Artiklar i både Dagen och Världen Idag idag

Idag kör jag hårt i kristna pressen. Har en artikel i Dagen med rubriken ”Att gnälla på Gardell kommer vi inte långt med”, en artikel som är min kommentar på den debatt som har varit här på bloggen efter Gardells TV-program.

Jag har samma dag också en schemalagd krönika i Världen Idag på ett liknande tema, där jag också skriver om att vi inte ska lägga krutet på att kritisera andra trosriktningar, utan istället ha förkunnelsen av Kristus och evangeliet som huvudfokus.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Olof Lundgren

  Angående min kommentar på plats nittiofyra: det otäcka med HS, är att man blir så förmörkad i sitt hjärta. Jag har sett det i medierna, dvs hjärtats tankar förmörkas.

  F ö: Tack Anna-Karin för din kommentar. Vad du menar vet jag inte.

 • Anna-Karin

  @ Olof Lundgren no 101: Bäste Olof, jag tror inte du förstår betydelsen av begreppet ”legalisera” dvs. göra lagligt. Om man i Sverige skulle folkomrösta om huruvida det skulle vara lagligt att vara homosexuell (det är sedan länge fullständigt lagligt att både vara homosexuell och utföra homosexuella handlingar, tidigare kallat sodomi) skulle resultatet bli ett rungande ja. Om detta är jag fullständigt övertygad. Det finns även en majoritet för samkönade äktenskap i Sverige.

  Nu kanske du förstår vad jag menar! God natt :-)

 • http://ihsv.wordpress.com FB

  Kristendomen skrivs i dag om för att passa tidsandan och människofientliga läror. Utopier, ideologier, universalism, ytliga men intoleranta trender och politisk korrekthet har ersatt uppenbarelsen, den kristna traditionen och dogmerna.

  Kristendomen i Väst, en gång så stolt och reslig, företräds i dag alltför ofta av en infantil, förkvinnligad, till synes lobotomerad, ryggragslös samling medlöpare till kulturmarxismen, egenhatet och masskonsumtionskulturen med dess avpersonifierade, atomiserade massindividualism. Snällismen tillåts posera som Vår Herres Jesu Kristi lära.
  Sann kristendom böjer inte knä för ideologier och politisk korrekthet. Sann kristendom är inte snäll, feg och mesig, utan Kristus-lik.

 • Adde

  Till FB: Bla bla bla… Fina ord, taget ur en 1700-talsbok månntro? Om dina fina formuleringar är det enda vi har att komma med i kontakten med andra människor, ja då kommer vi nog inte långt. Den kristna tron måste presenteras med moderna ord som används av Pelle på gatan eller den vanliga svensken.

  Återigen måste var och en få tro och tolka Bibeln och den kristna tron på det sätt de vill. Vad tror du dig vinna med inlägget ovan?

  Jag blir lite trött…

 • Pingback: Stefan Swärd » Blog Archive » Holger Nilssons bokbål - Allt mellan himmel och jord()