Hälsning från Torp-Götabro och lite om syndakatalogen igen

Har styrelsemöte med Evangeliska Frikyrkans styrelse under hela fredagen och lördagen så jag hinner knappt skriva något på bloggen eller läsa kommentarer. Lördag morgon har vi möte tillsammans med styrelsen för EFK Ung. Vi håller till på den klassiska frikyrkoplatsen Götabro, som ligger alldeles i närheten av Torpladan, mitt ute på Närkeslätten, ett par mil från Örebro.

Syndakatalogen blir bara längre och längre, glömde att skriva i senaste inlägget att jag även har blivit belagd med bakelseförbud, kakförbud, bullförbud och tårtförbud fram till julafton. Fariseismen slår igenom i full kraft genom friskvård och gym-anläggningar.

På söndag blir min sista predikan i Söderhöjdskyrkan klockan 11.00, innan jag börjar som teampastor i Elimkyrkan nästa vecka.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://jdfk-kefas.blogspot.com/ Michael G. Helders

  ”Låna dig aldrig till den moderna kritiken över Guds Ord; men visa genom lydnad för sanningen, att du hyser en odelad aktning för skriftens gudomliga auktoritet. Då Gud talat, fråga inte mer”- Emil Gustafson

  – Kanske det hade varit bättre om han sa:
  ”Låna dig aldrig av den moderna friskvården, lite på Gud. Ingenting som kommer in i en människa kan göra hon oren, maten är till för magen. Gud har talat, fråga inte mer” 😉

 • S-E Sköld

  I min hemby fanns en åkare som kallade förståndet för ”hjälpmedlet tanken” och han menade, att man också skulle använda det hjälpmedlet ibland. Inte bara t.ex. armar och ben för att uträtta saker, eller muskler för att lyfta.

  F.ö. Michael G. Helders gillar jag Emil Gustavssons: ”Då Gud talat, fråga inte mer”.

  Mvh

 • johan

  Jag tycker du borde testa LCHF-kosten om du upplever det svårt att avstå bakelser och tårtor. Jag vet fler personen som behållit sig mätta, tappat sockersug och tappat bukkilon. http://www.fetmaparadoxen.se Lycka till!

 • S-E Sköld

  Ibland undrar jag, hur mycket tid kristna toppledare – som skall leda, föda och vaka över Jesu får och lamm – använder i bön i förhållande till den tid som åtgår för dem till att sammanträda, resa mellan sammanträden och konferenser, tala, predika, intervjuas och skriva och representera i olika sammanhang och dessutom sköta sin egen familj?

  Och den andra frågan som då infinner sig; kan man ha något att ge till Jesu får utan att först hämta det hos Överherden, och kan man hämta någonting hos Honom, utom genom bön och bibelläsning?

  Jesu apostlar: ”Då skall vi helt
  få ägna oss åt Ordets och
  bönens tjänst”

 • http://helapingsten.wordpress.com/ helapingsten

  Jag säger samma sak som i förra inlägget: se det inte som en syndakatalog, alla dessa förbud ingår i ett enda: ät inte det som är onyttigt. Man kan inte skjuta allt man ogillar ifrån sig och försöka rättfärdiga det med Bibelbegrepp. Det är för ditt bästa du inte ska äta sånt, klaga inte.

 • Anton Fagerstedt

  Jag ber om att Gud ska vägleda Er med sitt ljus under helgens sammanträden.

 • S-E Sköld

  Anton F. Guds ljus finns i Guds Ord: ”Ditt Ord
  är mina fötters lykta och ett ljus på min stig”.

  Skall man förmå ”upprätta trons lydnad bland alla hednafolk”, måste man först upprätta den hos sig själv.

  Mvh

 • S-E Sköld

  2 Tim.4:1-4 ”Jag uppmanar dig allvarligt
  inför Gud och Kristus Jesus, inför honom
  som skall döma levande och döda, jag
  uppmanar dig vid hans tillkommelse
  och hans rike:

  predika Ordet, träd uppi tid och otid,
  bestraffa, tillrättavisa, förmana med
  undervisning i alla stycken.

  Ty den tid kommer, då de inte längre
  vill veta av den sunda läran, utan efter
  sina egna önskningar skall kalla till sig
  lärare i mängd, som de behagar
  dem att höra”.

  Apg. 20:28 ”Så ha nu akt på er själva
  och på hela den hjord i vilken den helige Ande
  satt er till föreståndare, till att vara herdar
  för Guds församling, som han vunnit med
  sitt eget blod”

  Att vara herde för Guds församling – ”den levande Gudens församling på jorden, sanningens stöttepelare och grundfäste”, är inte ett yrke vilket som helst, utan är högre än så: ett livskall i enlighet med ”vetekornets lag”, med förebilder som JESUS och Hans apostlar. Alla andra förebilder är för låga, om de inte stämmer överens med dessas.

 • Stefan A

  Farieism är i grunden att anta en alternativ väg till Gud än den erbjuden genom Kristus. Det är därför som Jesus är så oförsonlig mot dem. Deras lära rättfärdigar bara dem själva medan de håller folket i ett järngrepp med olika yttre pålagor.

  Möjligen är det lagiskhet du far efter när du inte vill inse vad som är bäst för dig och anklagar dina välgörare!!!!

  Nåd och lag är två vägar. Du måste gå någon av dem, men den ena är välsignad och förberedd!

  ( Detta inlägg är klassificerat enligt EFK §27:13 som humoristiskt med en udd av sanning. )

 • Stefan A

  Efterlyses:
  Kristna med mer humor och distans till sig själva…… Det är alldeles för mycket ”tänk-om -jag-har-fel-teologi”-rädsla på dessa sidor….

  ( Detta inlägg är klassificerat enligt EFK §27:13 som humoristiskt med en udd av sanning. )