En Hammarbyares förtvivlan

En sorgens dag. En dag då tårarnas flöde aldrig sinar. En smärtans dag. En dag då sorgen griper tag i det allra innersta som ett oläkligt sår. En dag då solen aldrig går upp, utan då mörkret är kompakt.

”Alla hennes portar är öde, hennes präster suckar. Hennes jungfrur är bedrövade, och själv sörjer hon bittert. Hennes ovänner har makten, hennes fiender känner sig säkra.” ”ingen kommer till hennes hjälp, ser hennes ovänner med hån på hennes undergång.” ”Hon har sjunkit ofattbart djupt och ingen finns som tröstar henne. O, Herre, se mitt betryck.” ”Allt hennes folk suckar och söker efter bröd. De ger sina dyrbarheter för mat för att hålla sig vid liv.” ”Kan någon plåga vara lik den plåga som drabbat mig”. ”Därför gråter jag, mina ögon flödar av tårar. Ty fjärran ifrån mig är den som kan trösta mig och vederkvicka min själ”.

Ikväll är det bara Klagovisorna i Bibeln som känns verklighetsanknutet. En Hammarbyares själ är denna kväll i djupa kval.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • David Axelsson

  Jag bjuder på kaffe på Norrporten Arena i vår när GIF-Sundsvall och Bajen möts…

 • jan wikholm

  ”om ni inte förstår när jag talar om jordiska ting…….”

  Superettan låter mer än allsvenskan förstås…… kanske får vi mer tid att prisa han som aldrig missar målet …. Ja du Stefan vi får vända oss till all trösts Gud
  Inte ens kval fick vi vara med om……..tomt är det

 • David

  Jag kan berätta att i Bajen metropolen Bleckan under oss var det väldigt tyst de sista 10 minuterna av matchen – sorg……

 • Per

  Idag är det många som lider med den världsvida Hammarbysekten. Man hinner inte mer än flytta förrän de grönvita tappar greppet…

  Stefan – du borde hålla ett avskedsmöte på Gröne Jägaren och muntra upp den sargade skara som fortfarande hänger där och hoppas på en ljusare framtid. Själv lutar jag åt att bli Kalmar FF-supporter helt baserat på geografiska grunder.

 • Danne

  På söndag firar vi återigen gudstjänst i Elim, och därefter firar jag Blåvitts SM-guld hemma hos min kollega som är hard core Gnagare…Mycket trevlig söndag med andra ord – dock inte för min kollega!

 • Jonny

  Det spelas ganska rolig fotboll i Superettan. Och tänk på att ni för möta gamla fina lag som Öster, Norrköping och Degerfors. För att inte tala om Väsby.

 • Jacob

  Broder Stefan. Just idag är jag stark!!! Detta förändrar inget! Kärleken till Hammarby falnar inte för en säsong i superettan. Det jag är mest ledsen över är att allsvenskan förlorar Bajen. Skit i tabellen – bajen bäst ändå!

 • Mikael L

  Dax att plocka hem Kennedy nu, så är ni snart tillbaka. Du får slå en pling till Holland och vädja. Tills vidare får du försöka glädjas över att vi blåvita änglar i alla fall inte låter guldet hamna i Solna.

 • SigridL

  Predikaren är en tröstebok för mig. ”När det är som bäst är det möda och bekymmer”…

 • Micke

  Är väl antagligen lite ”mänskligt charmigt” att bloggaren som för det mesta rör sig i helt andra sfärer, både i de rent jordiska som bl.a i oerhört hög grad präglas av diverse sexuella spörsmål och ännu mera bortom: då en ännu viktigare evighet som sägs vara det enda syftet till den mänskliga tillvaron väntar, att trots allt bry sig om detta jordiska Hammarby.

  Allt gott

  MS

 • Richard

  Jag känner verkligen med dig broder men kan inte låta bli. – Hammarby snart på en grusplan nära dig. Nu hoppas jag bara att de kommentarer som antyder att sillstryparna skulle kunna vinna på söndag är falska profeter. Jag tror nog att AIK tar hem det.

 • Christian

  Bye, bye, bajen! Beklagar ”sorgen” men är det inte dags att byta lagpreferenser nu, när du huserar ett eller två stenkast från Biblioteksgatan, där anrika AIK, nu svenska mästare i fotboll för 11e ggn, bildades 1891?