp! Du blir ett fördöme för alla som ger upp vid första motgång och motstånd. Det gäller även inom det kristna livet och den kristan verksamheten.
  Go on i Jesu namn!

 • http://erevna.nu/ Christian

  Heja Stefan, bra gjort!

 • Bo Westin

  ”Fabula acta est, plaudite!” – Skådespelet är slut, applådera!