Kommentar och Stockholm 2020

Tack för engagerad diskussion om sambofrågan. Som vanligt när det börjar hetta till hinner jag inte hänga med, men fortsätt skriva kommentarer, återkommer med någon form av inlägg där jag ska försöka ta upp en del trådar  – när jag har hunnit läsa igenom inläggen.

Vill också igen informera om att vi i Evangeliska Frikyrkan planerar en konferens i Stockholm, Stockholm 2020, valborgsmässoafton och första maj. All information och anmälan kan man göra genom att gå in på vår hemsida, http://www.stockholm2020.net/

Bland annat har vi bjudit in Ric Thorpe från London som jobbar med församlingsgrundande inom ramen för Anglikanska kyrkan. Vi kommer också att spegla frågan om församlingsgrundande ur olika perspektiv, det finns många sätt att starta församlingar på. Konferensen är av allmänt intresse för kristna som vill satsa på en missionerande och expansiv kristendom. Det har uppstått frågor om att Andreas Nielsen är med, Hillsongpastorn i Stockholm. Vi tycker dock att Andreas gör ett jättebra jobb i Hillsong, och det är få församlingar i Sverige, kanske inte någon, som så mycket når ut med det kristna budskapet till ungdomar som den församlingen gör. Det är värd all respekt. Att Andreas tidigare var med i pastorsteamet i Karisma, kan inte han som ung pastor, vara belastad av, resten av livet. Så ser jag, Kjell-Axel Johansson och John van Dinther på saken.

Vår ambition är dock att jobba med församlingsgrundande på olika sätt utifrån förutsättningarna i den specifika situationen. Därför blir det inte bara en Hillsong-modell som kommer att presenteras vid konferensen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • carl Nilsson

  Roligt med konferensen! Det händer mycket denna helg. http://www.7dagaravgodhet.se

 • http://www.markuskyrkan.se Rickard Cruz

  Ser verkligen fram emot konferensen! Vi kommer några bilar från Helsingborg… =)

 • http://tomas-dagen.blogspot.com Tomas Olsson

  Är glad att ni breddat konferensen.
  /Tomas