En ytterst spännande dag

Efter senaste veckornas ganska sorgliga debatter, där man undrar hur stor troheten är till Kristus och hans ord i svensk kristenhet, har denna dag varit riktigt upplyftande. Det finns mycket av tro, framåtanda, och den äkta barnsliga tron på Kristus och hans ord – bland Sveriges kristna, har jag blivit påmind om idag.

Idag bjöd jag en av de latinamerikanska pastorerna i Stockholm på lunch, Hernan Clavijo. Jag fungerar som mentor för honom och som grundare av församlingen tillsammans med Hernan och hans fru Roxana. De leder en församling som heter Iglesia Icthus som är en av EFK:s nya församlingar i Stockholm. Jag beundrar deras nit, vision och framåtanda. Nu har man startat upp nya hemgrupper i södra Stockholm, i Salem, och på Lidingö, en kille från församlingen som inte varit kristen så länge har flyttat upp till Sundsvall för studier, och har redan hunnit starta en böne- och bibelstudiegrupp i sitt hem.

Och ikväll var jag på New Vine-konferensen i Stockholm, och lyssnade på pastor Bill Johnson från California. Oerhört inspirerande. Han talade om att vi ska göra Jesu gärningar, och att vi kan få kraften att göra samma saker som Jesus, bota de sjuka, befria de fångna, han strök under betydelsen av mirakler för att det ska bli genombrott för Guds rike. Ett stärkande trosbudskap. Han betonade också betydelsen av mod.

Hans predikan kändes som oerhört utmanande. Jag tycker nog att jag ofta saknar mod, och är för diplomatisk och kompromissande, och lever för lite i den övernaturliga dimensionen i det kristna livet, även om jag är aktiv när det gäller profetia och att be för sjuka, inte minst i samband med gudstjänster när jag predikar.

Man behöver bli ständigt utmanad så att man inte slumrar in eller fastnar i otro. Jag blev rejält utmanad på New Vine-konferensen ikväll.

Och det är så kul när kyrkor i Sverige är överfulla. Jag kom något sent till den stora Immanuelskyrkan ikväll, och det fanns inte en enda plats kvar, och det satt massor av folk i vestibulen, en barmhärtig mötesvärd och tillika granne, broder Teglund, lyckades pressa in mig längst ut på en bänk, längst bak på läktaren. Det var en prestation.

Jag får bordlägga mitt inlägg och kommentar på frågan om församlingsmedlemskap tills i morgon. Håll ut kamrater, jag återkommer. Hade dock ett intressant samtal på väg hem efter mötet ikväll med David Johansson, studentpastor i Elim i Stockholm, om medlemskapsbegreppet.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • Christer

  Det hade varit roligt att vara med på New Wine. Jag lyssnade till Bill förra året och hans undervisning utmanade mig. Några av mina ledare i församlingen är uppe hella vecka i Stockholm och ska även vara med på Jesus manifestationen. Jag ska själva åka upp till Filadelfia på onsdag nästa vecka och lyssna till Erwin Mcmanus.

  God bless

  Christer

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Va glad man blir!

 • http://richardhultmar.wordpress.com Richard Hultmar

  Predikan av Bill Johnson igår var precis vad vi behöver höra i Sverige. Vi behöver mod att tro på Gud. Allt är bara möjligheter. När det gäller medlemsbegreppet så vill jag bara tilföra att om människor lever öppet och nära varandra i en atmosfär präglad av Gudsnärvaro, tro, och efterföljelse så blir medlemsbegreppet mindre problematiskt eftersom det då handlar mer om tillhörighet till varandra. Ofta lever vi i stället ganska stängda liv på betryggande avstånd i en atmosfär som präglas av ifrågasättande och jagcentrering. Det betyder att jag tror att vi behöver jobba mer med vad vi praktiserar/atmosfär/tro/närhet än med begrepp och formuleringar.

 • TOR

  Väldigt spännande och upplyftande få läsa positiva nyheter om vad som händer praktiskt på gräsrotsnivå. Inte bara teoretiska resonemang om teologi som lätt kan bli tröttsamma cirkeldiskussioner känns det som och som tar slut först när alla är körda i botten. Men det fina och intressanta med Stefan Swärd är hans bredd (ja visdom och djup finns säkert också där) samt kunnande, alltsammans en god grund för en fantastisk ledare med talanger. Hela registret finns ju med, allt från en humoristisk ådra, sen Bajen, omtanke och ideellt arbete, gott samarbete med humanisten Sturmark och fram till en stor gudsman!

 • Marcus

  – Jag tackar dig, Gud, för att jag inte är som andra människor, tjuvar och bedragare och horkarlar, eller de i Saronkyrkan i Göteborg som inte har trohet till Kristus och hans ord.

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Marcus,
  Menar du att man är farisée om man framför synpunkter på svenska frikyrklighetens utveckling och Saronkyrkans utveckling? Är det en viss typ av synpunkter som klassas som fariseiska? I så fall vilka? Vilka typer av synpunkter är korrekta att föra fram för att inte klassas som farisée? Enligt vilka kriterier avgör du vilka synpunkter som är fariseiska respektive icke-fariseiska?

  hälsar
  Stefan Swärd

 • Kalle Spetz

  Stefan du skriver, ”Efter senaste veckornas ganska sorgliga debatter, där man undrar hur stor troheten är till Kristus och hans ord i svensk kristenhet,”

  Måste säga att jag tycker det är besvärande att du upprepade gånger kapar Saronkyrkan på det sätt du gör. Saronkyrkan tillhör EFK, frågan är hur länge till de vill göra det med tanke på hur vi bemöter dem.

  Jag är inte klar med frågan än och jag uppfattar det som att vi är en hel del EFK pastorer som inte är redo att stämma in i din starka stämma.

  Jag är övertygad om att Saron fattat sitt beslut utifrån sin vilja att hjälpa människor att följa Jesus, inte för att de läser och lyssnar till Bibelns ord med nonchalans. Jag har läst hela Saronkyrkans församlingsordning och den är i stora delar väldigt bra! En sak som står helt klart när jag läser den är att de arbetat mycket med den och att de tar den på allvar.

  Ser fram emot ett spännade samtal om församlingsmedlemskap på EFKs representantskapsmöte i Stockholm i maj.

  Kalle Spetz
  Pastor inom EFKs medarbetarförbund

 • TB

  Hej Kalle Spetz & Marcus

  Frågan är hur länge Saron (m.fl?) ska få tillhöra EFK! Om ett rike står i strid med sej själv hur ska det då kunna bestå?
  Tycker inte heller att ”Nej-sägarna” är övererrepresenterade av Fareseistiska synpunkter. Om det kan vara er till tröst har jag själv brutit mot 9 av 10 Guds bud!

  Men jag hoppas verkligen att min nuvarande församlingsledning tagit mej åt sidan illa kvickt om detta skulle upprepas nu igen efter det att jag blivit frälst, döpt och upptagen i församlingen.
  För att inte upprepa och ta för mycket värdefull plats i denna spalt refererar jag till tidigare kommentarer till både ”Marcus” och ”Kalle Spetz”:
  ”Församl, som jag ser det” : kommentar 7, 21, 24, 31+32
  ”Tack för feedback” : kommentar 2

  Hälsningar TB

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Kalle,
  När jag skriver ”senaste veckornas ganska sorgliga debatter” så tänker jag inte specifikt på Saronkyrkan utan på debatten i vid mening och alla synpunkter som förts fram, det har ju varit flera debatter på agendan senaste veckorna, Gardells bok har väl varit den stora frågan. Det jag tycker är sorgligt att man ska behöva försvara sådant som borde vara självklart och i regel varit självklart i kristna kyrkans 2000-åriga tradition.

  Att jag upprepade gånger kapar Saronkyrkan, jag har svårt att förstå vad du menar. Jag skrev ett blogginlägg där jag kommenterade Dagenintervjun med Joakim Hagerius, skulle jag inte ha rätt att få framföra en annan ståndpunkt än Hagerius? Kapar jag Saronkyrkan då? Jag blev också intervjuad i Dagen, i första versionen handlade inte intervjun alls om Saron, utan bara om medlemskap, sedan gjorde Dagen om intervjun, efter att intervjun med Hagerius blivit publicerad, men även där var det i första hand principfrågorna som diskuterades.

  hälsn

  Stefan Swärd

 • Waldemar Sjögren

  Håller med Kalle. När du skriver som du gör Stefan så blir det inte ett konstruktivt samtal utan en proklamerande åsikt som människor säger bu eller bä till. Det är kanske det du eftersträvar, men det jag har uppskattat som läsare av din blogg är ju just att det funnits ett intressant samtal även om du sticker ut hakan ibland.

  Men jag kan ju ha missuppfattat dig, piken kanske inte var riktad mot exempelvis Saronkyrkan utan mot märkliga kommentarer på din blogg. Fast då bör du nog tydliggöra det, så att ingen mer missuppfattar dig.

  ”Det finns mycket av tro, framåtanda, och den äkta barnsliga tron på Kristus och hans ord – bland Sveriges kristna” – Den tron, framåtandan och äkta tron på Kristus och hans ord, en tro som ibland kan vara barnslig på ett positivt sätt tror jag finns i många församlingar i Sverige oavsett samfundsetikett, formulerade eller ickformulerade församlingsordningar osv. Den tron & framåtandan som utmanar & driver oss att leva våra liv som Jesus efterföljare i Sverige idag. Som utmanar oss att inte bli introverta och egoistiska utan glada för mötet med Jesus och dela det med människor i vår vardag. Som sätter människor fria och ger människor en ny mening i sina liv, den tron har vi väl gemensamt ändå. Oavsett var vi sätter gränsen för medlemskap i en lokal församling.

  Vi samtalade om medlemskap i församlingsledningen i kyrkan igår och en av de visa personerna sa så här: NT är inte så tydligt när det gäller gränser för medlemskap, men NT är tydligt när det gäller gränser för ledarskap. Vad säger ni om det där ute i Swärds bloggsvär?

  Waldemar Sjögren
  Åhus

 • TB

  Hej igen Marcus.

  Med ironi kan man åstadkomma glada skratt bland dem som håller med, och irritation och t.o.m. vrede från dem som tycker annorlunda.
  Om jag t.ex. ger dej och din församlingsledning (Saron?) följande tips förstår du kanske vad jag menar:

  – Varför inte avsluta församlingens ungdomssamlingar med nattvard och utdelning av kondomer? För att anpassa dem till ändamålet kan ni ju låta trycka texten: ”Gud är kärlek” på dem.
  Har ni även en secondhand-butik el.dyl. kan ni sälja dem till allmänheten också. Intäkterna blir kanske så stora att ni kan skippa tiondegivandet (som verkar väldigt lagiskt).

  OBS! Jag menar givetvis inte ord av detta – men känner inte till hur man infogar en ”smajlis”!

 • Waldemar Sjögren

  Jag igen, såg precis ditt inlägg Stefan vilket tydliggör – bra – då behöver inte någon annan missuppfatta dig.

  Waldemar
  Åhus

 • http://www.kolportoren.com/ Joachim Elsander

  Stefan, jag tycker också debatten varit sorglig speciellt med tanke på all avsky som sprutat mot Saron från många håll. Jag gillar ditt tidigare inlägg om medlemskap och jag tycker det är tragiskt att den frågan kommit i skuggan av hela ”Saron välkomnar homosexuella indignationen”. Jag ser helt enkelt inte de starka motsättningar som tex ”TB” ovan ser. Tvärt om så ser jag olika församlingar brottas med frågan på olika sätt med bibeln som grund. (inom ramen för EFK:s paradord ”evangelikal”, ”Baptistisk” och ”karismatisk”)

  Även om man inte håller med Saron i just den här bedömningen så tycker jag att vi ska vara generösa mot varandra inom EFK och tillåta olika församlingar att göra olika bedömningar. Självklart inom vissa gränser men jag tycker inte Saron varit i närheten av någon av dem. (se ovan)

  Sen blev jag lite betänksam att att så du med ett gäng pastorer kände behov att så tydligt markera mot Saron. Visst, debattartiklar har sin plats (och du är ofta väldigt duktig där). Men det kändes lite surt att mitt under ett pågående samtal inom EFK markera mot varandra istället för att tillsammans brottas med frågan.

  Bara några tankar från Borlänge

  Mvh
  Joachim

 • Kalle Spetz

  Visst har du rätt att kommentera Dagenintervjun med Joakim Hagerius och du har självklart all rätt att ha en annan ståndpunkt än Joakim men det är ju inte bara Joakims ståndpunkt, utan det är ju församlingens församlingsordning. Så det är ju inte bara Joakim du uttrycker dig om.

  Jag uppfattade ditt inlägg som att du ännu en gång uttalade din misstro emot Saronkyrkan och dess ledning. Vi som följer din blogg har läst det flera ggr och jag tycker att det räcker nu, signalen är hörd. Ditt ord har tyngd då du är EFKs ordförande men trotts att du är färdig med frågan så är vi en hel del andra inom EFK som inte är det – det var vad jag ville signalera.

  Sedan var det ju synd att jag missförstod dig.
  Det visar på ett enkelt sätt att det är lättare att förstå varandra i ett samtal där man ser varandra. Där vi kan ställa följdfrågor och förtydliga. Vi har olika tankar om medlemskapet och det tror jag gör att vi tänker förbi varandra fast vi vill gå i samma riktning/vill samma sak.
  Hälsar
  Kalle

 • http://himmelochjord.swedmedia.se stefan

  Joachim,
  Håller med dig om att debatten lätt spårar ur, särskilt på bloggar, och jag har inga möjligheter, som jag tidigare har sagt, att sitta och hålla ordning på min egen blogg, speciellt inte i situationer – som inträffade häromdagen – att när jag kommer hem på kvällen och inser att det har kommit 110 kommentarer på bloggen, då har man helt tappat kontrollen.
  Jag vill helst föra diskussionen om medlemskap utan några referenser till Saron eller homosexfrågan, vilket jag försökte göra här på min blogg häromdagen. Frågan om homosexualiteten är komplicerad, har pysslat med frågan över 30 år, och förenklade och känslomässiga utspel är inte alls bra, samtidigt tycker jag att det blir fel om man glider bort från kyrkans grundsyn i 2000 år och de begränsade bibeltexter vi har att utgå ifrån.
  Samtidigt är det så att Sarons ställningstagande väcker allvarliga frågor och även indignation inom stora delar av EFK, och det kan vi inte bortse ifrån. I min roll som samfundsordförande undviker jag till det yttersta att kritisera enskilda EFK-församlingar, och ska jag göra det, så vill jag först framföra synpunkterna till dem direkt först. Därför var jag noga med i mitt blogginlägg och i Dagenintervjun att strikt hålla mig till och kommentera det Joakim Hagerius sade i intervjun, jag tyckte också att det var nödvändigt att det hördes andra röster från EFK än Hagerius och Saron i den frågan, annars hade det skapat väldigt mycket frågetecken hos andra falanger både inom EFK och inom kristenheten. Man bör också komma ihåg att EFK-ledningen har haft dialog med Saronledningen i flera år i denna fråga, så detta var inga nyheter för någon av oss.
  Jag håller också med om att ett samfund som EFK behöver ha ett stort mått av generositet, men samtidigt behöver vi debatt, och vi får inte heller vara rädda att säga om vi tycker att någon församling går åt fel håll. Att vi debatterar innebär ju inte att vi inte tycker att en viss församling inte ska rymmas inom vår gemenskap.
  En rapport från samtalen om medlemskap finns med på dagordningen för EFK:s representantskapsmöte den 16 maj, och ingen av oss vet nog vad som kommer att hända under den punkten. Det är ju ingen beslutspunkt utan vi har tänkt oss det som en informationspunkt. Men det blir spännande och oförutsägbart.

  hälsn

  Stefan Swärd

 • TB

  Joachim Elsander skrev: ”Jag ser helt enkelt inte de starka motsättningar som tex “TB” ovan ser.”

  Erkännes att lite av ”panik-känsla” infunnit sig i mej och flera andra gräsrötter jag hört kommentera denna debatt. Låt mej (till sist?) få förklara varför.

  Vår fråga är: Hur kan det komma sig att det nu plötsligt ska ifrågasättas så mycket som tidigare ansetts som självklart?
  Församlingssyn, äktenskapssyn, homosexualitet, medlemsskap, dopfråga o.s.v.

  Hade det nu stått profeterat om den yttersta tiden att ” i dessa dagar skall församlingar äntligen inse vad Gud i begynnelsen tänkt” , skulle denna förändringshysteri verkat lugnande istället.

  Eftersom det är så många bibelsprängda ledare som framträder här vet ni vad det står om yttersta tiden typ ”kalla lärare …som kliar i öronen”, ”villfarelse”, ”kärlek till sanningen” o.s.v.

  Att detta då sammanfaller med att grupper typ ”Bevara äktenskapet” m.fl. inom kyrkan vill bevara, och samtidigt många fler utom kyrkan jobbar aktivt och aggresivt MOT traditionella kristna värderingar kan inte vara en tillfällighet.

  Min, och andras, ”panik” uppstår när vi då ser att församlingsledare på eget initiativ vill liberalisera (kallat förnya) SAMTIDIGT som motståndet från ”världen” tilltar på den historiskt kristna synen på dessa frågor.
  Det känns lite som om ni vill gå ”fienden” till mötes, istället för att ”ställa er på muren” bildligt talat.
  Tankarna är inte långt borta från uttryck som ”vända kappan efter vinden” eller ”populistiskt”. Hoppas att ni kan förstå detta.

  ”Vi andra” söker oss genast till: Vad säger Bibeln om den yttersta tiden före Jesu återkomst? Kanske för att så mycket förändringar skall diskuteras fram just nu.
  Tycker man sig då finna att nämnda förändringar inte har stöd i traditionell kristen församlingssyn blir resultatet att vi uppmanas att ” draga ut från henne” för att inte bli delaktig och medskyldig.
  M.a.o. tvingar NI oss att söka ny gemenskapsform utanför det etabliserade samfundssammanhang vi tidigare känt som en trygghet att få tillhöra.

  Jag är uppriktigt ledsen att behöva erkänna att jag tappar förtroende för er ledare som skall vara herdar. Kanske kan man bönfalla er att utifrån NT:s profetiska förutsägelser åtminstone pröva era synpunkter en gång till?

 • O.K

  Det är en liten grupp i Saron som styr allt detta.Vi andra har inte fått en möjlighet att påverka.En vanlig fras från en känd person är passar det inte så gå.Dom som försökt har till slut gått.De som har barn har svårt att bryta nu på grund av kompisar eftersom dom då kanske inte får med sig barnen.Dom måste vänta tills barnen är vuxna.Jag är bara rädd att Guds straff inbegriper alla som är kvar liksom i Sodom.Vi behöver hjälp bed för oss vi behöver ett större andligt artilleri för att rädda det som är kvar eftersom många inte orkar gå så är det svårt att påverka.Jag vet att Jesus Kristus bor i mig och jag har känt länge att det har startat med högmod jag tror inte att jag behöver skriva namn.

  Fyll på olja i lampan så gudsordet skriver men brinnande skall den stå om inte ,då förgås vi den ordern är given ändring går inte att få då brudgummen kommer vad vill du göra när order om uppbrottet går kanske försent i den andliga röran att tända en lampveke då

 • kjell

  kalle spetz

  Bed för oss istället det är mycket värre än du kan förstå det handlar om onda andar som vill förgöra vår församling

 • http://jdfk-kefas.blogspot.com Michael G. Helders

  Dagens Bibel studium APG Kap 1 till 5!

 • Thommy Bergenwall

  Det kommer att bli en brytning i alla församlingar som vill följa Jesus och värnar om Guds ord,så även i Saron församlingen.

  Ha en trevlig helg och sök först Guds rike så skall ni få allt det andra med.

  kastasten v v v v thommy bergenwall

 • http://papayapeach.blogspot.com/ Xerxes

  Vad är det som har ”varit självklart i kristna kyrkans 2000-åriga tradition”?

 • http://papayapeach.blogspot.com/ Xerxes

  kjell,
  utan att vara insatt betvivlar jag att ”onda andar” vill förgöra er församling. Varför skulle de göra det?

  xx

 • Kjell

  TB 16, kanske borde du utveckla detta litet mera och söka en blogg att presentera det.

  Varför inte en gästblogg någonstans? Du skulle kunna höra efter på t.ex. Aletheia?

 • wildwest

  Kul att höra om en full Immanuelskyrka! Den ligger mej särskilt varmt om hjärtat eftersom min farfarsfar var medlem där ända från 1880-talet, och många sentida släktingar.

  Ändens tid tänkte jag på igår när jag var med på ett stort finansseminarium på Grand Hotel. I en mingelgrupp talade flera personer om domens dag när man nu läser om både svininfluensa, finanskris och klimatkris. Det var inte läge att börja en eskatologisk utläggning, men nog är det intressant när till synes vanliga svenskar börjar reagera.

  Talade även med höga bankchefer från Europa, bl a en av förbundskansler Merkels rådgivare. Testade David Wilkersons profetior från 1973 om det finansiella läget: ingen motsäger mej! Utan att veta varifrån jag hämtar mina hypoteser så håller alla höga makroekonomer med mej. Är inte detta en varning så säg!

 • TB

  xerxes 21.

  …följande rad:
  ” Församlingssyn, äktenskapssyn, homosexualitet, medlemsskap, dopfråga o.s.v. ”

 • TB

  Xerxes 21.

  ..ursäkta tryckte på /enter/ för snabbt….Forts.:

  ” …följande rad: o.s.v. ” hänvisar till TB 16.

  Dessa frågor har varit ganska ”statiska” fram tills nu. Plötsligt skall dessa rivas upp och ersättas med nya ramar. Att Bibeln är grunden (facit) för kristen tro står fast – må vara obekvämt, omodernt eller politiskt inkorrekt. Åsikter och trender förändras på gott och ont – men Guds ord står fast. Kanske det enda som gör det…

 • kjell

  xerxes 22

  Menar du med att inte vara insatt att du inte läser Bibeln.Men om du läser så måste du ha den kunskapen.Vi närmar oss Jesu återkomst och enligt Bibeln skall det bli så här men det står inte att vi skall acceptera det.

  TB smailisen var bra och nära sanningen men tänk om den snappas upp av fel personer.

 • TB

  Hej Kjell.

  Kanske utgår det Royalties?

 • Kjell

  Nej TB bloggarna är så kallad ”Public Domain” och det betyder som du vet ”Allas Egendom”.

  Men man kan nog likna internet och bloggarna litet grand vid tryckkonsten. Det hände en hel del när Bibeln kunde mass-publiceras så att den blev tillgänglig för var och en.

  Hemlighetsmakeri, avsiktlig manipulation och maktsystem knakade i fogarna.

  Vi som är litet äldre vet ju av egen erfarenhet att de stora väckelserna och de märkvärdiga undren, likasom alltid händer långt borta. Och det kommer nog att fortsätta vara så. Fast min Bibel varnar för dem som vill ta min krona genom att imponera med fantastiska historier. Det kan man nämligen göra även om historierna är (till största delen?) sanna.

  Men på internet finns inget långt borta. Maktens härskare vill begränsa och registrera, men ännu finns det utrymme att dela med sig av det man funnit och att ”möta” andra som också kämpat med samma saker.

  Man kan kanske tala om en kontakt med ”medlemmar” man aldrig annars skulle ha mött, utom kanske i evigheten.

  Man kan ställa sig öppen för kritik och därigenom få en bättre sikt på det man brottats med.

  Och, vem vet, kan man kanske bli till välsignelse. Och då finns det ju möjligheten att det kan bli en stjärna extra i kronan :-)) som royalty.

  Eller kanske du menade ”Royalty” bokstavligt, alltså ”Kunglighet”. Då har du den väl redan som ”barn till en Kung” :-)

 • kjell

  Hej TB Har du märkt att vi är två kjell men jag har litet k men vi kanske har ”hjälm” båda vad jag åsyftade var skandalpressen.Men däremot tror jag att ekonomin går tillräckligt bra så att det inte behövs någon skärv eller tionde dessutom är det den ”högste”som håller i ekonomin.

 • TB

  Hej Kjell

  Intressanta tankar och ordlek med ”roalty” du hade. Uppskattas, och ett amen till detta.
  Mina var mycket lägre (rena glocal-net), i jämförelse.

  Det var bara ett tarvligt svar på din oro för att det kan ”snappas upp av fel personer”
  vilket jag tog som att någon skulle ta det på allvar och börja producera ”produkten”.

  Jag måste lära mej hur man infogar ”smajlis”…

 • TB

  Oj, ursäkta.

  TB 28 skulle vara: Hej kjell.
  TB 31 däremot: Hej Kjell.

  Där ser man resultatet av att slarva med ordet :)

 • KHP

  Jag var Kjell (versal) men byter till KHP för att minska möjligheten till förväxling.

 • kjell

  Hej TB Det var den”lilla” kjell som var rädd att det kan snappas upp av fel personer det är svårt med namn jag kollade ratsit som säger att det är 59000 som heter kjell och över 600 som heter jesus i vårat land men tb var det ingen

 • kjell

  Kjell

  Det var synd nu när det börjar bli roligt men då är det väl jag som är minst som skall försvinna.

  TB 30 lekte jag med ord om du är insatt så förstår du

 • KHP

  Lille kjell :-)) som min mormor brukade säga. Mycket off topic, men bara helt kort.

  Inte har jag något emot ordlekar inte, men tror ändå att det är bättre att inte ha dubbla användarnamn.