Jag tog bara en liten bit prinsesstårta

Idag var jag för första gången med på ett årsmöte i Elimkyrkan i Stockholm. Det var en härlig upplevelse. Först ett ingående årsmöte under ledning av ordförande Daniel Petersson med fast hand. Därefter fest och samkväm i församlingsvåningen där både smörgåstårtor och tårtor serverades. För mig som hör till de förgängliga välfärdssjuka stackarna med en något för kraftig böjelse åt frosserisynden som dagligen går på blodtrycksmedicin, blodfettsmedicin och blodförtunnande medicin för hjärtat, var det en kamp.

Men jag kan nu i äkta fariseisk andra avslöja för omvärlden – att jag tog bara en liten bit prinsesstårta. Och det kan väl knappast vara syndigt om biten bara var liten. Och biten var bara liten, jag försöker inte skönmåla synderna.

Och jag känner mig riktigt nöjd när jag sitter själv hemma en sen lördag kväll – och äter bananer. Det enda jag saknar är fru Swärd som är hos mamma i Skellefteå. Men hon kommer hem i morgon kväll, och då blir glädjen fullkomlig – som det står i Bibeln.

Nu laddar jag för att hålla en predikan i Elimkyrkans församlingsplantering – i Vårbergs centrum, söndag klockan 11.00.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Mikael

  Hej Stefan!
  Hos mig skapar du avund, så jag får väl gå och bikta mig!
  Tänk kunna äta obegränsat med god prinsesstårta och då välja att ta en liten bit tårta!
  Och där till vara nöjd med det.
  Beundransvärt, vackert och storartat!

  Varför, jo jag tror att du förklarade en mycket enkel fråga för oss kristna!
  Vi lever inte under lagen, utan snarare med den eller i den!
  Vi gör det för att vi älskar Herren och vill vara honom nära i lovsång!

  Alltså, vi njuter av det som är bra för oss, och tackar Herren för det!
  Vi följer inte Guds lag för att vi måste utan för att vi vill det.
  Att få ner denna bild i en tårtbit!
  Ja, jag beundrar din talang med avund!

  Tänk om, jag vore hälften så talangfull!

  /Mikael

 • Besökare

  Underbart läsa Stefans humor, och självdistans, Fantastiska ledaregenskaper, man blir helt enkelt glad.

 • http://erevna.nu/ Christian

  Instämmer med föregående talare. Imponerande dessutom med denna närmast asketiska självdisciplin. Verkligen föredömligt och beundransvärt!

 • Broder Roger

  Sannolikt äter Stefan choklad och godis när inte församlingsmedlemmarna ser på. Själv åt jag med god aptit rejäla bitar av både smörgåstårtan och princesstårtan samt en mindre bit av frukttårtan. Jag har en del att lära av Stefans självdisciplin. Min rondör gör att ingen i Elim skulle tro mig om jag säger att jag endast äter små bitar princesstårta. Ha ha!