Döden är nära?

Huvudnyheterna idag hos Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter är att folk med för stora midjemått är i riskzonen att dö i förtid. Idag behövs det inga strikta lutherska predikanter för att folk ska inse sina tillkortakommanden, få syndanöd, känna sin skuld och brist, det räcker med att läsa morgontidningarna. Min slutsats av artikeln är att jag kan dö knall och fall när som helst. Och midjemåttet har ju inte direkt blivit bättre av några dagar på Evangeliska Frikyrkans medarbetardagar. Ska jag börja ringa runt till begravningsentreprenörer för att börja förhandla om bra priser? Det kanske är bättre att prisförhandla nu strax före, än när det är dags? Även om jag tror på och lever med det eviga livet så har man ju lite att uträtta under några korta år på denna oändligt vackra planet (det hade varit betydligt tråkigare om Gud placerat oss på månen eller Mars eller Venus, det ser betydligt tråkigare ut där).  

I morgon ska jag träffa min personliga tränare för att lägga upp träningsprogrammet för Marathon nästa år. Vi diskuterar om jag ska satsa på Stockholm Marathon eller Stockholm halvmarathon. Min tränare påstår att chansen att jag överlever loppet är något större om jag tar halvmaran. Så det blir kanske det. Och att träna för halvmaraton kanske är skojigare och ett bättre alternativ än att börja ringa runt till begravningsentreprenörer.

”Men när detta förgängliga har klätts i oförgänglighet och detta dödliga klätts i odödlighet, då skall det ord fullbordas som står skrivet: Döden är uppslukad och segern vunnen. Du död, var är din seger? Du död, var är din udd?”  1 Kor.15:54,55


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mattlose/stefansward.se/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399
 • http://tankarurettintellekt.blogg.se David

  Intressant blogg.

  Jag skriver också mycket om religion…fast ur ateistiskt perspektiv.

 • Ronny

  Detta var en san uppmuntran för mig och spore som gav mig hopp och mod igen . Med glädje och kraft igenom Gud och tro på Guds nåd och kärlek och allmackt och allstädesnärvaro .Och kärlek som aldrig förgår och Guds Ord. Och Guds goda möjlighet och vilja. För även mig med en övervickt på ca 30 -40kg och riktigt dålig fysik form och kondition.och brist på sundhet . Som fruktar för att dö och domen .Detta gav mig tron hoppet och kärleken och kraften och visheten och modet mer än innan jag läste den tack Stefan och främst Gud.

  Efter år av deprison , fördömelse ångest ,fruktan , oro tvivel hopplöshet ensamhet misär , Psykos , tvång .Och vanföreställningar .Och ohälsa psykist mest och overksamhet som förtidspensionär. Med ensamhet och isolering och mindervärde och männisckofruktan.skam förkastelse .Och prövningar och synd och fall i synd och villfarelser om tron på Gud och Guds ord . Och tvivel om jag hinner omvända mig och bli trygg i tron på Gud och verkligt frälst eller redan är det med evigt liv i Gud igenom Guds nåd igenom Kristi kors och uppståndelse. Guds försonning för alla och mig för våra synder skull .Med nåd att få tro och vilja det med trygg tro på Gud och bli frälst.Och leva postivt med positiv utvekling enligt Guds menning i hans Härlighet .Och Kärlek och Goda vilja enligt Guds ord. Igenom hans nåd och sanning med evigt liv med Gud fantastiskt man kan få leva med Gud Halleluja Gud som du vill. Den som vill det Igenom blott den Helige Ande i ossi Gud . Som det står skrivet i Guds Ord om det i frid med Gud för gott som Gud vill.Vad spånnade Gu,Gud du är underbar .Så man får komma till Himmlen och göra något gott för Gud den tid man är på Jorden i Guds välsignade välvilja och frid med Gud . Och vid med Gott mod i Goda omständigheter . Gud till välsignelse som Gud vill till Guds ära inget är omöjligt för Gud .Och allt förmår den som tror…Gud, hans nåd alltså i hans sundhet och sundhet i tron den sunda tron och läran Guds Ord bibeln . Och det vill jag Gud , hoppas allt fler vill det hela tiden Gud underbare Herre Jesus och Gud .Helst alla för gott med ödmjukt gott trons hjärta som en gåva från dig igenom din kärlek som adlrig förgår i frid med dig Gud för tid och evighet som du vill i din nåd bara för din skull och till din ära förstås bara. För den stolte måste ha sin stolthet i Gud och det är ju bara din nåd och inget vi kan prestera själva bar din gåva i Kärlek i Jesus namn , Amen !!!!Frid Ronny

 • Bo Westin

  Hej Stefan och alla andra!

  När jag läste just den bibelvers du citerar, 1 Kor.15. 54.55 slog det mig återigen vilka enorma poetiska och litterära kvalitéer som ryms i bibeln, som ju innehåller Guds ord till oss. Inte så konstigt i och för sig med tanke på att Jesus, (Gud) som i Johannes evangelium kallas för ”ordet som blev människa” har gett oss bibeln och skapat oss till sin avbild där just förmågan att tala och kommunicera är så central. Där har vi nog också en förklaring till att man aldrig tröttnar på att läsa Bibeln om och om igen. En annan reflexion är att allt som vi skriver på nätet eller i en tidning går att hitta på internet via olika söksajter som Sesam.se; Google osv. Det uppfordrar till ansvar men innebär också stora möjligheter att kunna nå ut med ett budskap.

 • Bo Westin

  Dessutom vill jag uppmuntra oss till att föra samtal; i dialogen och i våra försök att formulera våra tankar får vi nya aha-upplevelser och insikten växer till. Varför inte ibland ge möjlighet att efter en predikan få ställa frågor till förkunnaren och få en dialog kring det som sagts från predikstolen. Det skulle vara till gagn för båda parter. Dessutom vill jag bjuda på en liten dikt på temat:

  / Dagsländor

  Jag skriver ofta
  dagsländor

  Som ej överlever
  natten

  Men dom lever
  intensivt

  Och dom ger
  perspektiv /

 • Mats

  Jag vill bara säga till alla förtidspensionärer att en tid vid Jesu fötter, ”Mariaplatsen” leder ju till att man växer och kommer ut i sin kallelse.

 • Katta

  Frid på dig Mats!
  Gäller detta bara förtidspensionärer! Jag trodde det gällde alla som vill följa Herren Jesus, eller har du dålig erfarenhet av förtidspensionärer som inte följer sin kallelse och därför drar alla sjuka människor över en kam?

  Bara en vänlig undran alltså…

  Mvh
  Katta

 • Ronny

  Tack för dinna inläg Bo westin och för dikten Dag sländor som gav perspektiv. Guds frid och Guds välsignelse !!!