På stan på fredagskvällarna

Jesus sade åt sina lärjungar att gå ut. I kyrkorna har vi i för stor utsträckning ägnat oss åt att gå in. Att stänga dörrarna och vara för oss själva i en ganska intern verksamhet. Att bjuda in till oss, istället för att gå ut dit där folk är.

Ett sätt att tillämpa detta är att gå ut på stan på fredagskvällarna. I går var teamet från Ungdomskyrkan Konnekt ute igen. Nu har ungdomarna slutat att vara i Tantolunden så vi kommer att börja hålla till vid Mariatorget och Slussen. Det rör sig enormt mycket folk i Stockholm på fredagskvällarna i ett stråk från Slussen, Götgatan, Medborgarplatsen, Södra Station och Mariatorget. Och många av dem är tonåringar som vi vill nå. Teamet hade flera jättebra samtal om Jesus i går, och vi börjar också bli frimodigare när det gäller att be för folk ute på stan.

Ringde polisen akut i går kväll om en drogpåverkad 15-åring som var hotfull, började slåss, och var allmänt utåtagerande och agressiv – han kunde ställa till med vadsomhelst. Försökte hjälpa polisen med att få fast honom, för han behövde sitta i en fyllcell en natt för att nyktra till, men han lyckades smita. Vi har också börjat hitta små gömställen på söder där det inte finns vuxna och där gäng med 14- och 15-åringar sitter och super. Ett sådant gäng lyckades vi få tag i tillsammans med nattvandrande föräldrar, och lyckades skingra gänget.

Vi kristna behövs på stan på fredagkvällarna.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://pabtor.blogspot.com Pablo Torres

  Muy bien, Keep doing the good work!

  Bendiciones

  Pablo Torres

 • Bennerth

  Verkligen! Gud välsigne dig och alla andra som frimodigt för ut evangeliet i handling.
  Tack Stefan för att du har den här av många uppskattade bloggen. Det är så intressant
  att få små inblickar i det rika liv du lever med Herren. Önskar dig stor framgång i din
  nya tjänst som operativ pastor (det var väl så det hette) i Elimkyrkan.