Jesus älskar även Gardell och Swärd

Kikar något på de 24 bloggar som skrivit om Dagenartikeln i fredags om samtalet mellan mig och Gardell. Bloggen Ulvsladan har lagt in rubriken ”Jesus älskar även Gardell och Swärd”. Ulvsladan sträcker sig långt i Guds inkluderande kärlek, så att även en samfundsordförande räknas med. Det var inte illa. Men ordet ”även” antyder väl att det inte är självklart, eller här är kanske de yttersta gränstrakterna för inkluderandet?


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://narvaroattacker.blogspot.com excelsis

  Frågar du Paul Washer hatar Gud alla syndare, vilket vi vet är alla. Samfundsordförande får ingen gratis lunch…

 • Minna

  Jag gillar din humor, stockholmsironisk eller ej…

 • Bo

  Är EFK ett samfund eller ett påfund?

 • http://majasbibelblogg.blogspot.com/ Maja

  Det kan man ju tycka är lite lustigt skrivet men tänk då på alla som får detta kastat i ansiktet ofta: ”Gud älskar dig trots att du -” osv. Gud älskar även dig. …tack för den?

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Excelsis: Inte bara Paul Washer utan först och främst Bibeln, exempel 14 gånger i de första 50 psalmerna står det att Gud hatar syndaren, Paulus gör klart att vi innan frälsningen var fiender till Gud och ”vredens barn” (eftersom Guds vrede var över oss), och kärleks aposteln Johannes beskriver den icke troende som djävulens barn- för att ta några korta exempel.

  Men Gud sände inte sin son till världen för att döma världen (eftersom världen är redan dömd) utan för att frälsa den.
  Syndens rot är otro vilket gör det omöjligt att ta emot den nåd som Gud har givet var och en av oss…men tänk om människor som Jonas Gardell som andra kunde se att det verkligen blev fullbordat på Golgata Kors, och att vi nu kan bli frälsta helt gratis, ta emot en rättfärdighet och frälsning som inte beror på oss själva utan va Kristus har gjort för oss!

 • Ronny

  Michael det är detta jag mennar med nåd från Gud Frid broder

 • Anton Fagerstedt

  Om du lider med mig ikväll (3-4 mot Vasalund) så lider jag med dig efter ÖSK-förlusten. Så läggs sår till sår och undret kanske sker? Kan det vända?
  Jag vet hur det känns
  //Anton

 • True Love

  Gud hatar synden eftersom den kommer från djävulen men han älskar människorna och vill rädda dem från synden”djävulen”. Men det kan vara svårt om de inte vill överge sin synd och älskar synden mer än Gud. Den man vill följa är ens herre. Det handlar om människans fria vilja antingen väljer man att följa Gud eller djävulen.

  Gud älskar sina barn så när man kommer in i hans vilja och överlämnar sitt liv till honom så får man andens gåvor som är bl.a kärlek, frid och glädje i sitt liv.

  Synd i sin tur genererar hat, ångest och depression. Så vill du bli av med det ta emot Jesus som din frälsare, herre och vän.
  Det har jag gjort och det rekommenderas verkligen!

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Anton,
  Det är skönt att ha vänner i lidandets dal och nödens brunn, vi delar varandras tårar, sorg, och desperation. Man är inte ensam, fick ett mail ikväll från en kaxig EFK-chef i Örebro, tänk hur lätt det är att stampa på dem som ligger, hoppa på de slagna.
  Jag gråter med dig Anton, och du gråter med mig.
  hälsar

  Stefan Swärd

 • http://www.kastasten.se Thommy Bergenwall

  Att han älskar människan vare sig hon befinner sig i moderlivet eller utanför råder det väl inget tvivel om.

  Men socialstyrelsen är av en helt annan åsikt för nu är det så att man kan välja att göra abort utav den anledningen att det kan vara ett litet flicke barn som skall komma till världen och att man hellre vill ha en pojke.

  Människan har mycket att stå till svars för på domens dag ,även dom som valt att tiga och på det sättet samtyckt till detta omänskliga beteende.

  V v v v Thommy Bergenwall kastasten.se

 • Helen

  Jag är så glad för den här hemsidan där alla får säga vad de han på sitt hjärta.

  Och jag hoppas att alla kan känna att vi älskar varandra som syskon även om det ibland låter som om vi dömer varandra. Gud vill bara att vi ska gå framåt, på den smala vägen.

  Jag hoppas att alla ska sova gott och vara välsignade i Jesus namn. Amen

 • Bo

  Man vet

  Man vet att man lever
  när man fryser

  Att man finns till
  när man kläms åt

  Livet ömsom kramas,
  ömsom slår

  Man vet att man lever
  när man ryser

  Av välbehag
  som under skinnet kryper

  Man vet när man vaknar
  att man sovit

  När man föds på nytt
  att man inte levt

 • Tomas Ander

  Har just sett ett samtal mellan Jonas G och Malou i TV4. I det samtalet sa Gardell att KG Hammar och Ulf Ekman inte har samma religion!

  Ett mycket intressant uttalande och erkännande!

  För min del har jag samma religion som Ulf Ekman!! :)

 • http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=168126 Metodistpastor Berndt Isaksson

  Det är helt rätt att Ulf Ekman och KG hammar inte har samma religion. Den saken har Gardell uppfattat korrekt. Och Gardell är ju som bekant anhängare av samma religion som KG Hammar, biskop John Shelby Spong m.fl. Dvs en religion som går ut på att förneka allt det centrala i den kristna tron – Jesu person och verk. En religion som inte i första hand är för något, men mot – en antikristen religion.

  Berndt Isaksson

 • Bo

  Följande ord står i Johannes andra brev, 1917 års översättning.

  7. Ty många villolärare hava gått ut i världen, vilka icke bekänna
  att Jesus är Kristus, som skulle komma i köttet; en sådan är
  Villoläraren och Antikrist.
  8. Tagen eder till vara, så att I icke förloren det som vi med vårt
  arbete hava kommit åstad, utan fån full lön.
  9. Var och en som så går framåt, att han icke förbliver i Kristi
  lära, han har icke Gud; den som förbliver i den läran, han har
  både Fadern och Sonen.
  10. Om någon kommer till eder och icke har den läran med sig, så
  tagen icke emot honom i edra hus, och hälsen honom icke.
  11. Ty den som hälsar honom, han gör sig delaktig i hans onda
  gärningar.

  Är inte Jonas Gardell en villolärare? Hur stämmer det i så fall överens med dessa versar att bjuda hem honom och dessutom göra det offentligt via media? Jag undrar om inte ett stort misstag har blivit begånget.

 • Kamau Mweru

  Bo, så länge man skiljer på ”vanligt folk” och dem som uppträder som lärare har du förmodligen rätt.

  Jesus anklagades ju för att acceptera närvaron av publikaner, skökor och andra syndare. Men dessa var inte ute efter att skymma sikten på den verklige Jesus.

  Det är väl just den kombination du påtalar som är dubiös. Villolärare, samtal, publikation.

  Att Stefan och Jonas samtalade kan knappast vara fel så länge som Stefan står för Guds Ord. Hur starkt Stefan vill profilera sig i ett privat möte angår ju egentligen ingen av oss.

  Pastor Berndt, visst är det viktigt att vi skiljer på religion och religion. Alla blir inte saliga på sin tro. Sedan kan man ju diskutera om en sann Kristen tro är religion eller ej. Vad har Kristus och Beliar gemensamt? Ingenting!

  Religion handlar väl om människans försök att söka och blidka en gud. Kristendomen handlar ju om Guds uppenbarande av Sanningen för oss människor. Vi skulle inte ha den minsta aning om Gud om inte Han uppenbarat sig för oss.

  Här ligger ju stötestenen. Vi vill veta vad vi skall göra föra att förtjäna evigt liv. Och svaret är att vi inget kan göra för att förtjäna det.

  Den som förkastar Sanningen, Jesus Kristus, Guds Son, kommer helt enkelt inte att bli salig på sin tro.

  Jag är säker på att du är av samma mening.

 • http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=168126 Metodistpastor Berndt Isaksson

  Kamau Mweru,visst har du rätt i det. Helt klart.

 • Patric Dalid

  Måste bara tala om att jag var och lyssnade på Gardell i Umeå idag, även om man inte hålller med i allt så är det stimulerande att lyssna till honom, det är svårt att betvivla hans entusiasm och engagemang i sökandet efter Jesus. Alla ni som reagerar så starkt emot honom – ta chansen och lyssna på honom om han dyker upp i närheten…

 • http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=168126 Metodistpastor Berndt Isaksson

  Tror inte någon har undgått att se att Gardell har en starkt entusiasmerande och karismatisk begåvning som gör honom till en skicklig talare. Men så mycket mera angeläget att då verkligen fråga sig vad hans verkliga budskap är. I boken ”Om Jesus” så kan man aldrig komma ifrån att budskapet är ett frontalangrepp på Jesu person och hans försoningsverk.

 • svante julius

  Tycker väl att Stefan Swärd var lite väl vänlig och underdånig mot Jonas Gardell. Det blev ingen debatt utan mer ett samtal. varför sparade Du på Krutet Stefan. Gadells uppfattning om Gud och Jesus. är helt vansinnig. Känner inte alls igen något Han spyr ur sig. Hans Jesus är någon från sodom och gomorra.

 • svante julius

  Samtalet mellan vSwärd och Gardell inte alls privat!

  Tydligen ligger det någon missuppfattning och skalpar här.Genom att Tidningen Dagen och andra media har publicrat deras samtal. Och det har gjorts med deltagans ja och amen, är disskutionen

 • svante julius

  Samtalet mellan vSwärd och Gardell inte alls privat!

  Tydligen ligger det någon missuppfattning och skalpar här.Genom att Tidningen Dagen och andra media har publicrat deras samtal. Och det har gjorts med deltagans ja och amen, är disskutionen

 • Svante Julius

  Nej Patric

  Lyssnar bara på Dom som håller sig till vad bibeln säger.Gardells entusiasmen kan hålla för sig själv. Det Gardell spyr ur sig är flum och dumheter och inget annat. punkt slut.